Eski Beşiktaşlı Alex Teixeira, yeni takımında hayal kırıklığı yarattı

Kerem Ergün
03.11.2022 - 14:49 | Son Güncellenme: 03.11.2022 - 17:48

Geçen sezon Beşiktaş'ta oynayan Alex Teixeira, Vasco De Gama'da da hayal kırıklığı yarattı. İşte Brezilyalı yıldızın 15 maçtaki gol ve asist sayısı..

Eski Beşiktaşlı Alex Teixeira, yeni takımında hayal kırıklığı yarattı

Geçen sezon Beşiktaş forması giyen Alex Teixeira, bu yılın başında Vasco da Gama'ya transfer olmuştu. Fakat Brezilyalı oyuncu kötü bir performansa imza atıyor.

15 maçta 2 gol

Vasco da Gama ile bu sezon 15 maça çıkan Teixeira, takımı için toplam 789 dakika sahada kaldı. 31 yaşındaki oyuncu, sahada kaldığı 789 dakikada 2 gol 1 asist ile oynadı. Teixeira'nın bu performansı Brezilya ekibinin taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

2. Ligde mücadele ediyorlar

Alex Teixeira'nın formasını giydiği Vasco da Gama, 2020 sezonunda Brezilya Serie A'yı 17. sırada tamamlamış ve Serie B'ye düşmüştü. Geride kalan iki yılda da Serie A'ya dönmek amacıyla kadro kuran Vasco da Gama, bu sezon hedefine yaklaşmaya yakın. Teixeira'nın ekibi ligin bitimine bir maç kala  59 puanla dördüncü sırada bulunuyor. Vasco da Gama'nın en yakın rakibi Ituano ise 37 maç sonunda 57 puanla 5. sırada bulunuyor. 

NOT: BREZİLYA LİGLERİNDE SON 4 TAKIM KÜME DÜŞERKEN, SERİE A HARİCİ DİĞER LİGLERDE İLK 4 BİR ÜST LİGE YÜKSELİYOR.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan ayrılan Alex Teixeira 2. lige transfer oldu!
Habere Git

Bu hafta kader maçı

Vasco de Gama bu hafta Ituano ile adeta kader maçına çıkacak. Ligin son haftasında oynanacak maçta Ituano, ev sahibi olacak. Maçı ev sahibi ekip kazanırsa bir üst lige çıkacak, beraberlik ve deplasman ekibinin maçı kazanması halinde ise Vasco da Gama bir üst lige yükselecek. Karşılaşma 7 Kasım Pazartesi günü saat 00.30'ta başlayacak.

Beşiktaş'ta da hayal kırıklığı yarattı

2021/2022 sezonunun başında büyük umutlarla Beşiktaş'a transfer olan Alex Teixeira, siyah beyazlı ekipte de tıpkı Vasco da Gama da olduğu gibi performansıyla hayal kırıklığı yaratmıştı. Geçen yıl Beşiktaş için 31 maça çıkan Teixeira, 4 gol atarken 1 tane de asist yapmıştı. Bu performansın ardından 2022/2023 sezonundan önce Beşiktaş, Brezilyalı oyuncu ile olan sözleşmesini feshetmişti.

Yetiştiği kulübe geri döndü

Sezon başında Beşiktaş ile olan sözleşmesini fesheden Alex Teixeira, siyah beyazlı kulübün bu kararının ardından profesyonel olduğu Vasco da Gama'ya geri dönmüştü. 2007/2008 sezonunun başında Vasco da Gama'da profesyonel kariyerinin ilk adımını atan 32 yaşındaki futbolcu, Brezilya ekibinde gösterdiği performansla Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk'in dikkatini çekmiş ve 2009/2010 sezonunun yaz transfer döneminde 6 milyon Euro bonservis bedeliyle Donetsk ekibinin yolunu tutmuştu.

İlgini Çekebilir
Son dakika! Alex Teixeira ile yollar ayrıldı
Habere Git

Josef de Vasco da Gama'dan çıkma

Gösterdiği performansla Beşiktaş taraftarının sevgilisi haline gelen ve Alex Teixeira'nın siyah beyazlı kulübe transferinde büyük emeği olan Josef de Souza da yakın arkadaşı gibi Vasco da Gama'da profesyonel oldu. Souza da 2007/2008 sezonunun başında profesyonel olmuş ve gösterdiği performasın sonucunda 2010/2011 sezonunda Portekiz ekibi Porto'ya 3 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu.

Alex Teixeira'nın kariyeri

Kariyerinde Beşiktaş ve Shakhtar Donetsk gibi takımların formasını giyen Alex Teixeira, kulüp takımlarıyla toplam 475 maça çıktı. 32 yaşındaki oyuncu bu maçlarda takımlarına 178 gol, 74 asistlik katkı sağladı. Brezilya Milli Takımı ile hiç maça çıkmayan Brezilyalı yıldızın Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri ise 2.50 milyon Euro. Teixeira'nın Vasco da Gama ile 31 Aralık 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler