Alex Teixeira kimdir, nereli ve kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı?

14.06.2021 - 16:07 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 16:54

Yıldız futbolcu Alex Teixeira'nın adı Beşiktaş'la anılıyor. Peki, Alex Teixeira kimdir, kaç yaşında ve nereli? Şimdiye dek hangi takımlarda oynadı?

Alex Teixeira kimdir, nereli ve kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı?

Beşiktaş, son 6 aydır kendisine kulüp arayan Alex Teixeira ile anılıyor. Avrupa'da oynadığı dönemde büyük nam salıp; Çin Süper Ligi'ne astronomik ücretle transfer olan Teixeira bir süredir kulüpsüz. Avrupa'ya tekrar dönmek isteyen Brezilyalı yıldız futbolcu için potansiyel adaylar arasında Beşiktaş da yer alıyor. Süper Lig'i şampiyonlukla tamamlayıp doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan siyah beyazlılar, transfer çalışmalarını sürdürüyor. 

Alex Teixeira kimdir?

Futbola Brezilya ekibi Vasco de Gama'da başlayan Alex Teixeira, 6 Ocak 1990'da dünyaya gelmiştir. 31 yaşındaki yıldız oyuncu Duque de Caixas kentinde doğmuştur. Brezilyalı Teixeira; futbola başladığı Vasco de Gama'da profesyonel olmuş ve erken sayılabilecek bir tarihte Shakhtar Donetsk tarafından keşfedilmiştir. Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Donetsk, o dönemde Brezilya'dan futbolcu keşfine önem veriyordu. Nitekim, sonraki yıllarda yüksek bedellerle Avrupa'ya satılan futbolcuların önemli bir kısmı Brezilya pazarında keşfedilmişti. Alex Teixeira'da bu dönemde keşfedilen oyuncular arasındadır.

Hangi takımlarda oynadı?

Futbola başladığı takımdan direkt Avrupa'ya transfer olan Alex Teixeira; kariyeri boyunca sadece 3 takımda forma giymiştir. Teixeira; Vasco de Gama, Shakhtar Donetsk ve Jiangsu FC takımlarında forma giymiştir. 2016 yılında Çin futbolunun yükselen değeri Jiangsu'yla anlaşmaya varan oyuncu, burada 5 yıl oynadıktan sonra kulüpsüz kaldı.

Teixeira rekor ücretle transfer olmuştu

2016 yılında Çin ekibi Jiangsu'ya giderek herkesi şaşırtan Alex Teixeira, o dönem; 50 milyon Euro ile Jiangsu FC'nin yolunu tuttu. Jiangsu'dan astronomik yıllık ücret kazanan futbolcu, 5 yıl kadar bu ekibin formasını giydikten sonra kulüpsüz kaldı. 31 yaşındaki sambacının kulüp arayışı sürüyor.

Alex Teixeira'nın bonservis ücretleri

Futbola Vasco de Gama'da başlayan Alex Teixeira; Jiangsu hariç ilk iki takımına para kazandırmıştır. Alex Teixeira'nın transfer geçmişi şu şekilde:

  • Vasco de Gama - Shakhtar Donetsk: 6 milyon Euro
  • Shakhtar Donetsk - Jiangsu: 50 milyon Euro
  • Jiangsu - Kulüpsüz
Senin için hazırladığımız haberler