Beşiktaş'ta Alex Teixeira'dan Talisca ve Sergen Yalçın açıklaması

Orhan Gülek
02.02.2022 - 15:03 | Son Güncellenme: 02.02.2022 - 15:21

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Alex Teixeira, takımın eski oyuncusu Anderson Talisca ile birlikte oynamak istediğini açıkladı. Teixeira, eski teknik direktörü Sergen Yalçın ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu

Beşiktaş'ta Alex Teixeira'dan Talisca ve Sergen Yalçın açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'a sezon başında transfer edilen Bezilyalı futbolcu Alex Teixeira, Antalya kampında yayıncı kuruluşa özel açıklamalarda bulundu. 

"Şu an hiçbir sıkıntım yok ve iyi durumdayım"

Bu sezon siyah beyazlı formayla yaşadığı sakatlıkların performansını etkiledini söyleyen Teixeira, "Sezona iyi başlamıştım ve gol atmıştım. Takıma yardımcı oluyorudum ama kariyerimde hiç yaşamadığım şekilde arka arkaya sakatlandım. Maalesef en zor zamanlarda takıma yardımcı olamadım. Şu an hiçbir sıkıntım yok ve iyi durumdayım. Umarım gelecek yıllarda takıma daha yararlı olacağım. Kapasitemi ve neler yapabileceğimi biliyorum. Nasıl bir oyuncu olduğumu göstereceğim" dedi. 

"Burada Talisca ile birlikte oynamak isterim"

2016/17 ve 2017/18 sezonlarında Beşiktaş'ta forma giyen Anderson Talisca'yla siyah-beyazlı takımda oynamak istediğini söyleyen Brezilyalı oyuncu, "Talisca çok iyi bir oyuncu. Çin'de ona karşı oynadım. Sonrasında maçlarını da izledim ve harika işler yaptı. Burada birlikte oynamak isterim. Çok iyi bir oyuncu ve burada daha iyisini yapmak isterim" açıklamasını yaptı. 

"Liverpool beni istiyordu"

Kariyeriyle ilgili de samimi açıklamalarda bulunan Alex Teixeira, Shakhtar Donetsk forması giydiği dönemde Liverpool'dan teklif aldığını ancak transferin gerçekleşmediğini şu sözlerle dile getirdi;

"Aslında Shaktar döneminde İngiltere'ye gitmek istiyordum. Liverpool da beni istiyordu. Shaktar bonservisim için çok yüksek bedeller istedi. İşi yokuşa sürdüler ve transfer dönemi kapandı. Ben de bu görüşmelerden çok yorulmuştum. Sonrasında Çin fırsatı çıktı ve teklifi kabul ettim. Benim o dönemde tek isteğim Liverpool'a gitmekti."

 

 

İlgini Çekebilir
Bir gece ansızın! Beşiktaş, Galatasaray'ın elinden 04.00'te kaptı
Habere Git

"Josef, Beşiktaş'a transfer olmamda etkili oldu"

 

Beşiktaş'a transfer süreciyle ilgili ise Teixeira, "Josef, Beşiktaş'a gelmemde inanılmaz derecede etkili oldu. Takımla, şehirle ve kulüple ilgili çok iyi şeyler söyledi. Transfere etkisi oldu. Başkanımıza ve taraftara çok teşekkür ediyorum. Buraya gelmem için çok çaba sarf ettiler" diye konuştu. 

"Sergen Yalçın bir efsane"

Bu sezon alınan başarısız sonuçlar nedeniyle Beşiktaş ile yollarını ayıran Sergen Yalçın'a da değinen 32 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Alex Teixeira, şu ifadeleri kullandı:

"Sergen Yalçın bir efsane. Sakatlığım sebebiyle çok fazla çalışma şansı bulamadım. Bundan sonraki kariyerinde ona başarılar diliyorum. Sergen hocayla aramızda hiçbir sorun yoktu. Sakatlığım sebebiyle çok fazla bir araya gelemedik. İletişimimiz çok iyidi. Tüm kalbimle ona başarılar diliyorum. Önder Karaveli için ise Brezilyalı forvet, "Önder hoca çok kaliteli bir antrenör. Çok zor zamanda geldi. Potansiyelimiz çok iyi ama özgüven sorunu yaşıyorduk. Önder hoca bunu aşmamızı sağladı. Önümüzdeki dönemde üst seviyeye çıkmak istiyoruz."

"Çin'de forvet olarak oynamıştım"

Son olarak Beşiktaş'ta çok kaliteli oyuncular olduğunu kaydeden Alex Teixeira, "Herkes her yerde oynayabiliyor. Çin'de forvet olarak oynamıştım. Birçok pozisyonda oynadım. Teknik ekibimizin vereceği karar doğrultusunda her yerde oynayabilirim. Takıma nerede katkı sağlayacaksam orada oynarım" diyerek sözlerini tamamladı. 

Alex Teixeira'nın Beşiktaş performansı

Beşiktaş'a sezon başında büyük umutlarla imza atan Alex Teixeira, beklentileri karşılayamamıştı. Sakatlık ve Kovid-19 süreçleri atlatması sebebiyle takımda etki yaratamayan Brezilyalı futbolcu, son olarak Yeni Malatya maçına ilk 11'de başlamış ve 1 gol atmıştı.  Siyah beyazlı ekipte bu sezon 17 maçta 3 golü bulunan 32 yaşındaki futbolcunun ikinci yarıda daha etkili olması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler