Afrika Kupası'na eden Gana'da taraftarlar Djiku kampanyası

Özgür Koç
25.01.2024 - 13:27 | Son Güncellenme: 25.01.2024 - 14:03

Afrika Uluslar Kupası'na sürpriz bir şekilde grup aşamasında veda eden Gana'da taraftarlar Fenerbahçeli futbolcu Alexander Djiku'nun milli takım kaptanı olmasını istiyor. İşte detaylar...

Afrika Kupası'na eden Gana'da taraftarlar Djiku kampanyası

AJANSSPOR - HABER

Fildişi Sahili'nde Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen 2023 Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Gana Milli Takımı, grup aşamasını 3 maçta iki beraberlik ve 1 yenilgi alarak 2 puanla 3. sırada tamamladı. Gana  

Gana grup aşamasında veda etti

Fenerbahçe'den Alexander Djiku, Beşiktaş'tan Daniel Amartey ve Samsunspor'dan Kingsley Schindler'in de kadrosunda yer aldığı Gana, bu sonuçlarla Afrika Uluslar Kupası'na grup aşamasında veda etti. 

Djiku performansı ve karakteriyle öne çıktı

Tarihinde ikince kez Afrika Uluslar Kupası'na grup aşamasında veda eden Gana, taraftarlarını büyük hayal kırıklığına uğrattı. Grupta tek bir maç bile kazanamayan Gana Milli Takımı'nda Fenerbahçe'nin de formasını giyen 29 yaşındaki yıldız stoper Alexander Djiku performansı ve karakteriyle öne çıkan isim oldu.

Djiku özür diledi

Djiku, Afrika Uluslar Kupası'nda elenmelerinin ardından sessizliğe bürünen Gana Milli Takım oyuncularının çoğunun aksine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile özür diledi. Yıldız savunmacı, "Bu hayal kırıklığını silmek için kelimeler kesinlikle yeterli olmayacak. Turnuvanın bu aşamasında başarısız olduğumuz için hayal kırıklığına uğradık ve Gana halkı adına çok üzgünüz. Siz Ganalı taraftarlar tarafından gördüğümüz destek için minnettarız" ifadelerini kullandı.

Taraftarlardan "Djiku kaptan olsun" çağrısı

Fenerbahçeli futbolcunun özür dilemesinin ardından Gana taraftarları, Alexander Djiku'nun milli takımın yeni kaptanı olması çağrısında bulundu.  

Taraftarlar sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda 29 yaşındaki savunmacının Gana Milli Takımı'nın kaptanı olması istediklerini dile getirdiler. Taraftarların paylaşımlarından bazıları şöyle:

"Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanırsak Djiku takımın kaptanlığını yapmalı"

 

"Djiku'yu bir sonraki kaptanımız yapın. Takıma olan tutkusu ve bağlılığı eşsiz"

"Djiku'yu bir sonraki Kaptan yapın. Kudus da kaptan yardımcısı olmalı"

 

Senin için hazırladığımız haberler