Alexander Sörloth analizi!

03.08.2019 - 15:47 | Son Güncellenme: 03.08.2019 - 18:47

Alexander Sörloth analizi!

İşte Alexander Sorloth'ün güçlü ve zayıf yönleri

Alexander Sörloth

 

 

Yaş:  23

Mevki: Santrafor

Yan Mevki: Sol Kanat – Sağ Kanat

Kullandığı Ayak: Sol Ayak

Boy: 1.95

Uyruk: Norveç

Eski Takım: Crystal Palace

Yeni Takım: Trabzonspor

En yüksek güncel değeri: 9 milyon Euro

Güncel Piyasa Değeri: 6 milyon Euro

Genel  Performansı

 

Maç: 151

İlk 11: 42

Gol : 42

Asist: 23

Sarı Kart: 13

Kırmızı Kart: 0

Aldığı Süre: 8710

 

Crystal Palace Performansı

 

Maç: 20

İlk 11: 8

Gol: 1

Asist: 1

Sarı Kart: 0

Kırmızı Kart: 0

Aldığı Süre: 864 dk

 

2018-2019 İkinci Yarı Performansı :

Maç: 25

İlk 11: 21

Gol: 5

Asist: 0

Pas İsabeti: %64

Sarı Kart: 1

Aldığı Süre: 1833 dk

 

 

 

Profil:

 

5 Aralık 1995 yılında Norveç'in Trondheim kentinde dünyaya gelen Alexander Sorloth, forvet mevkisin de forma giymektedir.

1,95 boyundaki oyuncu sol ayağını kullanmaktadır.

Futbola Rosenborg, takımında başlayan Alexander Sörloth, 2013 yılında yeni bir sözleşme yapılarak A takıma dahil edilirken ilk maçına da UEFA Avrupa Ligi'nde Crusaders'a çıkmış ve ilk golünü de burada atmıştır.

2015 yılında deneyim kazanması için FK Bodø/Glimt takımına kiralanan oyuncu burada çıktığı 29 maçta 14 gol 6 asist kaydetmiştir. Burada oynadığı futbola dikkatleri üzerine çeken Sörloth, 2016 yılında Hollanda takımlarından FC Groningen'e 550 bin Euro bonservis bedeli ile 4,5 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Hollanda 1. Ligi'nde 1590 dakika sahada kalan oyuncu 5 gol 4 asist kaydetmiştir.

 

Haziran 2017 yılında Danimarka'nın köklü takımlarından FC Midtjylland ile 450 bin Euro bedelle 4 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Danimarka ekibinde şimdilerde Trabzonspor'da forma giyen Filip Novak ile birlikte top koşturan Sörloth, 26 maçta 15 gol 9 asistlik performans sergilemiş ve 9 Milyon Euro bonservis bedeli ile Crystal Palace'a transfer olmuştur.

Premier Lig'de toplamda 16 maça çıkan burada gol atamazken, son sezonunu Belçika ekiplerinden KAA Gent'de geçirmiştir.

Gent forması ile 22 maçta 5 gol 3 asistlik performans sergilemiştir.

Yetenekleri:

 

 

Alexander’in, performans olarak dikkat çeken en belirgin özelliği güçlü fiziğidir.  Hava toplarında başarılı bir oyuncu fiziğini iyi kullanması kadar hava toplarında olan başarıları göz önüne aldığımız da duran toplarda rakip kaleyi zor durumda bırakabilir. Uzun boyunun avantajını iyi kullanan sıçramalarda  olumlu hareketler yapan genç oyuncu yüksek topları seviyor. Takımın uzun topları oynamasının en büyük seçeneklerinden biri oluyor. Sonradan girdiği maçlarda şişirilen toplarda takımına skor yapmasını başaran ve takıma gerekli puan ve puanları aldıran bir yetenektir. Yaşının genç olması da büyük avantaj, asla çalışmaktan vazgeçmeyen ve her zaman daha ileri seviyeye çıkmak için çalışmalarına hız veren bir oyuncu. Oyun içinde ki disiplinli hareketleri her teknik adamın istediği düzeyde bir oyuncudur. İş ahlakı ile antrenmanlarda ek çalışmalar yaparak  kendini her an hazır durumda tutmasını çok iyi biliyor.

 

İki ayağını da çok iyi kullanıyor. Sağ ve sol olarak çektiği şutlarda kendini ayarlamasına gerek yok topun ayağına oturması onun için yeterlidir. Çok alternatifli olması da Trabzonspor için bir avantaj olabilir. Kanatın iki bölgesinde de sırıtmadan oynayabilir. Bazı maçlarda forvet arkası olarak denendiği de oldu. Bu maçlarda genellikle asist yapma özelliğini gördük. Hızlı oyuncu olması da bu özelliğine eklenen en iyi seçeneklerden biridir.

 

 

Asist yapma özelliğini her geçen gün daha da ileri seviyeye çekmesini iyi biliyor. Hızlı bir oyuncu olması yaptığı çoğu çıkışlarda uzun boyuna rağmen kolay adam geçmesine engel olmuyor. Rakipleri oyundan düşürmesi onun için büyük avantaj oluyor. Rakip eksilttiği pozisyonlarda takımın skor kazanması için riske atmak yerine kolay olan asistti yapmasını seviyor. Bunu da başarması tamamen olumlu hareket olarak yazılması gerekir.

 

Takım oyununa katkısı göz ardı edilemez. Bitiricilik seviyesi , Trabzonspor’un bu sene  gündeme aldığı oyunculara nazaran biraz daha eksik durumda Gomez, Beck, Adebayor gibi isimlere göre aşağıda görebilir. Çalışkan oyuncu olması, potansiyelli olması onun gelecekte ki satışına fayda sağlayabilir.

 

Takıma uyum sağlaması için biraz zamana ihtiyacı var. Trabzonspor’un tamamen bitiricilik, oturmuş karakter oyuncu beklentisine karşın biraz daha sabır edilmesi gerekir. Güçlü oyuncu olmasına rağmen tek başına takımı taşıyacak güçte değil ama yanına elbette ki bir oyuncu daha alınması şart, bu isim ise tecrübeli oyuncu olması gerekiyor. Biraz daha olsa birbirine yardım ederek takımı daha üst seviyeye taşıyabilir. Bunu yapması için yanında ki oyuncu Sturridge gibi tecrübeli oyuncu olması daha da anlamlı olabilir.

 Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 03.08.2019

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler