Trabzonspor'un eski futbolcusu Alexander Sörloth kariyer transferini yapıyor

Özgür Koç
22.05.2024 - 10:14 | Son Güncellenme: 22.05.2024 - 11:55

LaLiga'da Villarreal forması giyen Trabzonspor'un eski futbolcusu Norveçli golcü Alexander Sörloth, bu sezon gösterdiği müthiş performansın ardından kariyer transferini yapabilir. İşte detaylar...

Trabzonspor'un eski futbolcusu Alexander Sörloth kariyer transferini yapıyor

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'un 2019-20 sezonunda Crystal Palace'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Alexander Sörloth, attığı goller ve performansıyla taraftarın sevgilisi olmuş, 24 golle sezonu Süper Lig gol kralı olarak tamamlamıştı.

İspanya'da kaldı

Kiralık sözleşmesinin bitmesinin ardından 20 milyon Euro karşılığında Leipzig'in yolunu tutan yıldız futbolcu, Alman ekibinde aradığını bulamamıştı. Norveçli golcü art arda iki sezon Real Sociedad'a kiralık olarak forma giydi. Bu yaz transfer döneminde ise LaLiga ekibi Villarreal, 10 milyon Euro karşılığında 28 yaşındak golcüyü kadrosuna kattı.

Gol Krallığı sıralamasında zirvede

Bu sezon Trabzonspor'daki günlerini hatırlatan bir performans sergileyen Sörloth, ligde çıktığı 33 maçta kaydettiği 23 golle krallık yarışında zirvede yer alıyor.

Real Madrid'e 4 gol attı

Öte yandan Norveçli futbolcu Villarreal'in ligde geçen hafta oynadığı 4-4 sona eren Real Madrid karşılaşmasına damga vuran isim oldu. Real'de Arda Güler'in iki golle yıldızlaştığı maçta Alexander Sörloth rakip ağları 4 kez havalandırmayı başardı.

Yeniden transferin gözdesi oldu

Sergilediği çarpıcı performansla yeniden transferin gözdesi haline gelen 28 yaşındaki golcü, Avrupa devinin de radarına girdi. Sörloth sezon sonunda kariyer transferini gerçekleştirebilir.

Juventus ve Atletico Madrid peşinde

İspanyol basınından TodoFichajes'in haberine göre; İtalyan devi Juventus'un da kadrosuna katmak istediği Alexander Sörloth, LaLiga ekibi Atletico Madrid'in de transfer listesinde zirvede yer alıyor.

Villarreal 40 milyon Euro'ya evet diyebilir

Villarreal'in 2028'e kadar sözleşmesi bulunan Sörloth için gelecek 40 milyon Euroluk teklife evet diyebileceği kaydedildi. 

Piyasa değeri 15 milyon Euro

Bu sezon Villarreal ile tüm kulvarlarda toplamda 40 maça çıkan Alexander Sörloth; 26 kez fileleri havalandırırken 6 kez de gol pası verdi. 1.95 boyundaki golcünün güncel piyasa değeri ise 15 Milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler