Alex de Souza: "Çalıştığım en kötü teknik direktör Aykut Kocaman'dı"

Akın Ungan
17.01.2022 - 23:05 | Son Güncellenme: 17.01.2022 - 23:24

Fenerbahçe efsane oyuncusu Alex de Souza, yaptığı bir röportajda Aykut Kocaman'ın, çalıştığı en kötü teknik direktör olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Alex de Souza: "Çalıştığım en kötü teknik direktör Aykut Kocaman'dı"

AJANSSPOR- DIŞ HABER

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza, Brezilya basınına yaptığı bir konuşmada, Sarı-Lacivertliler'in eski teknik direktörü Aykut Kocaman hakkında flaş ifadelerde bulundu.

"Çalıştığım en kötü teknik direktör..."

Bem Parana'ya yaptığı röportajda Alex de Souza, çalıştığı en kötü teknik direktörün kim olduğunu söyledi. Alex, "En iyi teknik direktörüm Vanderlei Luxemburgo'ydu. En kötüsü ise Aykut Kocaman adında bir Türk'tü." ifadelerini kullandı.

Aykut Hoca ile birçok kriz yaşadı

Alex, 2012 yılında, teknik direktör Aykut Kocaman ile birçok kriz yaşamış, bunların sonucunda takımdan ayrılmıştı. Takımın önemli maçlarında yedek bırakılan, kadro dışı bırakılan yıldız futbolcu, dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve teknik direktör Aykut Kocaman ile yaşadığı sorunları sosyal medyada taraftarlara yansıtınca, Fenerbahçe teknik heyeti ve yönetiminden tepki görmüştü.

Heykeli dikildi

Fenerbahçe'nin efsanesi haline gelen Alex de Souza'nın Kadıköy'de heykeli dikildi. 1907 ÜNİFEB, Fenerbahçeliler Derneği (FEDER), Cefakar Kanaryalar (CK) ve Vamos Bien taraftar gruplarının bir araya gelerek öncü oldukları ve tüm taraftarların katkılarıyla tamamlanan, 3 Temmuz süreci nedeniyle açılışı ertelenen heykel, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nın karşısında bulunan park alanında görkemli bir törenle açıldı.

Heykelin açılış töreninde Brezilyalı futbolcu, eşi Daianne ve çocuklarıyla birlikte bulundu. Törene, dönemin Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da katıldı.

Alex'in Fenerbahçe karnesi

Kariyerine Brezilya'nın Coritiba FC takımında başlayan Alex, Palmeiras, Flamengo, Cruzeiro, AC Parma ve Fenerbahçe'de forma giydi. Brezilyalı on numara, Fenerbahçe kariyerinde tam 344 maça çıktı. Alex, çıktığı karşılaşmalarda toplam 171 kez rakip fileleri havalandırırken, 145 kez de arkadaşlarına gol pası verdi.

Kariyerinde toplam 448 maça çıkan Alex, 204 gol, 167 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler