"Ali Akman, Almanya'ya erkenden gidecek"

02.03.2021 - 17:06 | Son Güncellenme: 02.03.2021 - 17:10

Son dakika haberleri... Eski futbolcu ve teknik direktör Ayhan Akman, sezon başından beri Spor Toto 1. Lig'de attığı gollerle adından söz ettiren ve Eintracht Frankfurt'a transfer olan yeğeni Ali Akman, Süper Lig'de şampiyonluk yarışı ve Galatasaray hakkında Radyospor'a açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

"Ali Akman, Almanya'ya erkenden gidecek"

Eski Galatasaray kaptanı, teknik direktör Ayhan Akman; Arda Turan, Fernando Muslera ve Eintracht Frankfurt'a transfer olan yiğeni Ali Akman için önemli açıklamalar yaptı. 

"Arda özel bir oyuncu"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ayhan Akman, "Arda zaman zaman oynamayabilir. Arda özel bir oyuncu. Başka bir misyonu var Arda'nın... Teknik ekip, oyuncular ve taraftarla olan ilişkileri nedeniyle gerçek bir lider pozisyonunda. Bu nedenle Arda'nın yeniden Galatasaray'a dönmesi çok önemli oldu" dedi. 

"Galatasaray tarihinin en iyi kalecisi"

Eski takım arkadaşı Muslera'ya da ayrı bir parantez açan Akman, "Muslera ile birlikte oynadım, yardımcı antrenörlüğünü de yaptım. Kaleciliğini konuşmaya gerek bile yok. Her şampiyonlukta imzası var. Mükemmel bir kişilik. 8'de 8 Galatasaray devam ediyor ve yine onun imzası var. Muslera, Galatasaray tarihinin en iyi kalecisi..." şeklinde konuştu. 

"Kendi kararını verdi"

Gelecek sezon için Bundesliga takımı Eintracht Frankfurt ile anlaşan, yiğeni Ali Akman ile ilgili de konuşan Ayhan Akman, "Ali Akman, büyük bir çıkış yakaladı. Avrupa'da oynamak istediğini bana çok uzun süredir söylüyor. Avrupa'ya gitmek kendi tercihiydi. Bunlara saygı duymak gerek. Ali, Frankfurt takımında başarılı olacaktır. E.Frankfurt takımı Budesliga'da çok önemli işler yaptı. Ali, Ozan Kabak'la konuştu. Ozan da Frankfurt'a mutlaka gitmesi gerektiğini söyledi. Ali 18 yaşında, artık kendi kararlarını alabilecek bir birey. Doğru bir karar verdi. Avrupa'da oynayan oyuncularımız çok başarılı, Ali de ülkemizi iyi temsil edecektir. Bursaspor'la sözleşme fesih meselesinden sonra Almanya'ya erkenden giderek, Frankfurt antrenmanlarına katılma olasılığı var. Almanca öğrenmesi için özel öğretmen tutacağız. Bir ay önceden gidip, orada antrenmanlara başlayabilir. Böylece adaptasyon sürecini de kolay atlatır diye düşünüyoruz" dedi.  

"Başka takımlardan da teklif aldı"

Ayhan Akman, "Ali öğrenmeye açık, aç bir oyuncu, gelecekte çok daha büyük kulüplerde olmasını istiyoruz. Başka takımlar da teklif verdi Ali'ye, ama kendisi gelişimi açısından Bundesliga'ya gitmesinin daha doğru olduğunu düşündü ve özgür iradesiyle karar verdi" ifadelerini kullandı.  

"Galatasaray şampiyonluğa daha yakın"

Akman, "14 maç kaldı ligde, Galatasaray'ın fikstürü Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye göre çok daha avantajlı... Galatasaray kolay bir trafiğe giriyor. Hatayspor deplasmanına kadar 4'te 4 yaparsa şampiyonluğa  daha yakın..." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler