Ali Akman: "Bir topun peşinde onlarca hayal"

01.11.2020 - 11:40 | Son Güncellenme: 01.11.2020 - 11:58

Son dakika Bursaspor haberleri....Bursaspor forması giyen Ali Akman kimdir, bu sezon kaç gol attı, kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor, Bursaspor'a nereden transfer oldu, altyapıda forma giydiği takım hangi takım? İşte detaylar...

Ali Akman: "Bir topun peşinde onlarca hayal"

AJANSSPOR-HABER

Bu sezon gösterdiği müthiş performansla adından sıkça söz ettiren Bursaspor'un başarılı genç forveti Ali Akman, yeşil-beyazlı takıma nasıl transfer olduğu ve geleceği ile ilgili geçtiğimiz sezon açıklamalarda bulunmuştu. 

"Henüz 6 yaşımdayken İnegölspor’da futbola başlamıştım"

2018 yılında kendisi hakkındaki düşüncelerini paylaşan Akman, "Merhaba, ben Ali Akman. 18 Nisan 2002’de, Bursa’da doğdum. Bursa’nın İnegöl ilçesinde büyüdüm.


Futbola olan sevgimi ben daha çok küçükken babam fark etmiş. Henüz 6 yaşımdayken İnegölspor’da futbola başlamıştım. Futbol benim için her zaman büyük bir tutku oldu ve beni bu konuda en mutlu eden şey ise en sevdiğim şeyi “iş” olarak yapıyor olmaktır. Amcamın da futbolcu olması benim futbola her geçen gün biraz daha bağlanmamı sağladı çünkü amcam benim en büyük idolümdü. Daha yolun çok başında olduğumu biliyorum. Çok çalışmamız lazım, çok eksiklerimiz var…

"İlk yılımda 41 gol attım"

Bursaspor’a 2015 yılında transfer oldum. İlk yılımda 41 gol attım. Ayrıca takım olarak da Türkiye üçüncüsü olduk. Futbol bir takım oyunudur. Futbol kaliteli oyuncularla oynandığında daha iyi sonuçlar alınıyor ve bu konuda şanslıyım. Milli takıma seçildiğimde çok mutlu oldum, çok güzel bir histi. İlk maçlarımı İngiltere ile oynadım. Birinci maçta 5–2 mağlup olmuştuk; ikinci maçta ise 3–1 galip geldik. Bu maçta iki gol attım ve gerçekten bu duyguların tarifi yok. Yaklaşık bir buçuk ay önce Ege Kupası’na gittik ve finalde Yunanistan’a çok şanssız bir şekilde mağlup olduk. O turnuvada 4 maçta 4 gol atarak gol kralı oldum ve bu da benim için inanılmaz bir mutluluktu.

 

"Hedefim Bayern Münih ve Barcelona"

Şu anki hedeflerim arasında Bursaspor’da A takıma çıkıp A milli takıma yükselmek, sonrasında ise yurt dışında Liverpool, Bayern Münih ve Barcelona gibi kulüplerde oynamak bulunuyor. Bu hedeflerimi gerçekleştirmeyi çok istiyorum ve şu an hayal gibi geliyor olsa bile inanıyorum ki “çalışırsak” olmayacak bir şey yok. Ben, eğer çalışırsam olacağını düşünüyorum. İyi bir futbolcu olup ülkemi gururlandırmayı çok isterim. Dünyadaki çoğu insanın futbola olan sevgisi gerçekten çok fazla ve bu işi yapmak gerçekten çok zor. Bu yüzden, önüme çıkacak hiçbir zorluk, hiçbir sorun beni pes ettirmeyecek ve sadece daha da güçlendirecek.

İyi yerlere gelmek istiyorum, zor bir iş olduğunun da farkındayım ama her şeyden önce hayal etmemiz gerekiyor…" ifadelerini kullanmıştı.

"Eksiklerimin çok fazla olduğunu biliyorum"

Geçen sezon Bursaspor ile geçirdiği kamptaki günlerini anlatan Ali, “Antalya kampında altyapıdan çok fazla oyuncu ile buraya geldik. Arkadaşlarımız ile burada olmamız bize daha çok özgüven veriyor. İkinci yarıya iyi başlamak ve biz de katkı vermek adına kendimizi göstermeye çalışıyoruz. Eksiklerimin çok fazla olduğunu biliyorum. Bu eksiklerimi gidermeye çalışıyorum. Çünkü futbol uzun bir maraton. Ben de eksiklerimi bir an önce giderip bu maratonun içine artık kendimi atmak istiyorum. Eksiklerim daha çok oyun set oyununa döndüğünde ortaya çıkıyor diye düşünüyorum. Çünkü sırtı dönük olarak oynamayı geliştirmem gerekiyor” diye konuştu.

"Okan Yılmaz ile özel çalışmalar yaptık""

Ceza sahası içinde topla buluştuğu zaman gol yapma becerisinden bahseden Ali Akman, “18 içinde iyi olduğumu söylüyorlar, ben de kendime güveniyorum. Bunun için iyi çalıştım. Okan Yılmaz ile özel çalışmalar yaptık. Bana çok fazla şey öğretti. Gol atmak zaten çok zor bir şeydir. Çünkü çok daha fazla gelişmem gerekiyor ve daha iyi olabileceğimi biliyorum. Bir gün Bursaspor A takımında olacağıma inanıyordum. Hatta hayal ettiklerimi yavaş yavaş gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Süper Lig’de oynayınca bir hayalim daha gerçekleşecek. İleride Avrupa’da iyi bir takımda oynamak isterim. Samet Aybaba bizim için çok büyük bir şans. Gençleri yani bizleri buralara getiriyor ve A takım antrenmanlarına katıyor. Bizi oynatıyor.” dedi.

"Aguero‘yu çok fazla beğeniyorum"

Aguero ve Firmino'yu beğendiğini söyleyen 18 yaşındaki genç oyuncu, "Kendime örnek aldığım değil ama beğendiğim çok fazla forvet var. Mesela Aguero‘yu çok fazla beğeniyorum. Roberto Firmino da son zamanlarda çok iyi oynuyor. Onun stilini de çok beğeniyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

7 gol 1 asist

Öte yandan bu sezon 8 maçta sahaya çıkan Akman 7 gol ve 1 asist kaydetti.

Kaynak: 1Genç 1Gelecek

Senin için hazırladığımız haberler