Ali Akman ne durumda? Hocası açıkladı...

28.03.2021 - 23:35 | Son Güncellenme: 28.03.2021 - 23:44

TFF 1. Lig ekibi Bursaspor'dan ayrılan Ali Akman kariyerine Almanya'da devam edecek. Frankfurt Teknik Direktörü Adi Hütter, Ali Akman ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Genç yıldız fizik olarak ne durumda, ilk dönemi nasıl geçiyor? İşte yanıtı...

Ali Akman ne durumda? Hocası açıkladı...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden Eintracht Frankfurt, TFF 1. Lig ekibi Bursaspor'da yıldızı parlayan Ali Akman'ı transfer etti. Yeşil-beyazlı kulüpte, Frankfurt ile sözleşme imzaladıktan sonra kadro dışı bırakılan Ali Akman'ın sözleşmesi daha sonra feshedilmişti.

Ali Akman'ı yakın takipteler

Alman basını, Ali Akman'ın antrenmanlardaki performansını çok yakından takip ediyor. Frankfurt Teknik Direktörü Adi Hütter, Ali Akman ile ilgili kendisine sorulan bazı sorulara yanıt verdi.

Adi Hütter'den Ali Akman'a destek

Sol liberal çizgiye sahip Alman gazetelerinden biri olan Frankfurter Rundschau, Ali Akman ile ilgili olarak Hütter'in görüşlerine yer verdi. Haberde Ali Akman ile ilgili izlenimlerin sonuç vermesinin beklendiği belirtildi.

"Ali Akman fizik olarak henüz yeterli değil"

Habere göre; Adi Hütter futbolcunun çalışmasından memnun ancak; henüz Ali Akman'ı tam olarak yeterli görmüyor. Hütter, "Ali Akman çok sıcakkanlı bir adam. Herkes onun Frankfurt'a geldiğinde nasıl birisi olduğunu anladı. Halen çok eksiği var. Fizik olarak çalışacak şeyleri de var. Ama unutmamalı ki 18 yaşında bir oyuncu. Onun sabıra ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. 

Ali Akman'ın hayalleri var

Ali Akman ise Frankfurt için, "Hayatımın en iyi seçeneği. Elbette yakında gol ya da goller atmak ve Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey turnuvalarda oynamak isterim. Bir gü burada en golcü oyuncu olmak istiyorum" sözleri de haberde yer aldı.

Ne olmuştu?

►Bursaspor’da son dönemlerde yıldızı parlayan 18 yaşındaki Ali Akman, bu sezon başından beri takımın değişilmez oyuncularından biri oldu. 20 maçta 10 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

►Daha sonra Bursaspor, Ali Akman’ın sezon sonunda bitecek sözleşmesini yenilemek istedi ancak; Galatasaray’ın da transfer gündemine gelen futbolcudan olumlu yanıt alamadı.

►Ali Akman, daha sonra bir süredir kendisini takip eden ve transfer etmek isteyen Alman ekibi Frankfurt ile masaya oturdu ve 2021 yılı temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere Frankfurt forması giymeyi kabul etti.

►Bursaspor yönetimi, kulübün menfaatlerini hiçe sayarak Frankfurt ile sözleşme imzaladığı (Bosman kurallarına göre imza atmasında sakınca yok) gerekçesiyle önce kadro dışı bıraktı ardından da 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla da sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler