Ali Akman neden Bundesliga'yı seçti? Kendisi yanıtladı...

01.03.2021 - 12:23 | Son Güncellenme: 01.03.2021 - 12:25

Son dakika haberleri... Bursaspor'da gösterdiği performansla bu sezon adından sıkça söz ettiren ve Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt'a transfer olan Ali Akman, kariyeriyle ilgili detaylı açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Ali Akman neden Bundesliga'yı seçti? Kendisi yanıtladı...

AJANSSPOR - HABER

19 yaşındaki genç yıldız Ali Akman, TFF'nin Tam Saha dergisine röportaj verdi. Akman, "Aklımda hiçbir zaman Türkiye'de kalmak olmadı. Yönümü hep Avrupa'ya çevirdim. Çünkü orada hem futbol hayatımın hem de özel yaşamımın daha iyi gelişeceğini düşündüm" dedi. Genç futbolcu birçok konuda daha sorulan soruları yanıtladı.

Eintracht Frankfurt'u neden tercih etti?

Frankfurt'a transferiyle ilgili Akman, "Kafamın çok karışabileceği bir yaştayım… 'Hayatımda vereceğim en önemli karar bu, doğruyu yapmalıyım' modundaydım. Birçok kulüp beni istedi ve onlarla da temasımız oldu. O sırada ben de git-geller yaşadım. 'Ne yapmalıyım, nereye gitmeliyim?' diye çok düşünüyordum. Aklımda hiçbir zaman Türkiye'de kalmak olmadı. Bunu hiç düşünmedim. Yönümü hep Avrupa'ya çevirdim. Çünkü orada daha iyi gelişeceğimi düşündüm. Bu karmaşık karar verme sürecinde Eintracht Frankfurt tercihimin doğru olduğuna beni inandıran kişi Ozan Kabak oldu. Ozan'la çok konuştuk. Ama bana bir-iki cümlesi zaten yetti. 'Burası çok farklı. Geldiğinde göreceksin. Hiç düşünme bile' sözleri, kararımı kesinleştirdi. Şu da çok önemliydi benim için, 'Beni isteyen kulüp, bu isteğinde ne kadar samimi?' Bu aşamada sportif direktör Fredi Bobic ve teknik direktör Adi Hütter'in beni arayıp konuşmaları ve verdikleri güven de çok önemliydi. Maçlarımı o kadar çok izlemişler ki, nasıl bir oyuncu olduğumu çok iyi biliyorlar. Anlattıkları projeler ve beni bu kadar istemeleri de kararımı vermemde etkili oldu Frankfurt gibi büyük ve köklü bir kulüp, bir oyuncuyu bu kadar çok istiyorsa, bu yolda çok güzel şeyler vardır diye düşündüm." dedi.

"Her şeyi doğru yaşamak istiyorum"

Geleceği hakkında yorumlar yapan Akman, "Dört yılı kafamda kurmaya başladım bile. Öncelikle her şeyin adım adım ilerlemesini istiyorum. Bir acelemin olmadığını düşünüyorum. Çok önemli ve çok güzel yıllar var önümde. Bu dört yılı dolu dolu nasıl geçiririm kafasındayım. Oyun anlamında, fiziksel anlamda, yaşam anlamında, dil anlamında en iyi şekilde yaşamak istiyorum. Hem futbol hayatıma hem de özel hayatıma güzel şeyler kazandırmayı planlıyorum. Futbol anlamında çok iyi çalışmak istiyorum gerçekten. Nereye geldiğimi, gittiğimde daha iyi anlayacağım diye düşünüyorum. Gerçekten o değişimi görmek için sabırsızlıkla bekliyorum. Fiziksel ve mental olarak çok daha güçlü olacağımı düşünüyorum. Hiçbir zaman yılmayacağımı da düşünüyorum. Benim için çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Kademe kademe ilerleyip her şeyi en doğru şekilde yaşamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kalite vurgusu

Genç oyuncuların Avrupa'da kariyer aramasıyla ilgili Akman, "Bence bu kişinin kaliteyi arayış biçimi. Ben daha kaliteli bir hayat, daha kaliteli bir gelişim istediğimden ötürü Avrupa'yı planladım. Avrupa liglerini izlediğim zaman aldığım zevki, farklı liglerde alamıyorum. Bunun sebebini şimdi gidip göreceğim. Bunları yaşamak, kaliteli bir şekilde futbol oynamak istiyorum. Benim hedefim tamamen bu. Kaliteyi görüp yaşayabilmek." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler