Ali Akman'a çok ağır sözler: "Ahlaksızlık, cambazlık, utanmazlar!"

03.06.2021 - 16:19 | Son Güncellenme: 03.06.2021 - 17:49

Bursaspor’un mevcut başkanı Erkan Kamat, göreve devam etmek istediğini açıklarken, bedavaya Frankfurt'a transfer olan Ali Akman'ı çok sert eleştirdi.

Ali Akman'a çok ağır sözler: "Ahlaksızlık, cambazlık, utanmazlar!"

AJANSSPOR-HABER

Bursaspor’da, 5 Haziran'da yapılacak olan kongre öncesi mevcut başkan ve aynı zamanda da başkan adayı olan Erkan Kamat, basın toplantısı düzenlendi. Dikkat çeken konulara değinen Erkan Kamat, "Söyleyeceklerimi bugüne kadar söylememem, konuşmamam Bursaspor'un marka değerinden dolayıydı” dedi.

Yönetici arkadaşları ile birlikte güven tazelemek istediğni vurgulayan Kamat şöyle devam etti: “Uçak düştüğü zaman kara kutu bulurlar. İncelemeler yapılır. Biz o kara kutuyu görev yaptığımız sürede tespit ettik ama camiamızı rencide etmek istemedik. Genç futbolcularımız büyük değer kazandı. Dünya basınında yer aldık. Biz bunu ezmek istemedik.

'İsteyene Bursaspor'un bütün evraklarını veririm'

Bursaspor'un bütün gelmiş geçmiş dökümanları elimde. Kongre üyesi, divan kurulu üyesi olan herkes istediği evrakı alabilir. Ama kimse hiçbir usulsüzlük bulamaz. Bursaspor’un tüm banka hesaplarında bloke var. 2013'ten bu yana Bursaspor'un elinden kıymetli oyuncular gitti. Herkese borçlanmışız, 46 dosya var. Neresinden tutup, neresinden çözeceksiniz. Ben gece gündüz bunlarla uğraştım.“

'Ali Akman'ın ailesiyle görüştüm'

Ali Akman’ın transferi ile ilgili de çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Erkan Kamat, şu ifadeleri kullandı: "Sözleşmesi 2021 Mayıs'ta sona eriyordu. Biz de şahsen ve yönetim kurulumuzla toplantılar yaptık. Kendisi Mesut Mestan döneminde rencide edildiğini söyledi. ‘Bu yüzden sözleşmemi uzatmak istemiyorum’ dedi defalarca. Ben var gücümle çalıştım, ailesiyle, amcasıyla toplantılar yaptım. İngiliz kulüplerinden herhangi birine transfer olursa, biz de bu transferi gerçekleştirelim ve Bursaspor'a kaynak sağlayalım dedim. Ondan sonra da Bursaspor'da 2 sene kiralık oynasın istedik.

 

'TFF'ye şikayette bulundum'

Ama sezon sonunda sözleşmesi sona erecek futbolcuları daha iyi şartlarda alacaklarını bilirler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'la da bu konuyu görüştük. O da yardımcı oldu. Hatta protokol hazırladık, ‘siz doldurun detayları’ dedik. Ancak Milli Takım kampında Frankfurt yetkilileri ile görüşüyor. Bununla alakalı da bizzat TFF'ye şikayette bulundum. Asla böyle bir şeyi kabul etmiyorum.”

'Ali Akman 27 çevik kuvvetle Vakıfkıöy'e geldi'

Eski futbolcusu ile ilgili ağır ifadeler kullanan Kamat sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu ahlaksızlık olarak görüyorum. Daha sonra kadro dışı bırakma kararı aldık. Altyapıda devam etsin diye program verdik. Bunlara uymadı. Sonrasında ise can güvenliğim yok diyerek 27 çevik kuvvetle Vakıfköy'e geldiler. Böyle bir şey olabilir mi? Şaşırdık kaldık. Ağır şeyler söylerim belki ama gerek yok. Utanmazlar. 

'18 yaşında çocuk Bursaspor'u oyuncak yapamaz'

Bursaspor'u mu satacağım ben? 18 yaşındaki oyuncu benle oynayacak, canbazlık yapacak, ben onun eline mi bakacağım? Para aldın deniyor bana. Olacak şey mi bu? Yazıklar olsun. 304 bin Euro yetiştirme bedeli aldık. O rakamları da Bursaspor'da ödenecek öncelikli borçları kapattım. Ali Akman meselesi çok büyük bir ihanettir. Satılmayacak bir oyuncu mu var? Değerini bulur gider. Devletin en üst makamı beni aradı. Oyuncu satmak için. Ben yine oyuncu satmadım. Sezon sonu oldu yine satmadım."

 

'Mustafa Er görevini en iyi şekilde yaptı'

Son olarak teknik direktör Mustafa Er konusuna da değinen Erkan Kamat şöyle devam etti; “Biz sezon başında önemli bir karakter aradık. O da Mustafa Er'di. Şahsım adına kendisine teşekkür ediyorum. Mustafa Er, 20 yıllık tecrübeli bir hoca değil. Çocuklarımızla birlikte belli bir yere kadar performans gösterdiler. Kendisiyle gerekli toplantıları yapacağız. En doğru kararı vereceğimize inanıyorum. Ama Mustafa Er görevini en iyi şekilde tamamlamıştır.”

'Ertuğrul Sağlam ve Hikmet Karaman bir telefonla gelir'

Bursaspor Başkanı, ‘Mustafa Er’le anlaşılmaması durumunda B planınız var mı?’ şeklindeki soruyu ise,  “Ben Hikmet Karaman ve Ertuğrul Sağlam'la daha önce çalıştım. Muhteşem insanlar. Bir telefonla da buraya gelecek insanlardır. Ben yeter ki doğru karar vereyim. O insanlar Bursaspor'u seven ve bu kulübe aşık insanlar. Ertuğrul Sağlam'ı çok kırdık. Onun bedeli ödenmez. Onun katkısına kimse bir şey söyleyemez” yanıtını verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler