Ali Akman'dan gelecek para buhar olacak!

07.01.2021 - 11:28 | Son Güncellenme: 07.01.2021 - 11:33

TFF 1. Lig'de mücadele eden Bursaspor'da yıldızı parlayan Ali Akman'ın transferde vereceği karar merak konusu. Bursaspor'un eski başkanı Remzi Cinoğlu, yeşil-beyazlıların gündemiyle ilgili özel açıklamalar yaptı. Cinoğlu, Ali Akman transferinden gelecek paranın Bursaspor kasasına girmeyeceğini ifade etti. İşte detaylar...

Ali Akman'dan gelecek para buhar olacak!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

TFF 1. Lig'de mücadele eden Bursaspor'da son dönemlerde yıldızı parlayan Ali Akman, transferde gözde isimlerden biri durumunda. Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan Ali Akman hangi takıma transfer olacak? Bursaspor'un eski başkanı Remzi Cinoğlu, Ali Akman ve Batuhan Kör gibi isimlerin Bursaspor'a birşey kazandırmayacağına dikkati çekti. İşte detaylar...

"Ali Akman transferinden alınacak yetiştirme bedeli 600 bin lira"

Ali Akman'ın büyük kulüplerin radarında olduğunu belirten Remzi Cinoğlu, "Birincisi Bosman yasalarına göre Ali Akman sezon sonunda kontratı bittiği için Bursaspor'a bağımlı olmadan imza atabiliyor. Avrupa ya da Türkiye, bu hakkı elde etmiş durumda. Futbolcunun nasıl davranacağını kimse kestiremiyor. Tamamen iş oyuncuda bitecek. Bursaspor'un da bu transferden hiçbir kârı olmayacak. Yetiştirme bedeli alacak ve bu bedel de sadece 600 bin lira" diye konuştu.

"Gelecek vadeden futbolculardan gelecek para kasaya girmeyecek"

Bursaspor'un ekonomisinin sıkıntılı olduğunu hatırlatan eski başkan, "Bursaspor'un gelirleri hacizli olduğu için Ali Akman ya da başka futbolcuların transfer bedeli zaten eline geçmeyecek. İcra koyduran firmalar ve şahıslar var. İlk sırada da Ziraat Bankası bulunuyor. İşin özü; borçlar bitinceye kadar gelecek vadeden oyuncular gitse bile kasa dolmayacak. Bu borçlar da 1 senede bitecek borçlar değil" dedi.

Bursaspor'un şu anda televizyon geliri ne kadar?

Yayın gelirlerinin düştüğünün altını çizen Bursasapor'un eski başkanı, "Bursaspor'un televizyon geliri 7 milyon lira civarında. Bursaspor'un Süper Lig'e veda ettiği sezon bu rakam 81 milyondu. Şu anda Süper Lig'de olsak ve aynı puanları alsak bu rakam 50 milyona düşüyor. 1. Lig'de ise şu anda televizyon geliri 10 milyon lirayı ancak buluyor" açıklamasını yaptı.

Karacabey, Bursaspor FK adıyla mı yola devam edecek?

Aynı zamanda Karacabey Belediye'nin ortaklarından biri olan Remzi Cinoğlu, Bursaspor taraftar grubu Teksas'ın yaptığı sert açıklamaya da değindi. Remzi Cinoğlu, bu açıklamanın yersiz olduğunu ifade etti. Cinoğlu, "İsmail Ülker daha önce açıklama yaptı. Bursaspor FK ismiyle devam edilmeyeceğini söyledi. Dolayısıyla karşı tarafın böyle bir gündemi yok. Karacabey, Karacabey'de kalacak diye açıklama yaptı. Şu anda Karacabey, orta sıralarda ve 2. Lig'e yükselmek istiyor. Sonrasında uzun vadeli planı elbette Süper Lig. Ama yönetim bu inşaatı bir anda büyütmek gibi niyette değil" diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler