Ali Ay: "Artık birlik olma zamanı geldi, aksi takdirde kulübü kaybedeceğiz"

15.10.2018 - 22:51 | Son Güncellenme: 15.10.2018 - 22:57

Ali Ay: "Artık birlik olma zamanı geldi, aksi takdirde kulübü kaybedeceğiz"

Başkan Ali Ay, Balıkesirspor Baltok karşısında genç oyuncuların çok iyi oynadığını söyledi.

Ay, 'Bu çocuklar yetişecek ki bizler mali tablomuzu düzeltelim. Çünkü her şeyden önce Bursaspor'un evlatları oldukları için aidiyet duygusu da çok daha fazla olacak' dedi.

Başkan Ali Ay, Bursaspor'un kurtuluşunun Vakıfköy'de olduğunu söyledi. Balıkesirspor Baltok karşısında özellikle genç oyuncuları çok beğendiğini belirten Ay, şunları söyledi: 'Vakıfköy'e ne kadar çok değer verdiğimizi biliyorsunuz, görüyorsunuz. Bu çocuklar yetişecek ki bizler mali tablomuzu düzeltelim.

Çünkü her şeyden önce Bursaspor'un evlatları oldukları için aidiyet duygusu da çok daha fazla olacak. Balıkesirspor karşısında oynayan bütün gençlerimizi beğendim. Mesela Ali Akman diye bir santrforumuz var. Henüz 16 yaşında ama 18'in içinde bulduğu zaman vuruyor ve golü de atıyor. Hocamız da kendisi için şimdiden 18'in içinde çok iyi futbolcu dedi.'

Hocamız oynatacak

'Muhammed'i, Burak Kapacak'ı, Ramazan Keskin'i ve Furkan Emre'yi zaten biliyoruz. Mesela Furkan Emre de Ertuğrul gibi olabilirdi ancak 2 sezondur talihsiz sakatlıklar yaşadı. Hala 21 yaşında ve ondan da çok umutluyuz. Çağatay zaten pire gibi. Ondan bu sezon Süper Lig seviyesinde de bir şeyler bekliyorum.

Özellikle kanatlarımızın iyi olmadığı bu dönemde onun kendisini gösterip formayı kapmasını bekliyorum. Zaten hocamız da sezonun ikinci devresinde bu genç oyuncularımız hepsinden yararlanacak ve kazanan her şekilde Bursaspor olacak.'

Ekong'da direkten döndük

1 saat gibi bir süre yüzünden kaybedilen 600 bin Euro'luk Frey davasını da değerlendiren Başkan Ali Ay, şöyle devam etti: “Bence bu sorumlulukla alakalı bir şey. Aynı olay bizim başımıza da geliyordu. Biliyorsunuz Ekong'un bir 600 bin Euro'luk ödemesi vardı. Geç kalınan her gün için 5 bin Euro cezai maddesi vardı.

Biz haziran ayından beri ödememiştik bu parayı. Sonra oturduk başkanlarıyla görüştük. Onlardan rica ettik. Ülkenin de durumunu biliyorsunuz. Zaten Bursaspor'un durumunun da hiç iç açıcı olmadığını söyledik. Sonra Başkanları da dedi ki eğer siz ayın 10'una kadar bu parayı öderseniz cezadan vazgeçeriz.'

Gün birlik günü

'Göreve geldiğim günden beri ilk kez ayın 10'unda aciz durumda kaldım. Oraya saldırdım, buraya saldırdım bulamadım. Şu anda bankalarda kredi vermekte zorlanıyorlar. Orada da para kalmadı. Allah razı olsun Erkan Aydemir ile benim şirketimden bir şeyler ayarlardık. Ki bu Frey konusunda da o yönetimin kasada parası vardı.

Ama ödememişler. Bizim de bir çocuğumuz daha oldu maalesef 600 bin Euro daha ödeyeceğiz. Salı ya da Çarşamba günü basın toplantısı yapacağız. Kulübün son durumunu ve çoğu şeyi de anlatacağım. Artık birlik olma zamanı geldi. Aksi takdirde kulübü kaybedeceğiz.' (Olay)

Senin için hazırladığımız haberler