Ali Ay, Divan Kurulu'nda çok sert açıklamalar yaptı

06.03.2019 - 23:23 | Son Güncellenme: 06.03.2019 - 20:26

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Divan Kurulu'ndan çok sert açıklamalar yaptı. Başkan Ay, "Biz her anlamda ölümüne bir savaş veriyoruz. Ama bütün çabalarımız sabote edildi. Bizle işbirliği yapmaya hazır olan insanları vazgeçirdiler. Stat isim hakkı için yurtdışı kaynaklarımızın önünü kestiler. Bunların görevi Bursaspor düşmanlığı. İpliklerini pazara çıkartacağım" dedi.

Bursaspor Divan Kurulu toplantısı Timsah Arena'da gerçekleşti.

Başkan Ali Ay, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Bursaspor camiası olarak içinde bulunduğumuz sürecin ne kadar zorlu olduğunun herkes farkında. Sadece kulüp olarak bizim için değil Türkiye'nin yaşadığı bir kriz bu. Biz Bursaspor ailesi olarak bir olarak hareket etmeyi uzun süredir unutmuş durumdayız. Bölündük, parçalandık, birbirine düşman insanlar haline getirildik.

Başta sosyal medya olmak üzere, tribünlerde de zehirli dilleriyle parçalamak için ellerinden geleni yapanlar var. Doğru mu? Yanlış mı? Bakmandan herkesi aşağılıyoruz.

Bu tablonun sorumlusu bizim, ama sadece biz değiliz. Geçmişe dönük muhasebe yaparsak neden böyle bir durumda olduğumuzu buluruz. Ama bunun zamanı değil.

Konyaspor maçında başlayan protestoların bizi ne hale getirdiği gördük. Ama Sivasspor maçında takımın arkasında duran taraftardan sonra nasıl bir galibiyet aldığımızı da gördük.

Biz her anlamda ölümüne bir savaş veriyoruz. Ama bütün çabalarımız sabote edildi. Bizle işbirliği yapmaya hazır olan insanları vazgeçirdiler. Stat isim hakkı için yurtdışı kaynaklarımızın önünü kestiler.

Bunların hepsini günü gelince konuşacağız. Onların ipliklerini pazara çıkarmadan bizlere rahat yok. Bunların hepsini biliyoruz. Bunların asıl mesleği Bursaspor düşmanlığıdır. En iyi bildikleri iş itibar zedelemeleridir. Sizlerin de söylemek istediği şeyler vardır mutlaka. Ama vaktimizi bunlara harcadığımız için sahadaki futbolu herkes unuttu. Bu gerginlik ve güvensizlik, dünyanın en iyi oyuncularını da en kötü oyuncularına dönüştürebilir.

Sizden rica ediyorum. Birbirinden önemli 10 maç var. Hiç olmazsa şimdi bütün hesapları bir kenara bırakıp aynı Sivasspor maçında olduğu gibi maçlarımıza odaklanalım. Sonuç ne olursa olsun futbolcularımızı yüreklendirelim. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bursaspor formas ile sahaya çıkıyorlar. Hep birlikte takım olmayı başarılım ve bizlere yakışmayan bu bölgeden daha yukarı çıkalım.

Ankaragücü deplasmanından da galibiyetle dönecek güce sahibiz. Galatasaray maçı da bu camianın büyüklüğüne göstereceği bir maç olacak.

Bursaspor Kulübü olarak tek problemimiz saha içi değil. İçinde bulunduğumu mali durumu, plan ve stratejilerimizi de paylaşmak istiyorum. Bankalar Birliği'nin borçları yapılandırmasıyla ilgili detayları sizlere Mali Kongre'de paylaşacağım.

Umarım bundan sonra tek yürek olur ve puanları toplarız."

Bu arada Divan Kurulu'na Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de katıldı. Bozbey, Divan Kurulu'na hak kazandığına dair plaketi teslim aldı. (enBursa)

Senin için hazırladığımız haberler