"Ali Ay'ın ihraç edilmesi yanlıştı, çünkü..."

20.05.2020 - 09:11 | Son Güncellenme: 20.05.2020 - 09:20

Bursaspor'un eski başkanı Remzi Cinoğlu, futbolun gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Kulüpten ihraç edilen eski başkan Ali Ay'ın durumuna değinen Cinoğlu, Burak Kapacak ve kulüpten ihraç edilen Yiğit Şengil hakkında da dikkat çeken sözler söyledi.

"Ali Ay'ın ihraç edilmesi yanlıştı, çünkü..."

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR ÖZEL

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 12 Haziran'da maçları oynatma planı, büyük kulüplerin gözdesi Burak Kapacak'ın geleceği ve Beşiktaş paylaşımı yaptığı için kulüpten gönderilen Yiğit Şengil'in durumu hakkında flaşa açıklamalar geldi. Ajansspor'a konuşan Bursaspor'un eski başkanı Remzi Cinoğlu, alt liglerdeki kulüplerin yaşadığı sıkıntıya da dikkati çekti.

Remzi Cinoğlu: "Ligi en fazla 1 hafta ertelerler"

-TFF'nin 12 Haziran konusundaki ısrarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülke olarak koronavirüs konusunda başarılıyız. Başka ligler oynanıyor. Rusya başlayacak. İtalya biraz erteledi. İspanya başlayabilir. Başarısız ülkeler bile futbol oynatırsa, 'Türkiye koronavirüsteki başarısını spora taşıyamadı' derler. Bunu düşünüyorlar. Ayrıca kulüplerin ön elemelerden de kurtulma çabası var. Ligi bu açıdan oynatmaları gerektiği fikri ortaya çıkıyor. Ancak; çok ciddi tedbirlerle. Lig ertelenir mi? En fazla 1 hafta ertelenir.

"Mali problemler, liglerin başlamasında ciddi etken"

-UEFA baskısından söz ediliyor. Sizce de öyle mi?

Avrupa'da, 14 sağlıklı futbolcu kalıncaya kadar futbol oynatma fikri var. Buradan anladığımız kadarıyla UEFA futbol oynansın istiyor. Bu sıkıntılı dönemde insanları biraz rahatlatmak istiyor. Tabii tek gerekçe bu değil. Mali problemler ciddi etken.

"Alt liglerdeki kulüpler, gelirinin 4 katı borçlanmış durumda"

-Sayın başkan, Türkiye'de büyük kulüpler bu kadar sıkıntıdayken, alt ligdekiler ne yapacak?

3. Lig'de Karacabeyspor'un ortağıyım. Maçlara da gidiyorum. 3. Lig maçlarının oynatılmasınındaki ısrarı da pek anlamış değilim. Süper Lig kulüpleri bile TFF'nin açıkladığı protokolü uygularken zorlanır. İş bana kalsa, alt ligleri oynatmazdım. Kulüplerin ekonomisi için ligler oynatılsın istiyorlar. Hesapsız kitapsız işler yapıldı. Örneğin; 2. Lig'de 2,5 milyon TL geliri var bir kulübün. Ama kulüpler gelirinin 4 katı kadar yıllık taahhüde girmiş.

"Ali Ay'ın yaptığı yanlış çok ama ihraç edilmemeliydi"

-Bursaspor'da Ali Ay ihraç edildi. Daha önce sizinle ihraç olup olmayacağını konuşmuştuk. Yüz kızartıcı bir suç yoksa ihraç olmamalı demiştiniz. İhraç kararı çıktı. Bunun için ne dersiniz?

Bursaspor'un Ali Ay'ı ihraç etmesi yanlış oldu. Yaptığı yanlışlar çok. Bunu kimse inkar etmez. Borcu artırdı, takımı küme düşürdü. Bu yüzden üyeler çok kızgın. Ama kızgınlıkla hareket etmemek gerek. Yüz kızartıcı bir şey yoksa ve mahkemece bu durum tespit edilmediği sürece bunun olmaması lazımdı. Genel Kurul'da üyelikten atılmasını isteyenler daha fazlaydı. Ali Ay ailesi, takımın küme düşmesine de borçlanmasına da üzgün. Ali Ay, kendi bildiği gibi hareket etti. Bazı insanlar da onu yanlış yönlendirdiler. Hem kendisine hem de kulübe yazık oldu. Kulüpten alacağı da var. 117 milyon TL tedbiri bulunuyor. Bunu geri alması da büyük sıkıntı.

"Bursaspor'un bazı gençleri Karacabeyspor'da pişsin istiyoruz"

-Bursaspor'un eski başkanı olarak, ortağı olduğunuz Karacabeyspor'da futbolcuları görecek miyiz? Nasıl bir planınız var?

Bursaspor başkanı sayın Mesut Mestan ile görüştük. Karacabeyspor'da Bursaspor'un bazı gençleri pişsin diye görüştük. Biz ligi şampiyon bitirmeyi garantiledik. Matematiksel olarak işi hallettik. 18 Temmuz'da liglerin oynanacağı ifade edilmişti. O yüzden yeni bir hamle henüz yapmadık.

"İhtiyaç varsa Burak Kapacak satılır"

-Burak Kapacak, Fenerbahçe'nin gündeminde. Siz olsanız satar mıydınız? Fenerbahçe için hazır mı bu futbolcu sizce?

Burak çok yetenekli bir çocuk. Fenerbahçe için erken. Bursaspor'un da yararlanması gerek. Yüksek rakamlar ödense tamam ama öyle para ödeyecek bir kulüp de yok. 1-2 milyon Euro maksimum transfer bedelleri olacak gibi görünüyor. Bu açıdan satmanın yararı olur mu? Bunu çok kestiremiyorum. İhtiyaç yoksa satmayıp tutmak lazım. Ama satmamız şart deniliyorsa mecburen satılacak.

"Benim de hayalimde Barcelona yöneticisi olmak vardı"

-Yiğit Şengil, Beşiktaş forması giymek için hayal kuruyordu. Sosyal medyadan bu hayalini paylaşınca gönderildi. Doğru bir karar mıydı? Ne dersiniz?

Genç bir çocuk. Affetmek gerek. Her kızdığımıza böyle yaparsak adam kalmaz! Nereye kadar göndereceksin? Hayalinde Beşiktaş'ta oynamak olabilir. Benim de hayalimde Barcelona yöneticisi olmak vardı. Hoşgörmek lazım. Futbolcu kazanmak çok önemli. İğne deliğinde futbolcu aranıyor.

Senin için hazırladığımız haberler