Ali Çetin ve Fatih Mert'e hak mahrumiyeti cezası

16.07.2020 - 20:02 | Son Güncellenme: 16.07.2020 - 20:11

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Yukatel Denizlispor Başkanı Ali Çetin'e 28, MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert'e de 10 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yukatel Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Çetin'in, 13.07.2020 tarihinde oynanan Yukatel Denizlispor - Trabzonspor Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasında, hak mahrumiyeti cezası devam ederken stadyumda yer almasından dolayı 28 gün hak mahrumiyeti ve 65.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

MKE Ankaragücü Kulübü başkanı Fatih Mert'in, akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle COVİD-19 Salgını Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimat'ın 8/3. maddesi uyarınca, FDT'nin 12. ve 13. maddelerinin uygulanması suretiyle 10 gün hak mahrumiyeti ve 16.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Maske ve sosyal mesafe cezası

MKE Ankaragücü'ne maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle toplam 48 bin lira, kulüp yöneticisi Müslüm Benli'ye 4 bin 500 lira, kulüp görevlisi Okan Elmas, futbolcular Cebrail Karayel, Saba Lobjanidze, Oscar Scarione, Dever Orgill'e aynı sebeple dokuz yüzer lira ceza verildi.

İttifak Holding Konyaspor'a da mensuplarının sosyal mesafe ve maske kuralına uymamalarından dolayı toplam 48 bin lira ceza kesildi.

Kurul, sosyal mesafe ve maske kuralına uymama nedeniyle Kayserispor yöneticisi Mustafa Tokgöz ve idarecisi Mehmet Yay'ı, dört bin beş yüzer lira cezaya çarptırdı.

Galatasaray'da antrenör Necati Ateş'e 13 bin lira ceza veren PFDK, sarı-kırmızılı futbolcular Şener Özbayraklı, Ömer Bayram, Taylan Antalyalı, Jean Michael Seri ve Emre Akbaba'yı maske takma zorunluluğuna uymamasından dolayı dokuz yüzer lirayla cezalandırdı. Kulübün görevlilerinden Halil Cihan Ünal ise toplam 7 bin 400 lira ceza aldı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na maske takmamasından ötürü 4 bin 500 lira ceza verildi.

Senin için hazırladığımız haberler