Ali Dürüst'den 2024 yorumu: "Oylamada adaleti göremedik"

28.09.2018 - 12:46 | Son Güncellenme: 28.09.2018 - 15:46

Ali Dürüst'den 2024 yorumu: "Oylamada adaleti göremedik"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, EURO 2024’ü Almanya’nın aldığının açıklanmasından sonra çok üzgündü. Dürüst, verilen kararın adil olmadığını söyledi.

"Oylamada adaletin olmadığı görüşündeyim"

Dürüst, “Biz her şeyimizle hazırdık. Sunumumuz, tanıtım filmlerimiz çok güzeldi. Herkes çok beğendiğini söyledi. Ama kapalı kapılar ardında yapılan oylama sonucunda böyle bir karar çıktı. Ben oylamada adaletin olmadığı görüşündeyim” ifadelerini kullandı.

“Bu karar akla mantığa sığmıyor”

Dürüst, ırkçılığın diz boyu olduğu, göçmenlerin karalandığı, neo-nazilerin sayısının arttığı Almanya’ya turnuvanın verilmesinin akla mantığa sığmadığını da vurguladı.

"Birbirlerini kolluyorlar"

Dürüst, “Avrupa birbirini kolluyor. Oylamadan çıkan sonuç da bunu gösteriyor. Üç defa büyük organizasyon düzenleyen bir ülkeye bu turnuva veriliyorsa bu büyük bir hata. Türkiye’nin statları, otelleri, turizm potansiyeli ve tarihi yerleri ile imkanları Almanya’dan çok daha fazlaydı.” diye konuştu.

“Oy vermeyen ülkeler kaybettiler”

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, Türkiye’nin bu organizasyonu alamadığı için bir kaybı olmadığını vurgulayarak sözlerini şöyle noktaladı:

“Oy vermeyen ülkelerin temsilcileri kaybettiler. O ülkelerin vatandaşları Türkiye’ye gelip şahane ortamlarda hem tatil yapacak hem de hayatlarında göremeyecekleri futbol şölenini zevkle izleyeceklerdi. Türkiye asla pes etmez. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mutlaka bir büyük organizasyonu ülkemizde düzenleyeceğiz.” (Star)

Senin için hazırladığımız haberler