Ali Dürüst'ten flaş açıklamalar! Fatih Terim, Arda Turan, yabancı sınırlaması...

20.03.2018 - 21:53 | Son Güncellenme: 20.03.2018 - 21:53

Ali Dürüst'ten flaş açıklamalar! Fatih Terim, Arda Turan, yabancı sınırlaması...

Ali Dürüst flaş açıklamalar yaptı! Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, Galatasaray, milli takım, Fatih Terim ve Arda Turan hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Ali Dürüst'ün sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

Milli takım idmanında genç arkadaşlarımızı hırslı gördük. Gelecek onlarda. Yaş ortalaması 25 olan bir takımla mücadele edeceğiz

"Mayıs ayında aday olacak mısınız?" sorusuna Ali Dürüst, "Buraya federasyon temsilcisi olarak geldim şu an böyle bir görüşüm yok. Galatasaray'a hizmet ederken Türk futboluna hizmet etmiş oluyoruz" cevabını verdi.

Milli takımda görev yapmak fedakarlıktır bizde bu fedakarlığı yapıyoruz. Federasyonda büyük işler yapılıyor. Türk futboluna yön vermeye çalışılıyor. Zor bir görev, milli bir görev, bu görevin içerisinde bulunduğum için mutluyum.

Hakemlerin hepsi adil olmak, hata yapmamak için uğraşır. Bu adil olma durumu sorgulanmasın diye VAR ortaya çıktı. VAR da gelirse hata olacak. Güzel bir rekabet var, tribünler dolu. İnşallah bunun keyifli taraflarına bakalım

Fatih Hoca'nın başında olan takımla birlikte bir kulüp takımı yarattık. Bunun avantajları vardı ama dezavantajları da oldu. (EURO 2016) Fransa'ya gitmek başarı ancak biz bunu o gün iyi yaşayamadık. Milli takımda bir olay olduğunda onu söndürmeniz zor oluyor. Fatih hoca ile ilgili tazminat konusunda hukuki süreçimiz devam ettiği için fazla konuşmak istemiyorum. Şu an yargıya intikal etmiş durumdadır.

Arda'nın Milli takımı bırakma kararıyla ilgili soru üzerine Dürüst, "Uçaktaki nahoş olaydan sonra Arda'nın öyle bir açıklama yapacağını düşünmemiştik. Bunlar artık geride kaldı" cevabını verdi.

2017-18 sezonunda kulüplerin borçlarını mercek altına alarak gelir vergisini yüzde 30-35 civarı alıyoruz. Süper lig kulüplerinin de gelir ve gider tablolarını yapmaları gerekiyor. UEFA ile federasyon arasında bir köprü oluşturduk ve Servet Bey'le temas halindeyiz. Federasyon olarak Kulüplerin borçlarını yapılandırma olayı çıkabilir. Hepimizin bir görevi var; bu konu hakkında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Türkiye'nin 2024'ü hak ettiğini düşünüyorum. Arkadaşlarımız çok sıkı bir şekilde çalışıyor. Nisan ayında dosyamızı vereceğiz ve Eylül ayında her şey belli olacak. Milli takım formalarını dünya standartlarında yaptık gayet kaliteli ve güzel oldu. Türkiye Liginde yer alan takımlara başarılar diliyorum şimdiden. Mühim olan futbol pastasını büyütmek. Rekabetin yeşil sahada olması ve hak eden takımın puanları almasını diliyorum.

Yabancı oyuncu serbestliği 4 yıl olup, kulüpleri mağdur etmeden 4 yılın sonunda yani 2019 yılında oturup konuşacağız. Amaç türk futbolunu zarar vermeden çıtayı üst sıralara çıkarmak olacaktır. Lig A.Ş ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz, kulüpler kendi mallarını kendileri pazarlayacak. 

2024 için 600-700 kişilik bir kongre merkezi inşa ediyoruz. Beylerbeyi'ni tekrar restore edip hizmete sokacağız. Milli takımın, Türkiye'nin her yerinde oynaması ile ilgili bir misyonumuz var. Kupa finali biliyorsunuz Diyarbakır'da oynanacak. Futbolu Türkiye'nin her yerine taşıma hedefimiz var. Altyapı ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

 1. ve 2. Lig'den 23 yaş altı oyuncularla devamlı turnuvalar düzenliyoruz. Onları izledik ve potansiyel olduğunu gördük. Onların bizi daha iyiye taşıyacağını inanıyorum. Altyapıda futbola aç hocalarla çalışarak, yeni gençler kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. 2019 yılında başkanlık için Yıldırım Bey kararını verir ve ona göre başkanlık için karar verilir.

 AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler