Ali Dürüst'ten yabancı sınırı açıklaması: 'Kulüpler Birliği ile...'

07.09.2018 - 10:52 | Son Güncellenme: 07.09.2018 - 13:52

Ali Dürüst'ten yabancı sınırı açıklaması: 'Kulüpler Birliği ile...'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, gündeme dair NTV'ye açıklamalarda bulundu. Dürüst, Türkiye'nin de yer aldığı UEFA Avrupa Uluslar Ligi'ni değerlendirirken yabancı kuralına dair de çarpıcı ifadeler kullandı.

"İnşallah iyi bir başlangıç yapacağız"

"Tecrübe önemli. Zaman geçiyor, yeni bir takımız. Bu takımın temelleri 2 sene evvelden atılmaya başlandı. Buradaki en büyük olay oyuncuların kendi takımlarında oynamaları. Bu lig, hazırlık maçlarına anlam katan bir lige döndü. Taraftarlarımızın önünde inşallah iyi bir başlangıç yapacağız."

"Ulusal Lig'de puan alabiliyorsunuz. Kendi liginizde şampiyon olduğunuz vakit Avrupa Şampiyonası'na gidiyorsunuz. Ayrıca bir üst lige çıkabiliyorsunuz. "

Lucescu hangi zorluğu yaşıyor?

"Lucescu çok tecrübeli, deneyimli bir teknik adam. Futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Oyuncularla iyi bir diyalog içinde. Genç oyunculara elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. 3 günde oyuncuları hazırlamak zorunda. Artık daha farklı takımlardan oyuncular geliyor. Eskiden 3-4 takımdan geliyorlardı. Hoca bu zorluğu yaşıyor. "

Yabancı kuralı için neler dedi?

"4 sene evvel bu kuralı koyarken Türk futbolu adına uygun olacağını düşündük. 4 seneyi tamamlamak üzereyiz. Bu sezon sonunda bir düzenleme yapılacak. Bunun ne olacağının kararını TFF Yönetim Kurulu alacak. Kulüpler birliği ile işbirliği halindeyiz. Bir çalışma yapılacak. Sonuçta kulüplerin federasyonuyuz. Futbolun değerini yükseltmemiz lazım. Bizim profesyonel kadromuz çalışıyor. Sonra gereğini yapacağız.

Bundan sonra olacaklarla ilgili benim konuşmam doğru değil. Çalışmalar devam ediyor. Görüş birliği henüz sağlanmadı."

"Yabancı kuralını revize edeceğiz"

Kulüpler Birliği'nin değişik fikirleri var. Bir çalışma grubu kurdular kendi aralarında. Bizdeki profesyoneller de alternatifler üzerinde çalışıyor.

Bu kuralı revize edeceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler