Ali Ece, Beşiktaş'ın Alman ekibi Bayern Münih ile eşleşmesini yorumladı

12.12.2017 - 15:57 | Son Güncellenme: 12.12.2017 - 15:57

Spor yazarı ve yorumcusu Ali Ece, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih ile eşleşmesini değerlendirdi. Ece, Alman ekibindeki değişimi anlattı ve siyah-beyazlıların tur şansı hakkında konuştu. Ali Ece’nin Tivibu Spor’da yaptığı değerlendirmelerden Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

“Heynckes demek istikrar demek”

Bayern Münih, sezona büyük bir hayal kırıklığı yaratarak başladı. Bayern, Alman futbol makinesidir. Makinenin parçaları işlemiyordu. Sebebi de Carlo Ancelotti olarak gösteriliyordu. Bayern kültüründe oyuncular çok güçlüdür. Kulübü de eski oyuncular yönetiyor. Salihamidzic yıllarını Bayern’e verdi. Jupp Heynckes de bir efsane. O geldikten sonra Bayern, fabrika ayarlarına geri döndüler. Ligde lider duruma geldiler. PSG’ye kaybettikleri maçın rövanşını aldılar. İlk maçta PSG, Bayern ile kedinin fareyle oynaması gibi oynamıştı. Rövanşta ise ben Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk adayıyım dediler. Heynckes, haklı en az temsil edilen hocalardan biri diye düşünüyorum. Heynckes demek istikrar demek. Medyatik bir adam değil. Sade biridir.

“Deplasmanda maç kazanıyorsan takım savunman iyidir”

Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş savunmayı geçen sezona göre çok daha iyi yapıyor. Deplasmanda maç kazanıyorsan takım savunmanın iyidir. Leipzig, Bayern Münih kadar iyi değildi. Leipzig’in yaptığı hataları değerlendirdi Beşiktaş… Ancak; Bayern Münih bu hataları Ancelotti döneminde yapıyordu. Değişen bu. Almanya’ya sponsorluk katkısını getiren takım Bayern Münih’tir. Ayrıca Bayern’de Lewandowski diye bir faktör var. Oyuncular da orada idareci kafasında. Dünyanın en iyi kalecisi Neuer sakatlığı sebebiyle oynayamıyor. Ulreich de sakatlandı. Bernd Leno’yu almak istedikleri yazıldı. Kaleye de bir transfer düşünüyorlar. Bayern için Şampiyonlar Ligi bir hedef. Bayern elenirse, çok eleştirilir.

Beşiktaş’ın Bayern Münih karşısındaki tur şansı…

Beşiktaş, Bayern maçında başa baş futbol oynarsa, İstanbul’daki maçı kazansa, Almanya’da yenilse bile ahlar vahlarla hatırlanır. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde muhteşem bir sezon yaşadı. Daha iyi bir rakip çıkabilir miydi? Beşiktaş, birinci olup beklentilerin üstüne çıktı. Bayern’e karşı 60 dakika başa baş oyun oynasın… Bayern ile eşleşiyorsun. Real Madrid en zoruydu. İkinci torbanın en zoru Bayern Münih’ti. Chelsea’yi tercih ediyoruz. Böyle bir lüks var.

Senin için hazırladığımız haberler