Ali Ece: 'Fenerbahçe'nin santrforu konuşulur...'

25.02.2018 - 23:06 | Son Güncellenme: 25.02.2018 - 23:06

Ali Ece: 'Fenerbahçe'nin santrforu konuşulur...'

Tivibu Spor yorumcuları Ali Ece, Nihat Kahveci ve Oğuz Çetin Beşiktaş - Feberbahçe maçını değerlendirdi.

Şenol Güneş aldı maçı, Aykut Kocaman verdi maçı. Kesinlikle… Haftalardır aynı şeyi söylüyorum. Fenerbahçe golü yiyince iyi oynuyor. Atınca kötü oynuyor. Bu teknik adam hatası. Gol yedikten  sonra maç çevirme değişiklikleri falan süper. Maç öncesi futbolun Obradovic’i falan hocada negatif etki yaratmış. Hoca kendi ezberine yenildi. 1-0 öne geçtikten sonra Fenerbahçe’nin organize hücumu yok. 70’i bekleyebilir Aykut Kocaman. Ama araya 1-2 gol daha sıkıştırsa… Hiçbir organize hücumu, girişimi yok.

Quaresma, 2 gol attı. O 2 gol atıyorsa o takımın teknik direktörü acayip başarılıdır. Yıllardır beklenen trivela golünü attı. Öyle bir gol attı ki… Oynayan takımın enerjisi daha geride de olsa, vücuda pozitif enerji geldiği için yorgunluğu daha az hissediyorsun. Rakibin topunu bu kadar kovalarsan daha çok yoruluyorsun. Fenerbahçeli futbolcular topu görmezse daha çok yorulur. Beşiktaş’ın çift santrafora döndüğü oyun buna mecbur bıraktı ama o kadar değil. İsmail sakatlandı diyorlar da İsmail de çok iyi oynamıyordu. Isla ve Şener sol bekte oynayamıyor ama bu kadar geriye gömülürsen daha çok problem olur.

3 yıldır Fenerbahçe’nin stoperini konuşuyoruz. Fenerbahçe’nin santraforu konuşulur. 10 numarası konuşulur. Alex konuşulur. Giuliano nasıl oynadı? Alex ile kıyaslamayacaksan kimle kıyaslayacaksın?

İlk 20 dakika, Fenerbahçe’ye desen ki Beşiktaş ne kadar kötü başlar? Ancak bu kadar kötü başlar. Aralarında uyumsuzluk, orta saha, savunmada anlamsız toplar. İlk 20 dakika Fenerbahçe nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı. Bayern maçında yorulmuş Beşiktaş’ın son bölümde düşeceğini düşünürsün. Ama bu derbide golü bulmaları, 2-1’i yakalamaları… İnsan keyif alırken çektiği acıyı hissetmez.

Şenol Güneş hakikaten günün adamıydı. Takımını çok iyi yönetti. Bayern maçında nasıl ki yanlışları var dediysek, bugün de doğruları say say bitiremeyiz. Her türlü riski aldı. Tosic’i sol bek oynattı. Ne zamandır oynamıyordu. Çift forvete döndü. Risk alan başarılı olur, kazanır. Diğer tarafta da nasıl başladıysa o oyunu oynamaya çalışan, kazanmak için uğraşmayan bir Fenerbahçe vardı. Sonradan giren oyuncuların da katkıları olmadı. Fernandao da golü attı, sonra kayboldu. Ben işimi yaptım dedi ve bıraktı.

Bu maçta çok şey kazanan bir Beşiktaş vardı. Her anlamda bunu söyleyebiliriz. Lig yarışına giren, kara bulutları dağıtan, şampiyonluk yarışında iddiasını sürdüren bir Beşiktaş… Fenerbahçe zannediyorum kimseyi memnun etmemişti. Fenerbahçe futbol takımı, bugünkü bir futbol oynayamaz. Oynamamalı.

Artık Alex’i konuşmayalım. Alex bitti. O zaman Napoli de Maradona’yı konuşsun. Alex, taraftarlı tarafsız en iyi yabancı oyunculardan biridir. Ama Fenerbahçe’nin en büyük hatası, o mevkiye kim gelirse gelsin Alex ile kıyaslanmasıdır. Bazı oyuncular kıyaslanmaz. Heykeli yapılır, sahibi orada durur.

Beşiktaş'ın mutlaka kazanması gereken bir maçta Şenol hoca, orta sahada Medel, Atiba ve Tolgay 3'lüsünü kurmayı tercih etti. Biraz daha güvenli oynamak istedi. Ancak ilk 20-25 dakika harika bir Fenerbahçe izledik. Beşiktaş'ın pas yapmasını engelliyorlardı. Ancak Şenol hoca o dakikada devreye girdi. Çok takdir etmek lazım. Hiç değişiklik yapmadan  oyun içinde yaptığı değişikliklerle oyunu çevirdi. Bugünün 1 numaralı adamı Şenol hocadır. Bu değişiklik Beşiktaş'ın oyun arzusunu arttırırken Fenerbahçe gömüldü. Bu gidişatı da Aykut hoca değiştiremeyince Beşiktaş öne geçti.

Şenol hoca oyunun gidişatına göre hamle yaptı ve üstünlüğü ele aldı ve keyifli bir futbol oynattı. Quaresma da keyif aldığı için o golleri atabildi.

Bugünün adamı Quaresma gibi gözükse de bana göre Medel ve Tolgay'dı. Şenol hoca bugün teknik adamlık tecrübesini ortaya koydu ve ders verdi. Ben bu tutumundan keyif aldım.

Senin için hazırladığımız haberler