Ali Ece: Valbuena haberleri doğruysa Belhanda'dan daha çok iş yapar!

23.05.2018 - 21:20 | Son Güncellenme: 23.05.2018 - 21:34

Ali Ece: Valbuena haberleri doğruysa Belhanda'dan daha çok iş yapar!

Tivibu Spor yorumcusu Ali Ece, Ters Köşe programında Süper Lig'in yorumladı. Galatasaray'ın hangi bölgede transfere ihtiyacı olduğunu anlatan Ali Ece'nin açıklamalarından Ajansspor'u derledikleri şu şekilde:

Galatasaray'ın hangi mevkilerde transfere ihtiyacı var?

Galatasaray öncelikle bir stoper ve bir orta saha oyuncusu alınmalı. Nasıl stoper? Ujfalusi, Popescu tipi lider karakterli bir stoper. Serdar Aziz'in performansını yukarı taşımak istiyorlarsa lider bir stoper alınmalı. Pepe, Popescu'dan da Ujfalusi'den de farklı ama lider bir futbolcu. Tosic'in bu kadar iyi oynamasında payı var. Mümkünse Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan bir futbolcu olmalı. Valbuena haberi doğruysa Belhanda'dan daha çok iş yapar.

Fenerbahçe'deki yerli oyuncuların düşüşü...

Yerli futbolcular bu yabancı oyuncuları nasıl kesemedi? Hasan Ali Kaldırım'ın seyircileri eleştirmesi haddine mi? Ayrı ayrı on yıllardan örnek vereceğim. Ya Tuncay gibi savaşacaksın... Hasan Ali Kaldırım'ın ne eksiği var? Emre Belözoğlu... "Bittik beyler bittik" derken bir isyan vardı. Bir tek sen oynadığında taraftarlar bu kadar az geliyor. Kendine bir bak. Sen seyirci için oynuyorsun. Basketbol maçları neden dolu, futbol maçı neden boş. Bunu anlamıyorsan sen Fenerbahçe camiasına hiçbir zaman layık olamamışsındır.

Beşiktaş'ın yeni sezon hedefli ne olmalı?

Beşiktaş'ın ilk hedefi Şampiyonlar Ligi'ne dönmek olmalı. UEFA'da ilk turlarda başlayıp sonunu getirmek kolay değil. En son Liverpool'u elemişsin ama çeyrek finale gelmemişsin. Galatasaray bile Şampiyonlar Ligi'den elenerek UEFA'yı aldı. Galatasaray çok büyük bir başarıya imza attı. Hagi tarihin akışını değiştirdi. Ama şu var, Galatasaray o dönem Şampiyonlar Ligi'nde çok iddialıydı. UEFA'yı öyle kazandı. O bambaşka bir güç gösterisi. Beşiktaş'ın hedefi öncelikle ligde şampiyon olmak olur. Ama bu kupayı kazanmak için ligi gözden çıkarmamalı.

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü kim olmalı?

Son yıllardaki en büyük dezavantaj beklentilerin yüksek olması. Bence de dilden dolayı yerli hoca. Trabzon'daki yerel medyaya kulağını tıkamalı. Rıza Çalımbay'ın yapamadığını aynı kadroyla Samet Aybaba yapabilir mi? Mesela Fatih Tekke. Fatih Tekke Trabzonspor'un altyapısından yetiştiği için değil, iyi bir teknik adam olacaksa, o potansiyele sahipse getirilmeli. Dönüp dolaşıp aynı şeyler yapılmamalı.

Süper Lig 20 takımla olmalı mı?

Hayır. Tam tersi 16'ya indirilmeli. Play-off oynanmalı. Türk futbolunun ekonomisinin düzelmesi için yapılması gereken belli. Ne kadar çok derbi o kadar çok hasılat. Ben de zaten günü kurtarmak peşindeyim. Akhisar'ın başarısı çok büyük bir başarı ama sürdürülmüyor. Ne kadar çok derbi maçı olursa o kadar iyi. Futbol ekonomisi daha iyi olsun istiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler