Ali Ece ve Oğuz Çetin'den Galatasaray-Trabzonspor mücadelesi sonrası çarpıcı yorumlar!

01.04.2018 - 21:42 | Son Güncellenme: 01.04.2018 - 21:42

Ali Ece ve Oğuz Çetin'den Galatasaray-Trabzonspor mücadelesi sonrası çarpıcı yorumlar!

Tivibuspor yorumcusu Oğuz Çetin ve Ali Ece'den Galatasaray'ın Türk Telekom Stadyumu'nda kazandığı 2-1'lik Trabzonspor mücadelesi sonrası açıklamalar yaptı.

İşte o sözler.

Ali Ece

Galatasaray, ilk yarıdaki oyunu 90 dakika oynarsa şampiyon olur. İleri üçlü birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu, Rodrigues, Gomis ve Feghouli çok iyi oynuyorlar. Gomis yine bugün ekmeğini taştan çıkarttı ve golünü attı. Trabzonspor'da N'Doye asla bu takımın formasını giyebilecek bir performansa sahip değil. Ona verilen parayla ortalama bir kanat oyuncusu alabilirsiniz.
Trabzonspor 5 merkez orta saha oyuncusuyla oynadı, oyunu kanatlara yayamadı, böyle olunca sadece Burak Yılmaz'ın savunmanın arkasına yapacağı koşulara kalıyorsun.

Oğuz Çetin

Rakip kaleye gidemeyen bir Trabzonspor karşısında, Galatasaray coşkulu oynadı hiç pas yaptırmadı, üstün bir performans ortaya koydu.
Trabzonspor'u Burak Yılmaz taşıyabilirdi ama o da çok fazla ofsaytta kaldı. Trabzonspor'un orta saha kurgusu, önce Galatasaray'ın baskısını kıralım sonra üzerine gitmeye çalışırız şeklinde bir anlayışla oynadı Trabzonspor.

Ali Ece

 Trabzonspor'da alt yapıdan yaratıcı orta saha oyuncuları çıkıyor sadece. Rıza hoca kendi kurmadı takımı ama imza atarken kadroyu biliyordu. Hubocan, nedir? Hamle yapmak için ilk onu çıkartıyor çünkü çok vasat bir oyuncu. Okay Yokuşlu defansif ortasaha ön libero oynar ama stoper oynayamaz, oynarsa da böyle hatalar yapar. Okay Yokuşlu'yu stopere çekmek Ersun Yanal'ın ipini çekmişti, bugün aynı hatayı Rıza Çalımbay yaptı.
Trabzonspor 2. yarıya gerçekten iyi başladı ama Gomis'in karşısında stoper oğlu stoper oynatmak zorundasın, o pozisyonun oyuncusu olmayan bir ismi kullanamazsın.
İlk yarıda Galatasaray bayaa iyi oynadı bu konuda Rıza Çalımbay'ı çok fazla eleştirmemek lazım.

Oğuz Çetin

Galatasaray'ın savunma dörtlüsünü tebrik etmek lazım hiç pozisyon vermediler. Çok kritik gitti oyun, uzun süre tek farklı gitti, Belhanda'nın performansı düşük ama hamle yapmayarak bence doğru yaptı.
Kucka'nın golü tamamen onun akıllı oynamasından kaynaklandı. Trabzonspor'un çok fazla pozisyonu yoktu.
Bu tarz maçlarda 2. golü bulmak çok önemlidir burada 2. gol Galatasaray'ı kurtardı.

Ali Ece

Galatasaray taraftarı özellikle Fatih Terim'le beraber desteğini çok yukarılara çekti.
Bugün Trabzonspor yerine Başakşehir ve Beşiktaş olsaydı Galatasaray'a cezayı kesebilirdi.
İlk maçta Galatasaray taraftarları Olcay Şahan'a bilendiler, bir hareket yaptıklarını iddia ettikleri için bugün çok fazla protesto ettiler.
Olcay Şahan 2011 yılına gönderme yapıyor ama bu olaylar yaşandığında kendisi Almanya'da futbol oynuyordu.

Oğuz Çetin

Burak Yılmaz, önce yana doğru koşu yapar sonra önüne top atıldığında savunmanın arkasına koşu yapardı. Bugün biraz dikkatli olsa pozisyonlar bulabilirdi ama çok fazla ofsayta düşerek bunu başaramadı.
Oyuncu karakteri çok önemli, bir oyuncu stoperse stoperdir, onun yerini değiştirdiğinde risk alıyorsun. Hubocan kötü de oynasa pozisyonun oyuncusu, Okay Yokuşlu'yu o bölgeye çektiğinde bu tarz hataları yapar. Gomis gibi bir oyuncu o mesafeyi kateder ve Okay Yokuşlu'ya o hatayı yaptırır.
Rıza Çalımbay'dan önce takımın çok düşük performanslı oynadığını unutmayalım, geldiği günden bugüne hiç beklenmedik bir şekilde o çıkışını yaptı. Yıl sonunda çok ciddi mali sıkıntılar yaşayacak Trabzonspor ve Rıza Çalımbay orada kalacak mı bu önemli!
Bu maç üzerinden direkt sorunları Rıza Çalımbay'a maletmek doğru olmaz.

Ali Ece

Olcay Şahan'ın ben yerinde olsam zamanında Beşiktaş'ta olduğu gibi bir FEDA kampanyasının öncüsü olurum ve maaşımda indirime giderim.
Mariano, sağ bek ama yaptığı asiste bakın ileri çıkmış en uçta pres yapıyor ve sonra altı pasın içinde Feghouli'ye yaptığı asiste bakın bunu kolay kolay kimse yapamaz.

Oğuz Çetin

Trabzonspor ilk yarıda çok baskı yedi, burada 1 tane koşucu oyuncu olsa belki baskıyı atlatabilirdi. Olcay Şahan bu isim olabilirdi.
Galatasaray'da bu sezon muhteşem bir taraftar var, ilk maçtan beri büyük bir destek sunuyorlar.
Galatasaray bugun çok iyi oynamadı ama çok doğru oynadı, bunu söylemek lazım. Galatasaray, bir çok pozisyonu neticelendiremedi.
Olcay Şahan, popülizm yapıp her şeyi söyleyebilecek bir karakter, bugün yaptığı açıklamlarla hocayı ve takım arkadaşlarını ateşe attı. Ayrıca haddini aşarak camiaları hedef alan açıklamalar yapıyor. Yahu sen işini yap işine bak.
Fatih Terim'in basın toplantılarını daha detaylı anlatması lazım, şampiyonluğa giden yolda daha derin analizler yapabilir. Hoca Donk gibi bir oyuncu sıfırdan tekrar kazandığı için bunlarla övünmesi lazım.

Ali Ece

Fatih Terim'i Galatasaray taraftarı getirmiştir, Dursun Özbek yönetimle oylamaya gittiğinde bu konuda olumlu bir sonuç alamamıştı ama taraftar baskısıyla onu getirdi.

 

Ali Ece

Fatih Terim, Galatasaray tarihinin en iyi teknik direktörü, ona karşı müthiş bir güven var. Tudor'un değişiklikleri çok eleştirilirken, Fatih Terim'i kimse tartışmıyor.

Oğuz Çetin

Igor Tudor varken de Galatasaray böyle coşkulu oynuyordu ve taraftar da yine büyük bir destek sunuyordu. Bundan daha fazla ne yapacaklar ki?
Galatasaray'da yalnız Tudor döneminden hala çok büyük bir fark yok. N'Diaye yok Selçuk İnan var ama Selçuk tempo olarak onun çok altında oynuyor.
Galatasaray'da oyuncular maçı kazanma adına çok büyük riskler alıyorlar, haftaya Gençlerbirliği deplasmanı var ve hala deplasmanda riskler var.
Galatasaray, bugün oynadığı gibi Gençlerbirliği'ne karşı oynayabilecek mi, yoksa oyunu tutabilelim mi diyecek?

Ali Ece

Cenk Tosun, sonrası Beşiktaş'ın forvetlerini beğeniyor musunuz? Ayrıca zor deplasman maçları Beşiktaş'ın da var. 

Lens hiç Beşiktaş'ta oynadı mı? Lens ''Fenerbahçe dışında bir takımda oynamayacağım demişti, bravo tebrik ediyorum gerçekten oynamıyor''

Oğuz Çetin

Galatasaray'ın maçları zor ama içerde taraftarıyla beraber çok coşkulu oynuyor ve Başakşehir'le Beşiktaş sahasına gelecekler. Galatasaray deplasmanlarda sürpriz yenilgiler almazsa her maç motivasyonları daha fazla yükselecek. Her maç hedef olacak ve bence Galatasaray bence en büyük şampiyonluk adayı.

Oğuz Çetin

Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki en büyük kozu Gomis. Peki Gomis'i satsaydı ne olurdu? Beşiktaş Cenk Tosun'u satarak bunu yaptı. Ayrıca Cenk gittikten sonra Beşiktaş en az 10 puan geride olmalıydı buna rağmen hale şampiyonluk yarışının içindeler.

 

Ali Ece

Haftaya Beşiktaş'ın orta sahası cezalı, fikstürde kolay gözüken bir maçta daha önce hiç oynamadıkları bir orta saha ile Göztepe karşısına çıkacaklar.

Oğuz Çetin

Oğuzhan Özyakup'un performansı kötüyken hoca Tolgay Arslan'ı çıkardı, Oğuz Özhanyakup kırılgan oynuyor böyle olmayacaksın hep kendini öne atacaksın. Başakşehir antrenör takımı olmayı başardı çünkü baskı yok. Beşiktaş'ta bazı oyuncuları performansı düşerse sıkıntılar yaşanabiliyor, bir de Cenk Tosun'un gitmesi elinde olmadan da olsa sorun çıkardı.

Ali Ece

Bence kalan maçlarda Babel Beşiktaş'ta santrafor oynamalı, Gomis bulduğunu atıyorsa senin de böyle bir santrafora ihtiyacın var.

Babel'in Hollanda'da attığı gole bakın tam bir santrafor golü, Şenol Güneş bence onu santrafor olarak oynatmalı. Şenol Güneş bunu yapar mı bilmiyorum yapmazsa da eleştirmem ama bence yapmalı.

Oğuz Çetin

Abdullah Avcı, her zamanki tavrıyla oyunun içindeydi ve açıklamları da gayet yerindeydi. Beni şaşırtan ise Okan Buruk oluyor, onun tavırları çok önemli ve olmadık zamanda olmadık tepkiler alıyorsun. Rakip Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş olunca agresif oluyorsun. Başakşehir maçı sonrası ise normal gülerek rahat bir şekilde açıklamalar yapıyorsun.

Senin için hazırladığımız haberler