Ali Ece'den Cengiz'e övgü dolu sözler: 'Muhammed Salah...'

12.02.2018 - 15:21 | Son Güncellenme: 12.02.2018 - 15:21

Ali Ece'den Cengiz'e övgü dolu sözler: 'Muhammed Salah...'

Ali Ece, Spor Toto Süper Lig'de takımları ve spor gündemini Fanatik'e değerlendirdi.

Cengiz Ünder yorumu

"Geçen hafta 11'de şans buldu. İyi değerlendirdi. Bu Benevento o kadar kötü değil Roma'yı zorladı. Devre arasında iyi transferler yaptı. Çok iyi kiralık takviyeler yaptı. Bu kilidi açan Cengiz oldu. Çok özel oyuncu ve çok değerli oyuncu. Beşiktaş maçında köşeden yaptığı ani vuruş iyiydi. 2018 model futbolunun gerektirdiği bir oyuncu. Roma'nın bir gün arması değişirse, kurtlar yerine Totti'nin fotoğrafını koyarsın."

Başakşehir-Fenerbahçe maçı

"Açıkçası beraberlik bekliyordum. İkinci golü yediği zamana bakarsak Fenerbahçe'nin çok önemli bir hücum presi geldi. Büyük maçlarda Aykut Hoca'nın teknik direktörlüğü ortaya çıkıyor. İlk 20 dakikada 3-0 olabilirdi maç. Ne kadar tam saha pres yaptıysa o kadar çok pozisyon buldu Fenerbahçe. Volkan 10 üzerinden 9'luk performansına döndü. Tek söyleyeceğim bu maçla ilgili, Aykut Kocaman'ın  taktiksel başarısı. Hücüm presten çıkmak için derin kurucuya ihtiyaç vardır. Emre bu rolü üstleniyordu. Fenerbahçe kendi gücüne yakın takımlara da böyle oynasa da iç saha planı farklı olmalı. İç sahada Giuliano ile farklı plan olması lazım. Tam saha pres de yapabilir. Kendi gücüne yakın olmayan takımlara daha fazla gol atabilir. Maçın yıldızı Fernandao'ydu."

"Emre Belözoğlu'na verilmeyen çok ceza var. Caner'e de verilen çok ceza var. MHK bu konuda çok tutarsız. Küfürü böyle saha içinde olağan hale getirmeyelim. Dünkü maçın hakemi Türkiye Ligi'nin çok ortalamasında bir isim. MHK'yi belirleyen kurul çok kötü."

Beşiktaş bu fikstürden nasıl çıkar ?

"Seviye seviye çıkacak. Karabük maçında, diğer maçları oturtmak için iyi bir fırsat çıktı. Tek yol maçları kazanarak formunun zirvesine çıkmak. Beşiktaş'ın hep 11 kişi oynaması gerek. Futbolcuların bu konu hakkında çok dikkat etmesi gerek. Moral motivasyonun yüksek olması gerek. En üst seviyeye çıkmak lazım ki Bayern Münih'e karşı bir şansın olsun.

Hücum preste topu kaptığında önünde 1-2 futbolcu kalıyor. Golü atmak daha kolay hale geliyor. Alper bu konuda Aykut Kocaman'ın elini güçlendiriyor. Çünkü Alper iyi bir hücum presçi."

Aatif yorumu

"Böyle devam ederse Aatıf'ın yerine Alper 11'de başlayacaktır diye düşünüyorum."

Mariano mu, Gökhan Gönül mü ?

"Mariano şu an Gökhan'dan daha iyi. Gökhan'ın geçirdiği sakatlıklar var. Form grafiği olarak maç devamlılığı olarak Mariano"

Antalyaspor, Galatasaray'dan puan alabilir mi ?

"Maç içinde oyun olarak Antalya kompakt oynuyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe kazandı. Galatasaray da bugün kazanacaktır. Galatasaray'ın bireysel yetenekleri fazla."

Trabzonspor değerlendirmesi

"Rıza Çalımbay sezon ortasında aldığı takımı iyi toparladı. Ama Pereira ve Mas dengesini bozdu."

Cengiz Ünder'e övgüler

"Muhammed Salah seviyesinde bir oyuncu olabilir. Model olmalı. Altınordu başkanının altyapı ie ilgili fikirlerinin alınması lazım. Bak şimdi Çağlar da gelişecek. Cengiz futbol kadar hayata da disiplinli çocuk. Mesela Roma İtalya'nın en hareketli yerlerinden beri. Totti yine takılmış "Bu gece de mi uyumaya gideceksin?" diye. En yetenekli Türk futbolcumuz Cengiz bana göre. Cengiz'in önünde 10 sene var futbol için. Şimdi bana kızacaklar Emre Belözoğu var diye. Form grafiğine göre konuşuyorum. Emre en fazla iki sene Arda da üç ya da dört sene oynar. İnşallah Cengiz'in başarısı devam edecektir. "Türkiye'de ne kadar Cengiz gibi futbolcu çıkarabiliriz" diye düşünmeleri lazım."

Belhanda'nın performansı

"Belhanda'yı gelir gelmez oynatmamakta çok haklıydı. Igor Tudor döneminde bazı maçlar 10 üzerinden 9, bazen 10 üzerinden 3 oynuyordu. Belhanda'nın en iyi oynadığı maçlar, Fernando'nun oynadığı maçlar. Galatasaray şuan 4-4-2'de oynayabilir."

Senin için hazırladığımız haberler