Ali Ece'den o karara tepki: 'Büyük haksızlık'

02.05.2018 - 21:18 | Son Güncellenme: 02.05.2018 - 21:18

Ali Ece'den o karara tepki: 'Büyük haksızlık'

Ali Ece, Nihat Kahveci ve Kaan Kural; "Ligin bitimine üç hafta kala maçların aynı saatte başlatılmaması kararı doğru mu?" sorusunu Tivibu Spor'da yanıtladı.

"Çok yanlış, büyük haksızlık. Geçen sezon son haftalarda Beşiktaş ile Başakşehir şampiyonluk yarışında kalmıştı. Başakşehir, cuma ve pazar günü gündüz maç oynuyordu mesela. Başakşehir'e geçen sezon haksızlık yapıldı. Bu sezon da diğer takımlara haksızlık yapılıyor. Yayıncılık açısından konferans yayın yaparsın. İngiltere'de sezon başında her şey belli oluyor. 20 Temmuz'da her şey belli. Ben yayıncı kuruluşun başında olsam; konferans yayın yaparım ve şifresiz olur o zaman geliri gör. En adil olmayan bizde olan. Her hafta bir takım mağdur oluyor. Önceden ya karar verirsin ya da sonradan olursun."

"Bence çok zor bir şey son 3 hafta aynı saatte oynanması. Futbol herkesin bildiği gibi değil. Parayla bu iş dönüyor. 4 takımın maçını aynı saate koyarsa, yayıncı kuruluşun işine gelir mi? Bence aynı saatte olmalı mı? Olmalı."

"Bu avantaj o kadar büyük bir mesele değil, abartılıyor. Bu kadar abartılmamalı. Son hafta olabilir. NBA'de yayın o kadar önemli ki pazar öğleden sonra maç oynamak istiyorlar. Fikstür bu kadar da büyük avantaj değil."

Senin için hazırladığımız haberler