Ali Ece'den şampiyonluk yarışı değerlendirmesi! Galatasaray için Juventus örneği...

16.05.2018 - 18:27 | Son Güncellenme: 16.05.2018 - 18:27

Ali Ece'den şampiyonluk yarışı değerlendirmesi! Galatasaray için Juventus örneği...

Ali Ece, Süper Lig'de şampiyonluk yarışı ve gündeme dair Tivibu Spor'da değerlendirmelerde bulundu.

Ali Ece'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Galatasaray yorumu

- Beraberlik için sahaya çıkma olur mu?

"Galatasaray'ın yapmaması gerekir. Juventus bunu başarabiliyor. Beraberlik için oynarsan, çok büyük risk alırsın. Galibiyet için oynarsan en kötü ihtimalle berabere kalırsın. Fatih Terim'in kariyerinde öyle bir şey yok. Fatih Terim yine, 'Hücum, bastırın  ve gol atın.' diyecektir. Hamza Hamzaoğlu ve Riekerink belki beraberlik için çıkabilir ama Fatih Hoca öyle değil. Galatasaray'da öyle oyuncu yok."

Fenerbahçe değerlendirmesi

"Aykut Kocaman, 'Puan farkı suni.' dedikten sonra Galatasaray derbisinde geç kaldı ve takımı etkiledi. Kadıköy, tarihsel olarak yüzde 99'luk doluluk orana sahipti ve yüzde 1 boşluk da merdiven boşluklarıydı. Şimdi her yer merdiven boşluğu gibi. Son anda lig şampiyonluğu gelirse Milli Piyango bileti gibi olur. Fenerbahçe'de bütün olay kongre. Bir sezon değil; 15 sezonun etkisi belirleyecek."

"Galatasaray'ın son hafta şampiyonluğu kaybetmesine sevinecek durumlar var. Fenerbahçe, son hafta iki kez kaybetti. Bir maç da Galatasaray maçı. Kongre için yüzde 5 etkili olur.

Beşiktaş'ın transferde eski oyuncularına yönelmesi

"Burak Yılmaz, Beşiktaş'ta ne oynadı ki? Beşiktaş taraftarının benimsediği bir oyuncu değil. Galatasaray taraftarının bir kısmı ve Trabzonspor taraftarı seviyor."

Demba Ba yorumu

"Demba Ba gelirse Beşiktaş'ta üçüncü dönemi olacak. Beşiktaş'ın santrfor kalitesizliğini 6 günde bitiren adam oldu. Feyenoord maçında... 'Yeni oyuncu keşfedilmiyor mu?' diye sorarlar adama. Demba Ba gelecekti ve Negredo geldi. Hatalı bir transfer olduğu da ortaya çıktı."

Abdülkadir ve Yusuf'a gelen teklifler değerlendirilmeli mi?

"İkisi birden satılmamalı ve ikisi de birden tutulmamalı. Trabzonspor'un 15 milyonluk bir maaş bütçesine de ihtiyacı var. Yusuf, 10 numarada oynayabiliyor. Abdülkadir, kanatlarda da oynayabiliyor. Gökdeniz'den Fatih'ten beri en özel oyuncular. Birinin kalması gerekiyor ki Trabzonspor yine beşinciliğe mahkum olmasın. Abdülkadir daha da iyi oynarsa; üçüncülük için de oynanabilir."

Averaj sistemi

"Puanlar eşitse, final maçı oynanır ve sezon sonuna dair kim diri kaldıysa, en son o kazanır. Survivor işte puanlar aynıysa maç yapar. Reytingse reyting..."

1 - Aynı anda bitirirsen final

2 - İkinci ihtimal play-off

3 - İkili averaj

Demba Ba ve Sosa yorumu

"Demba Ba eski bir oyuncu değil de yarım kalmış bir oyuncudur. Larin yerine Demba Ba gelseydi Beşiktaş şampiyon olabilirdi. Taraftar da çok seviyor. Ateist bir adam, Demba Ba'ya bayılıyor. Futbol böyledir. O oyuncuyu her şeyiyle kabul edersin. Demba Ba ve Sosa'nın bonservis sorunu da yok." 

Tosic'in transfer iddiaları

"Beşiktaş'ta kimler gidecek? Önemli olan o. Tosic'e teklif var ve büyük başarı. Türkiye'den zaten sadece Çin pazarına satarsın. Özel genç yenetekler hariç tabii."

Talisca ve Giuliano'nun milli takıma seçilmemesi

"Talisca'nın çalışkanlığı ve savaşçılığı eksik. Giuliano da çalışkan. Türkiye Ligi için muhteşem oyuncular. Fenerbahçe'nin mutlaka Giuliano'yı kadrosunda tutması gerekir." (AJANSSPOR)

Aziz Yıldırım da, 'Bak onlar da kaybedebiliyormuş.' der. 30-45 yaş arası yeni üyeler belirleyici olacaktır. Bir kısmı Aziz Yıldırım, bir kısmı da Ali Koç'a oy verecektir."

Senin için hazırladığımız haberler