Ali Erim Beşiktaş-Partizan maçını değerlendirdi

31.08.2018 - 15:34 | Son Güncellenme: 31.08.2018 - 13:33

Şenol Güneş Partizan maçı öncesi yaptığı basın toplantısında fazla risk almadan oynayacaklarını söylemişti.

Nitekim merkez orta sahada Oğuzhan yerine Necip, kanatta ise Caner’le başlayan Beşiktaş ilk 35 dakika ne pozisyon üretti ne de kalesinde tehlike yaşadı.

Herkes ilk yarı böyle biter diye düşünürken Q7-Pepe telepatisi ile gelen gol hem takımı hem tribünleri rahatlattı. Oğuzhan’ın Larin’in etinden sütünden faydalandığı ve çok iyi bitirdiği pozisyonla da tur geldi.

İkinci 45’e Partizan iki tehlike ile başlarken Utku’nun forması maç boyuncu ilk kez kirleniyordu. Bu sezon gole doymayan Pepe’in ikinci golüyle İzmir Marşı tekrardan büyük bir coşkuyla söylendi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları tamamlandı.  

Maçın Yıldızı

Tabii ki Gary Medel. Bir kez daha nerede açık varsa anında oradaydı. Mücadelesi ile hem takımı hem de taraftarı ayağa kaldırdı. Şenol Güneş onu 77’de oyundan alırken Vodafone’daki alkışların şiddeti görülmeye değerdi.

ARTILAR

İşlem tamam

Kabul etmek gerekir ki Avrupa Ligi için sezonu erken açmak, vasat rakiplerle oynamak oyuncular için pek sevimli bir durum değil. Türkiye Kupası’nın olmadığı bir sezonda Avrupa’dan erken elenmek taraftarın iştahını ciddi şekilde azaltabilirdi. Buna karşın Beşiktaş bu süreci kazasız belasız atlattı. Partizan’ın elenmesiyle işlem tamamlandı.

Ders alınmış

LASK karşısında uçurumun kenarından dönen Beşiktaş iki Partizan maçını da daha motive oynadı. Tempo belki iki maç için de istenen seviyede değildi ancak rakibe sadece 3-4 pozisyon verilerek tur geçildi. Şenol Güneş’in basın toplantısındaki bir soru üzerine neredeyse Partizan’ın tüm 11’ini ezbere sayması teknik heyetin de hazırlık seviyesini gösteriyordu.  

EKSİLER

Merkezden hücum

Beşiktaş’ın güçlü ve sorun çözen kanat oyuncuları var. Yalnız takımın merkezden hücumu neredeyse hiç denememesi bir eksiklik olarak gözüküyor. O yüzden Oğuzhan-Larin işbirliği ile gelen gol Sosa’lı dönemdeki oyunu hatırlatmasıyla taraftarları mest etti. Adem Ljajic’in gelişiyle oyun biraz daha merkeze kayabilir ancak Beşiktaş her şartta merkezden direkt hücumu denemek zorunda.

Cyle Larin

Larin stoperlere sırtını dayayarak topu iyi saklıyor, duvar olma özelliği de var ancak yüzünü kaleye dönünce büyük sıkıntı yaşıyor. Ayrıca kanatlardan gelen ortalarda genelde stoperlerin arkasında kaldığı için net vuruşlar yapamıyor. Henüz çok genç olduğu için kredisi var fakat şu an 1 ya da 2 numaralı opsiyon olacak seviyede değil.

Ali Erim

Senin için hazırladığımız haberler