Ali Fatinoğlu: "Ali Dürüst, Galatasaray'a operasyon varsa çıksın anlatsın"

27.11.2018 - 14:37 | Son Güncellenme: 27.11.2018 - 17:37

Ali Fatinoğlu: "Ali Dürüst, Galatasaray'a operasyon varsa çıksın anlatsın"

Galatasaray’da önceki seçimde başkan adayı olan Ali Fatinoğlu, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik flaş açıklamalarda bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Fatinoğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Terim dışında biri olsaydı bu durumu taşıyamayabilirdi"

Son 4 maçta Galatasaray’da futbol anlamında sorunlar var. 60.dakikadan itibaren koşamayan, sürekli sakatlıklar yaşayan bir takım var. Fatih Terim dışında başka bir hoca olsaydı bu durumu taşıyamayabilirdi. Terim’in yeri ve kredisi çok fazla. Bir futbol takımında maçtan önce futbolcular sakatlanıyorsa, sağlık ekibi ya da antrenman ekibi, buradaki görevini tam yapmıyor demektir. Ben Mayıs ayındaki seçimde 3 tane profesörle sağlık kurulu kurmuştum. Bu futbolculara ciddi paralar veriliyor. Döviz artışıyla da tamamen arttı. Yüksek paralar verilen futbolcuları her şeyiyle kontrol altına almak zorundayız. Fabrikalarda makinelere bakımlar yapılıyor. Günlük ya da yıllık bakımlar. Futbolcuların da yaşamları kontrol altında olmalı, testleri düzgün yapılmalı. İşin bilimsel olarak yönetilmesi gerekir diye düşünüyorum. Tüm bileşenlere baktığımızda ortada bir yanlış olduğu, problem olduğu ortadadır.

"Galatasaray yönetimi icraat yapmalı"

Galatasaray’a dışarıdan birileri operasyon yapmaya kalkarsa, bütün camia kenetlenir. Başkan Mustafa Cengiz’in açıklamalarını yetersiz buldum. İstifa talebinde bulundu. TFF, istifa etmediğinde ne yapacağını da söylemeliydi. Toplu olarak bir hareket olması gerekiyordu. Ya da TFF önüne gidip, “Siz istifa edene kadar ben burada oturma eylemi yapıyorum” diyecek. Ya da UEFA’ya şikayet dilekçesi verecek. İlgili kurum da bunun tespitini yapacak, inceleyecek. Galatasaray yönetimi icraat yapmalı.

"Ali Dürüst'ün Galatasaray'ın haklarını korumasını bekliyorum"

Ali Dürüst istifa ettirildi. Bu ne kadar büyük bir hatadır. TFF’de Başkanvekili ve Galatasaraylı. TFF karar alacak ve 2 numaralı koltukta olan kişi istifa ediyor. Neden istifa ediyorsun? Galatasaray’ın haklarını korusana. Galatasaray kontenjanının bitirmeye yetkin yok. Sen orada mücadele etmek zorundasın. Kararlar senin yanında alınacak. Operasyon varsa çıkıp anlatsın. İstifa ettiğinde, “TFF’de size bir operasyon var buna dayanamıyorum, katlanamıyorum. Sizi de koruyamıyorum. Bu yüzden istifa ettim” demektir.  Ali Dürüst, operasyon var diye mi istifa etti? Son habere göre devam edecek. Ali Dürüst’ü bu kararından dolayı tebrik ediyorum. Galatasaray’ın haklarını korumasını bekliyorum. İlk görevi federasyon yönetimini topluca istifa ettirmesidir.

"Verilen cezaları çok ağır buldum"

Fatih Terim’e 10 maç ceza verildi. Bu adam ne yaptı? Ceza verilen futbolcular ne yaptı? Cezaları çok ağır buldum. Bu cezaları veriyorsanız lig bitmez. Bütün takımlarda hemen hemen bu tarz hareketler var. Böyle bir şey var mı? Samsunspor’da Serkan Aykut hakeme zıplayarak yumruk attı. Aldığı ceza hatırladığım kadarıyla 10 maçtı. Fatih Terim 10 maç ceza aldı. Bu olabilir mi?

"Demirören'in birilerini kayıralım diye bir tavrı yok"

Yıldırım Demirören son derece muallim, sakin ve aklı başında bir adamdır. Onu kayıralım, bunu kayıralım diye bir tavrı yok. Kendi gözlerimle gördüm. Orada başka şeyler dönüyor olabilir. Sayın Demirören’in yanındaki Cengiz Zülfikaroğlu da aklı başında biri. Bir eyyam ya da operasyon hissetmedim. Bu kararlar eğer çıkıyorsa, kararların çıktığı kurumları incelemek lazım. Kurullar da TFF’ye bağlı. Orada da Ali Dürüst var. Ali Dürüst’ün görevi de bellidir.

"Galatasaray'a kötülük yapmak kimsenin hakkı değildir"

Fatih Terim’e karşı bir operasyon var mı? Var. Galatasaray bu cezalar sonrası etkilenecek. Zaten takım kötü oynuyor. Bir de üstüne bu cezalar… Konya maçı ortada. Sen bir de bu takıma uyduruk bir penaltı verirsen bu takım nasıl puan alacak? Başakşehir ile aradaki fark da açıldı. Sportif başarı önemli. Galatasaray’a karşı kötülük yapmak kimsenin hakkı değildir.

"Göksel Gümüşdağ, TFF Başkanı olmak isterse, oy vermeyiz"

Galatasaraylıların üstüne bu kadar gelmeleri iyi değil. Mustafa Cengiz, yarın görevi bırakır da görevi biz alırsak, TFF’nin görevi derhal bırakması gerekir. Bunu çok net söyleyeyim. Mayıs ayındaki seçimde Başakşehir Başkanı TFF başkanı olmak isterse, biz ona oy vermeyiz. Galatasaray’ın üstüne kimse oyun oynamasın.

Senin için hazırladığımız haberler