Ali Fatinoğlu kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? | Ali Fatinoğlu ne iş yapıyor?

26.05.2018 - 13:45 | Son Güncellenme: 26.05.2018 - 13:45

Galatasaray başkan adayı Ali Fatinoğlu kimdir? Galatasaray'da seçim heyecanı yaşanıyor. 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimde 4 aday başkanlık için yarışıyor. Ali Fatinoğlu, Dursun Özbek, Ozan Korkut, Mustafa Cengiz Galatasaray başkanlığı için kıyasıya yarışıyor. Galatasaray taraftarları ise Ali Fatinoğlu hakkında araştırma yapıyor. Peki, Ali Fatinoğlu kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? İşte detaylar...

Ali Fatinoğlu kimdir, sorusu taraftarlar tarafından merakla araştırılmaya devam ediliyor. Biz de bu konuda merak edilenleri derledik. Galatasaray başkanını seçiyor. 26 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimde 4 aday başkanlık için yarışıyor. Peki, Ali Fatinoğlu kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? İşte detaylar...

Ali Fatinoğlu kimdir, kaç yaşında?

İş Adamı ve Sanayici Ali Fatinoğlu Ataköy Muhittin Üstündağ İlkokulu, Ataköy Muhittin Üstündağ Ortaokulu ve Bakırköy Lisesi mezunudur. Ardından Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde yüksek lisans yapmıştır. Evli olan Ali Fatinoğlu'nun bu evliliğinden bir oğlu ve bir kızı vardır.

Fatinoğlu Holding ortağı olan Ali Fatinoğlu şirketleri bünyesinde yurt içinde 10 Binin üzerinde bayi ve 78 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Banyo grubu bünyesinde Akrilik banyo küveti ve Duş teknesi, Duşakabin, Gömme rezervuar, Rezervuar iç takımı ve Çöp öğütme makinası gibi ürünler üzerinden sektörün öncü isimlerindendir.

Daha önce CHP Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. Ataköy'de büyüyen Ali Fatinoğlu Galatasaray Kulübü Genel Kurul Üyesi'dir. Ali Fatinoğlu'nun babası Abidin Nesimi Fatinoğlu'dur. Yazar, düşünür olan Abidin Nesimi aslen Bingöl Kiğı İlçesi nüfusuna kayıtlıdır. 4 yaşında iken ailesi ile birlikte İstanbul'a göç etmiştir. Ali Fatinoğlu baba tarafından aslen Bingöl'lüdür.

Ali Fatinoğlu'dan önemli açıklamalar...

Sarıkırmızı Platform Derneği Başkanı Yusuf Enes Topsakal tarafından Kozyatağı'nda bulunan Byotell'de gerçekleştirilen etkinliğe katılan Ali Fatinoğlu, katılımcılara hitap edip, projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Yıllık seyahat masraflarını düşürmek için planlama yaptıklarını ve bu seyahatlere iş adamlarını götürerek masrafları kısmayı düşündüklerini söyleyen Fatinoğlu, Türk Telekom Stadyumu’nda da düğün, nişan ve davet gibi organizasyonlarla para kazanmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu özel günlerde ‘Kırmızı günler’ ve ‘Sarı günler’ adı altında organizasyonlar düzenlemeyi amaçladıklarını sözlerine ekleyen Fatinoğlu, “Bu günlerde mağazaların satışlarıyla kulübe gelir kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu günleri İstanbul’un dışında ve yurt dışında da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.  Fatinoğlu,  mağazacılık konusunda birçok büyük firmanın içinde stant kurarak, mağaza masraflarını aşağıya çekmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Galatasaray'ın tarihi bir seçime girdiğini kaydeden Fatinoğlu, "Göreve gelmemiz halinde, hazırladığımız projeleri hayata geçirmek için büyük bir mücadele vereceğiz. Kazanamazsak da seçilen yönetime tüm projelerimizi sunarız. Çünkü asıl olan Galatasaray'dır. Galatasaray için kim hayırlı olacaksa, o seçilsin." dedi.

Görünen tüm problemlere karşın Galatasaray'ın geleceğini parlak gördüğünü belirten Ali Fatinoğlu, "Mali yapının sıkıntılı olduğu doğrudur ama aydınlığa en yakın zaman, karanlığın en koyu olduğu dönemdir. Biz ekip olarak hazırız." ifadelerini kullandı.

"Sportif başarı, gelir demek"

Ali Fatinoğlu, içinde bulunulan mali sorunların giderilmesi için sportif başarının çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Kulübün giderinin ortalama rakamlarla belli olduğunu anlatan Fatinoğlu, "Geliri artırmak için sportif başarı gerekiyor. Sportif başarı, gelir demek. Bu tablodan sıyrılmak için gelirleri artırıp, giderleri azaltacağız. Başka çare yok. Müsrifliği ortadan kaldırarak, dersimize iyi çalışarak başarabiliriz." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı futbol takımının UEFA Finansal Fair Play Kriterleri çerçevesinde Avrupa kupalarından men cezası almayacağının duyurulduğunu hatırlatan Fatinoğlu, "UEFA'dan, 'Sattığınız kadar futbolcu alabilirsiniz.' şeklinde bir ceza gelebilir. Bu durumda hazır oyuncuyu değil, genç yıldızları bulup, ekonomik almamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının ardından Fatinoğlu, listesinde yer alan isimlerle ilgili bilgi verdi.

İşte adayların listeleri

Mustafa Cengiz'in listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Abdürrahim Albayrak, Yusuf Günay, Murat Ece, Kaan Kançal, Mahmut Recevik, Okan Böke, Dilek Kutlu, Dorukhan Acar, Ömer Cansever, Emre Erdoğan.

Yedek üyeler: Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Erol Özmandıracı, Özgür Savaş Özüdoğru, İlber Aydemir.

 Dursun Özbek'in listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Metin Öztürk, Nasuhi Sezgin, Taner Aşkın, Rıza Tevfik Morova, İbrahim Ziyal, Levent Yaz, Osman Kocaman, Ercüment Erdem, Niyazi Yelkencioğlu, Dikran Gülmezgil.

Yedek üyeler: Cenk Eyüboğlu, Osman Aral, Fırat Uygur, Ceyda Üçer, Kayhan Berberoğlu.


Ozan Korkut'un listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Tuncer Hunca, Şener Macun, Burak Elmas, Adnan Öztürk, Fehmi Naci Cansun, Başar Yücel, Cem Ersan, Mete İkiz, Reşit Sinanlı, İsmail Gökhan Esin.

Yedek üyeler: Burak Altınbaşak, Tuba Toprak Tuncel, Tunca Hazinedaroğlu, Cenk Soyer, Cemal Murat Akar.


Ali Fatinoğlu'nun listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Deniz Gün Enön, Kemal Ersin Pirinç, Remzi Tözün, Ahu Yaşar Aydın, Levent Karadeniz, İbrahim Bozan, Cemal Dayıoğlu, Pınar Altuğ Tüfekçioğlu, Cenk Gönenç, Ali Araptarlı.

Yedek üyeler: Denizhan Ege, Arda Nal, Çetin Öner, Gürhan Ozanoğlu, Esat Akbülbül.

Ali Fatinoğlu haziruna hitap etti

Galatasaray başkan adayı Ali Fatinoğlu seçim öncesi haziruna hitap etti. Fatinoğlu, "Müzemizdeki tek eksik kupanın bize nasip olmasını çok istiyoruz. Yönetimimizde 11 kadın üye kadın oldukları için değil Galatasaray'a faydalı olacakları için yanımızda. Galatasaray'a faydalı bir seçim olmasını istiyorum." dedi.

"Seçim çalışmaları bitti. Projeleri hatırladık. Kazandıktan sonra ne yapacağımızı belgeleriyle sunduk. İnşallah kazanacağız ve bu projeleri uygulayacağız. Genel kurul takdir ederse göreve geliriz. Diğer adaylar kazanırsa projeler burada. Projeleri yapmak isterlerse alıp uygulasınlar. Proje önerisinde bulunacağız. İnşallah Galatasaray'ı kurtaracak projeler boşa gitmesin. Türk futbolu şu anda ciddi bir kredi kullanıyor. Gelirlerin yüzde 50'si faize gider duruma geldi. Gelirlerinizi en üst sınırı faiz gideri olabilir. Yüzde 7'nin üzerinde bir faiz gideri varsa mali anlamda iş yapamazsınız. 281 milyon TL faiz gideri var. Gideriniz 1.5 Milyar TL, bu giderler nerede karşılanacak? Çözüm; geliri artıracak projelerdir. Bu sorunlara bir çözüm üretilebilmiş olsa zaten biz aday olmazdık. Birkaç gün öncesine kadar da beraber çalışılabilir mi diye sordular, ancak ben sıcak bakmadım. Seçim amaçlı bir liste yapmadım. Galatasaray'ın geleceği için bir liste yaptım."

Senin için hazırladığımız haberler