Ali Güneş, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörüyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı!

02.03.2020 - 20:55 | Son Güncellenme: 02.03.2020 - 18:10

Ali Güneş, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörüyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı!

Tayfun Korkut, Fenerbahçe'yle anlaştı mı? Tayfun Korkut'un sözleşme detayları neler?

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ali Güneş, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.  

Tayfun Korkut, Fenerbahçe'de!

"Eğer bir son dakika değişikliği olmaza Tayfun Korkut, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olacak. Bu koşullarda en iyi isim Tayfun Korkut. Benim aldığım bilgilere göre Tayfun Korkut sezon sonuna kadar Fenerbahçe'yi çalıştıracak."

Şampiyonluk şansı %1 bile değil!

"Ali Koç'un çok fazla kozu kalmadı ve eskisi gibi eli güçlü değil. Bir hocayla anlaşıp tekrar gönderirse bu sefer tepkiler Ali Koç'a yönelir. Bu yüzden başarı kriterli bir anlaşma yapılıyor. Bence bu mantık yanlış. Fenerbahçe'nin şansı %1 bile değil. Bence alınan hocayla 1-2 yıllık plan yapılmalı. Tayfun Korkut sezon sonuna başarılı olamazsa yine 6 aylık bir kayıp olacak. Bence alınan hocayla en az 1.5 yıllık anlaşma yapılmalı. Milan ve Inter gibi kulüpler bile artık geçmişeriyle yaşıyor. Her ne kadar yıldız transferler yapsalar bile başarılı olamıyorlar. Fenerbahçe eğer doğru adımlar atmazsa bu tehlikeyle karşılaşabilir. Maddi sıkıntılar da ortaya çıkacak."

Fenerbahçe'nin hata lüksü yok!

"Fenerbahçe'nin hata lüksü yok. Fenerbahçe en kısa zamanda iskelet kadroyu kurmalı. Kaleci, stoper, orta saha ve forvet... Bu mevkilerdeki oyuncular tartışılmaz olmalı. Fenerbahçe'de stoper mevkisinde yarım sezonda 5-6 farklı isim görev aldı. Skrtel'in yerine alınan 3 adam da bir Skrtel etmedi. Jailson en başta fiziği gereği stoper oynamaya uygun bir oyuncu değil. Donk o konuda Marcao ve Luyindama'yı aratmıyor. Fenerbahçe'nin şampiyonluktan kopmasında en büyük etken Jailson. Jailson orta sahada iyi bir oyuncu olabilir ancak stoper de değil. Fenerbahçe'ye yazık oldu. Bu iş ortaya çıkıp "Biz şampiyon olacağız" demekle olmuyor. Fenerbahçe'nin nasıl bir futbol oynadığını ben anlayamıyorum. Fenerbahçe'de bir oyun konsepti yok. Yardımcı teknik direktör çıkıp "Dengemiz bozluldu" diyor. Bunu bozan sizsiniz. Çıkıp bu durumu siz düzelteceksiniz. Fenerbahçe'de maddi ve manevi yönden hatalar yapıldı. Eskiden bütün futbolcular Fenerbahçe'de oynamak isterdi ancak şimdi bir oyuncu çıkıp Başakşehir'i tercih edebiliyor. "

Tayfun Korkut defansif oyunu tercih ediyor!

"Ali Koç ve Tayfun Korkut anlaştı. Tayfun Korkut'un eli güçlü değil. Bundesliga'da çok başarılı olamadı. Tayfun Ağabey başarıyı yakalayıp Fenerbahçe'de kalmak isteyecektir. Bu anlaşma iki taraf içinde iyi bir anlaşma. Ali Koç'un beklentisi, Fenerbahçe'nin en kısa sürede toparlanması ve Türkiye Kupası'nın alınması yönünde. Tayfun Hoca umarım iyi bir ekip kurar ve eski Fenerbahçeli futbolculardan faydalanır. Ben bunu kendi adıma söylemiyorum. Tuncay Şanlı, Semih Şentürk ve birçok isim var. Bir teklif gelirse biz her zaman Fenerbahçe'ye hizmet etmeye hazırız. Mehmet Ekici ve Ferdi Kadıoğlu bundan sonra daha çok süre alır. Tayfun Korkut biraz daha defansif ve kompakt oyuncu tercih ediyor. Tayfun Hoca oyun yapısında orta sahayı kalabalık tutacaktır. Fenerbahçe tekrardan bir oyun felsefesine sahip olacak. Tayfun Korkut'un elinde de bir sihirli değnek yok ancak Fenerbahçe bu kadar kötü olmayacaktır. Oyuncular Ersun Yanal'a olan inançlarını yitirmişti. Bu süreçte kesinlikle farkı göreceğimizi düşünüyorum. "

Comolli bizlere ukala davrandı!

"Burada kulübün içinden eski futbolcuların olması bence katkı sağlar. Burada oynayan oyuncular bana Comolli'yle aralarının iyi olmadığını söylüyordu. "Sizin gibi futbolu bilen ağabeylerimiz olsa daha iyi olurduk" dediler. Birkaç ay önce tesislerde maç yaptık ve orada ilk kez Comolli'yi gördüm. Orada bize tavrı çok ukala bir şekildeydi. İnsanlara yukarıdan bakan bir tavrı vardı. Bir insana selam verirken en azından ağzındaki yemeği bitirirsin ve o insanın yüzüne bakarsın. Onların ahlakı çok farklı ancak biz bu tür şeylere önem veren insannlarız. Comolli bizi küçümsedi. Sadece bana değil bütün futbolcu arkadaşlarıma böyle davrandı. Umarım bundan sonra bizim kültürümüzü ve taraftarımızı anlayan bir isim gelir."

Bu iş Ali Koç'a kalsa Ersun Yanal göreve gelmezdi!

"Ersun Yanal'ı taraftar çok istediği için Ali Koç erken karar alamadı. Bu durum sadece Ali Koç'un insiyatifinde olsa Ersun Yanal gelmezdi. Taraftarı dinlemek lazım ancak kararı kendin vereceksin. Bundan sonra en ufak başarısızlıkta Başkan istifaya davet edilir. Ben bu yüzde Tayfun Korkut'un geldiğini ve başarı odaklı bir anlaşma yapıldığını düşünüyorum. En mantıklı seçim bu. Trabzonspor maçı Ersun Hoca ve futbolcular için çok önemli bir maç. Bence Fenerbahçe yarın çok iyi bir futbol oynayacak. "

Senin için hazırladığımız haberler