Ali Güneş'ten Frey açıklaması: 'Gerekli bir transfer değil...'

23.08.2018 - 16:26 | Son Güncellenme: 23.08.2018 - 19:26

Ali Güneş'ten Frey açıklaması: 'Gerekli bir transfer değil...'

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ali Güneş, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Frey'i değerlendiren Ali Güneş, "Fenerbahçe'nin Frey'i transfer etmesi beni şaşırttı. Sürekli yeni yeni isimler gündeme geliyor. Fenerbahçe'nin alması sürpriz olsun."

Frey'in Türkiye'de yapabileceklerini değerlendiren Güneş, "Fizik olarak iri bir oyuncu. Teknik kapasitesi iyi ve ilk 15 metrede çabuk bir oyuncu. Türkiye'de iş yapar mı? Görmek lazım. Slimani, Ayew ve Soldado varken bana göre gerekli bir transfer değil. Ben Frey'in Türkiye Ligi'nde 20 gol atabileceğini düşünmüyorum." dedi.

Fenerbahçe'nin transfer politikasını değerlendiren Ali Güneş diğer açıklamaları şu şekilde:

Giuliano ve Souza'nın gidişinden sonra Fenerbahçe'nin kanat almasını bekliyordum. Fenerbahçe'nin asıl sorunu da kenarda oynayan oyuncular.


Türkiye'deki transfer politikasını anlamak zor. Fernandao Türkiye Ligi'ni bilen bir oyuncu. Onu gönderip Frey gibi bir oyuncu alınıyor. Lille'de iken iyi bir performans sergilemedi. İsviçre'de 16 gol atmak başarı mı? Bana göre değil. Oradan Basel'i çıkarırsanız vasat takımlar var. Bekleyip görmek lazım.

"Fenerbahçe, Bolasie'yi istiyor mu?"

Bolasie, M'Boro'ya kiralık olarak transfer olacak. Ama hala Fenerahçe'ye transfer olma ihtimali var. Comolli'yi tanımadığım için fikir belirtmek de zor oluyor. Kafasındaki planlarını tam olarak anlayamadım. Tabii Fenerbahçe'nin maddi sorunları da var. Asıl gerekli yerlere transfer yapılmadı.

Fenerbahçe'nin Josef'ten kazanacağı para iyi bir rakam. Josef Fenerbahçe için çok önemli ve istikrarlı bir isim. Josef'ten 4-5 milyon Euro kar yapıp satıyor. Comolli sanırım takımı gençleştirip ileriye yönelik planlar yapıyor.

Eljif ve Mehmet Topal ile ligin sonu nasıl gelir? Tecrübeli oyuncular yavaş yavaş takımdan gönderiliyor.

"Fenerbahçe'nin gündeminde değil..."

Ben Ndiaye'nin Fenerbahçe'nin gündeminde olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin bu konuda ciddi bir teklif sunacağını düşünmüyorum.

Boyata'nın transferi olabilir. Kurun bu kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak bu transfer olmayabilir.

 

3 büyükler arasında Fenerbahçe'nin kadrosu en zayıf kadro.

Beşiktaş'ın Partian maçını değerlendiren Ali Güneş, "Zor bir karşılaşma olacak. Çünkü Partizan evinde çok iyi oynayan bir takım. Beşiktaş'ta LASK maçında bizi şaşırttı. Bana göre beklentilerin çok altında bir performans sergiledi. Benim eski arkadaşım Mirkovic Partizan'ın teknik direktörü. Oradan gol yemeden beraberlikle dönerse turu geçebilir." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler