Ali Koç açıkladı! Büyükekşi, Uğur Dündar'ı devlete şikayet etmiş

Özgür Koç
13.03.2024 - 15:56 | Son Güncellenme: 13.03.2024 - 16:07

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Riyad'da Süper Kupa maçı öncesi yaşanan krizden Uğur Dündar'ın sorumlu tuttuğunu açıkladı.

Ali Koç açıkladı! Büyükekşi, Uğur Dündar'ı devlete şikayet etmiş

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bugün düzenlediği basın toplantısında Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Suudi Arabistan'da ertelenen Süper Kupa maçı öncesi yaşanan krizden Fenerbahçe'yi sorumlu tuttuğunu ve devlet yekililerine Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'ın yaptığı açıklamayı krize sebeb olarak gösterdiğini söyledi.    

"TFF Başkanı devlet yekililerine bizi işaret etmiş, Uğur Dündar'ı suçlamış"

Koç, Riyad'da yaşanan krizle ilgili olarak "Burada bir anormallik var. Pek çok tarafın bir masa etrafında aldığı karardan tamamen Fenerbahçe'nin sorumlu tutulması rahatsız ediyor. Niye biz? Yaptığımız araştırma sonucu istemediğimiz bir şeyle karşılaştık. Meğer TFF Başkanı bizi işaret etmiş devlet yetkililerine. Ve demiş ki Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'ın saat 16.00'da yaptığı açıklamanın krize sebebiyet verdiğini aktarmış. Gittim kendisine sordum niye böyle yaptınız diye. 'Oradakiler bana öyle sordular ben de evet dedim' dedi. Oradaki kişilerin mertebeleri, soranlar kim onu bilmek lazım." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe olarak devletimizin bu konuyu araştırmasını istiyoruz"

Mehmet Büyükekşi ile arasında geçen konuşmayı aktarmaya devan eden Ali Koç şunları söyledi:

"Peki dedim sayın başkan. 'Rakibin genel sekreterinin Uğur Bey'den epey önce, İstiklal Marşı'na izin verilmemesi açıklamasını yetkililere anlattınız mı?' diye sordum. 'O tweetten haberim yoktu' dedi. Hepi topu 2 tweet atıldı zaten. Halbuki onların attığı tweet krizin fitilini ateşleyen konuydu. Nevzat Dindar, Uğur Bey'in tweetinden önce 'Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan'a ulaştım. Yazgan İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz dedi' diye tweet attı. Bu konuda bile rakibimize toz kondurmadığı ortada. Halbuki iki kulüp de aynı hareket etti demeliydi, yok. Basit bir organizasyonun temel gerekliliklerini dahi yerine getirmekten aciz olanlar; sebep olduğu rezaleti yalan ve iftiralarla Fenerbahçe'nin üzerine yıkmaya çalışan bir anlayışla Türk futbolunu yönetiyor. Fenerbahçe olarak devletimizin bu konuyu araştırmasını istiyoruz."

Uğur Dündar'ın açıklaması neydi?

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı öncesi yaşanan krizle ilgili olarak saat 15.40'da bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe Atatürk tişörtü ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartıyla çıkacaktı. İzin vermediler. Ali Koç maça çıkmama kararı aldı." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler