Süper kupa krizi | Ali Koç açıkladı: "Galatasaray yabancı hakem istemedi"

Orhan Gülek
05.01.2024 - 22:47 | Son Güncellenme: 05.01.2024 - 23:03

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa finalini yabancı bir hakemin yönetmesini istediklerini ancak Galatasaray'ın bu öneriye karşı çıktığını açıkladı.

Süper kupa krizi | Ali Koç açıkladı: "Galatasaray yabancı hakem istemedi"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk'te çıktığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'da oynanaması planlanan ancak ertelenen Süper Kupa finaliyle ilgili de konuşan Koç, finali yabancı bir hakemin yönetmesini istediklerini belirtirken, TFF'nin bu öneriye sıcak baktığını ancak Galatasaray'ın reddettiğini açıkladı.

"TFF de sıcak baktı, rakibimiz sıcak bakmadı"

Ali Koç konuyla ilgili, "Süper Kupa maçı yurt dışında olursa yabancı hakem kadrosu da olabilir diye düşündük. Bu öneriyi getirdik. TFF de sıcak baktı. Rakibimiz sıcak bakmadı. Zaman içinde öğrendik bunu. TFF yöneticileri sıcak baktı. Yurt dışında elit Türk hakemler var, Hollanda'da Serdar Gözübüyük ile temasa geçildi, TFF temasa geçmiş. Serdar Bey de gurur duyacağını söyledi." ifadelerini kullandı.

"Bize sorulan şart da yoktu"

Koç, "Hiçbir şart göndermedik. Bize sorulan şart da yoktu. Yabancı hakem konusunda o kadar umutluyduk ki. Yumruk olayından sonra TFF'de 180 derece dönüş oldu. Rafa kalktı gibi oldu konu. Bu konuyu o kadar kafaya koyduk ki, U19'la maça çıkmayı bile düşündük. Oraya gitmişken yabancı hakemle oynama fırsatı varken ve bu konuda ilerleme olmuşken, yumruk olayından sonra dönmesini anlayamadık." dedi.

"Biz 3 yöneticiyle katılıyoruz"

Yapılan toplantıların perde arkasını anlatmaya devam eden Koç, "Bizim tek yaptığımız, altına imza attığımız konu 16 Kasım'da toplantı yapılıyor TFF'de. Biz 3 yöneticiyle katılıyoruz, rakibimiz sadece profesyonelleriyle katılıyor ve bir sürü konu konuşuluyor. Kim hangi otelde kalacak vs. Dördüncü maddeyi gündeme getirmemi istedi arkadaşlar. Bize tamamen taraftarlara yönelik bilgilendirme yapıldı. Kulüplere yönelik şunu yapmayın, bunu yapmayın diye bir şey söz konusu bile değil." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler