Ali Koç, Aziz Yıldırım döneminin mali tablosunu paylaşacak!

09.07.2018 - 11:40 | Son Güncellenme: 09.07.2018 - 08:42

Göreve gelişinin ardından mali tabloyu uzmanlara inceleten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım dönemini eksi ve artılarıyla şeffaf bir şekilde aktaracak. Koç, kulübün ekonomik olarak ne durumda olduğunu bu şekilde anlatacak.

Fenerbahçe’de yeni yönetim, mali tabloyu taraftar ve kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor. Başkan Ali Koç ve ekibi, Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık dönemini herkes ile paylaşacak, eksi ve artılarıyla kulübü nasıl devraldıklarını aktaracak.

Koç Yönetimi, geride kalan bir ay içinde yönetim kurulu üyesi Şaban Erdikler liderliğinde yapılan denetim sonucunda tabloyu büyük ölçüde netleştirdi. Yönetim kurulu yarınki toplantısının ardından bu hafta içinde kulübün ekonomik açıdan hangi durumda olduğu ortaya konacak.

Başkan adaylığı sürecinde eski başkan Aziz Yıldırım’dan kulübün mali raporlarını isteyen Ali Koç ve ekibi bunu başaramamıştı. Bu nedenle mali genel kurul ve divan toplantılarında açıklanan raporlar üzerinden bir hazırlık süreci gerçekleşmişti. Ancak yeni yönetim göreve geldiğinde, beklediğinden daha olumsuz bir tablo ile karşılaştı.

Şeffaflık

Özellikle yüksek faizli factoring borçları başta olmak üzere sporculara yapılmayan ödemeler gibi hesapta olmayan pek çok soruna çözüm arandı. Geçen hafta da sermaye artırımına giden kulüp, kasasına girecek 353 milyon lira ile kısa süreli bir rahatlama sağlayacak.

Başkan Ali Koç, yapacağı basın toplantısıyla kulübün mali durumunun detaylarını şeffaflık içinde aktaracak. Eksi ve artılar net şekilde paylaşılacak. Bunu yanı sıra yeni sezon ile ilgili de mesajlar verilmesi bekleniyor. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler