Fenerbahçe başkanı Ali Koç'tan transfer açıklaması! Pelkas ve Sörloth...

20.08.2021 - 00:01 | Son Güncellenme: 20.08.2021 - 00:19

Fenerbahçe, kaç transfer yapacak? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, UEFA Avrupa Ligi play - off turundaki Helsinki maçının ardından transfer açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe başkanı Ali Koç'tan transfer açıklaması! Pelkas ve Sörloth...

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki'yi konuk eden Fenerbahçe, rakibini 1-0 mağlup etti. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bu karşılaşmaya ve transfer gündemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

'Birbiri için mücadele eden bir takım vardı'

Alınan galibiyete ilişkin konuşan Koç, ''Çok zor bir maç değildi ama hakimiyet bizdeydi. Sistem yavaşça kuruluyor. En memnun olduğum konu ise topu çabuk geri almamız, üçüncü bölgede geri almamız, daha inançlı bir takım olmamız. Daha yolun çok başındayız, bu sistemin henüz oturmamış hali. 94. dakikada hala baskı yapan, birbiri için mücadele eden bir takım vardı.'' dedi. 

'Üstümüzde bir uğursuzluk var fakat doğru yoldayız'

Karşılaşmada İrfan Can Kahveci ve Filip Novak'ın sakatlanmasıyla ilgili olarak konuşan Koç, ''Kamp dönemini çok şükür kazasız belasız atlattık derken anlaması güç bir şekilde 3 önemli oyuncumuz, Adana Demirspor maçında Serdar ‘ı kaybettik. Bugün İrfan Can ve Novak sakatlandı. Üstümüzde bir uğursuzluk var fakat doğru yoldayız. Hocamızı da kutluyorum. Sistemini anlattı, futbolcular öğrenmeye başlıyor''

'Adana Demir maçı başlamadan yıpratma kampanyası başlatıldı'

Bir yıpratma kampanyası başlatıldığını belirten Koç, ''Adana Demirspor maçı başlamadan yıpratma kampanyası başlatıldı, kimin başlattığını görüyoruz. Dün bir forma açıkladık, 'yok efendim forma şöyleymiş' son yılların en güzel formasıyla sahaya çıktık. Takım kuramamışız, edememişiz, başkaları şöyle transferler yapmış... Biz geçen sene çok transfer yaptık, sezon başından şampiyon ilan edildik." şeklinde konuştu. 

Fenerbahçe, kaç transfer yapacak?

Transfer gündemlerine ilişkin konuşan Fenerbahçe başkanı, "İnşallah en az 3, hesabı kitabı yapabilirsek de 4 transferimiz olacak. En iyisini yapmak için sabırla bir süreçten geçiyoruz, 18 günümüz daha var. Santrfor konusuna gelince… Geçen sezonun sonunda bu senenin şifrelerini vermeye çalıştım. 90 dakikka savaşacak, taşıdığı formanın sorumluluğunu özel hayatında da taşıyacak bir takım kuracağız dedim. Kendinden çok takım için oynayan oyuncular olacak dedim. Dedim ki transferde rahat olun. Bu tesadüf bir sessiszlik değil dedik Ağustos'un 2. yarısında çok iyi fırsatlar çıkacak dedik'' şeklinde konuştu.

Pelkas Fenerbahçe'den ayrılacak mı?

Başkan Ali Koç, son dönemde satılacağı yönünde iddialar bulunan Yunan orta saha Pelkas'ın satılmayacağını belirtti ve ''Pelkas tabii ki satılmayacak. Harcama limitlerinde sorunumuz yok. Sorun, al-sat dengesinde. O da UEFA'nın koyduğu Finansal Fair - Play (FFP)'' ifadelerini kullandı. 

Alexander Sörloth iddiaları hakkında

Ali Koç, kendisine sorulan Alexander Sörloth sorusu üzerine ise, ''Biz transfer olmadan açıklama yapmıyoruz dedikodu yapmıyoruz. Taraftarlarımız rahat olsunlar. Biz bir şey imzalamadan bir şey açıklamayız. Samatta biraz kendini toparlarsa göreceğiz'' diyerek açıklamalarını noktaladı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler