Ali Koç hayran kalmıştı, imzayı atıyor!

05.03.2019 - 07:29 | Son Güncellenme: 05.03.2019 - 10:29

Ali Koç hayran kalmıştı, imzayı atıyor!

Rizespor ile oynanan son U21 maçında yaptığı hat-trick ile yıldızlaşan 18 yaşındaki Yusuf Mert, karşılaşmayı izleyen Başkan Ali Koç’u performansıyla hayran bıraktı.

1.86 boyundaki solak forvet için Sarı- Lacivertli yönetimin somut adımlar attığı öğrenildi. Buna göre Fenerbahçe, Yusuf Mert ile 5 yıllık bir profesyonel sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.

Benfica ve Sporting başta olmak üzere pek çok Avrupa kulübünün radarındaki genç golcünün de yakın çevresine, “Bana gösterilen ilgiye layık olmaya çalışacağım. Gelişmek ve Fenerbahçe’ye katkı sağlamak için elimden geleni yapıyorum. Uzun yıllar bu formaya hizmet etmek istiyorum” dediği belirtildi.

Fanatik'in haberine göre Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un bizzat tebrik ettiği genç oyuncuyla ilgili konuşan U21 Takım Teknik Direktörü Gökhan Bozkaya, şu ifadeleri kullandı:

Sezon başında U21 kadrosuna aldığımız bir oyuncuydu. Kısa sürede farkını gösterdi. Gelişimi çok iyi yönde ilerliyor. Hem saha içinde hem saha dışında kendisini geliştiren bir genç.

“Sırtı dönük oynama özelliğine sahip ama asıl farkı kaleye döndükten sonra gösteriyor. Topla mesafe katedebilen ve bitiriciliği çok iyi olan, fuleli bir hücum oyuncusu. 

Bu şekilde devam ederse, üzerine koyarsa -ben koyacağına inanıyorum- önümüzdeki yıllarda Fenerbahçe’nin forvette her zaman değerlendirebileceği bir oyuncu haline gelebilir.

"A Takımı'nın iskeletinde altyapıdan olacak"

Fenerbahçe'nin altyapısını değiştirmek için göreve başladıklarını anlatan Badia şunları söyledi:

"Burada en önemlisi antrenörlerin yaşının düşürülmesiydi. Antrenörleri gençleştirerek, üniversite mezunu eğitimli antrenörler almayı hedefledik. Tercihlerimizde, antrenörlerin istekli olması ve eğitime açık olmaları önemliydi.

İstediğimiz oyun şeklini sahaya yansıtacak antrenör profili bizim için çok önemliydi. Bu yüzden yaş ne kadar genç olursa onları geliştirmek de o kadar kolay olur diye düşündük.

Altyapıda değişimin zaman alacağını aktaran Badia, "Fenerbahçe'nin kadrosunun iskeletini ne zaman altyapıdan gelen oyuncular oluşturacak?" sorusuna, "Her değişim bir süreç demektir. Başarıya giden adımlar da bu süreçlerden geçer. Tam bir zaman vermek doğru değil. Keşke önümüzdeki sezon olsa, ben bunu çok isterim. Mantıklı düşünürsek 3-4 sene sonra Fenerbahçe A Takımı'nın iskeletinde altyapıdan önemli oyuncular olacağını söyleyebilirim." cevabını verdi.

David Badia, altyapıdaki bütün takımların aynı sistemle sahada olması için çalıştıklarını dile getirdi.

Bu yönde antrenman programları hazırladıklarını belirten Badia, şöyle konuştu:

Başkanımız Ali Koç, sportif direktörümüz Comolli'yle oturup konuştuk ve A takımdan en alt seviyeye kadar aynı sistemin oynanmasına karar verdik.

 

9 yaştan başlayıp 21 Yaş Altı Takımı'na kadar olan futbolcuların A takıma geldiğinde oyun stiline hazır olmasını istiyoruz. Alt yaş takımlarımız benzer stil futbolu oynayacak."

 

Bizim altyapıda oynadığımız futbolda önemli olan şey oyuncular arasındaki ilişkidir. Yani bizim oynamak istediğimiz oyunda futbolcular arası iletişim önemli.

 

90 dakika boyunca futbolcu topla ne kadar deneyim yaşarsa o kadar gelişir. Bu noktada bizim tarafımızdan en önemli olan şey, oyuncuların maksimum tekrarı yapabilmesi.

Bu sistemde baktığınız zaman 4-3-3 mü, 4-2-3-1 mi, 4-4-2 mi oynuyorsunuz, çok fark etmez. Bizim için önemli olan şey oyuncu gelişimi adına maksimum tekrar yapılabilmesi ve oyuncular arasındaki iletişim.

Senin için hazırladığımız haberler