“Ali Koç ideal bir başkan”

26.11.2020 - 14:53 | Son Güncellenme: 26.11.2020 - 14:59

İyi Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Radyospor’da Meclisspor programında Ekrem Özülker’in sorularını yanıtladı. Zeki Hakan Sıdalı hangi sporlarla uğraştı? Tuttuğu takım olan Fenerbahçe’nin yönetimini nasıl buluyor. Mersin İdman Yurdu hakkında neler söyledi? İşte detaylar…

“Ali Koç ideal bir başkan”

Radyospor’da Meclisspor programının üçüncü bölümünde İyi Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Ekrem Özülker’in konuğu oldu.

Geçmişte her Türk erkeği gibi futbol oynadığını söyleyen Zeki Hakan Sıdalı, “Arkadaşlarımla beraber mahalle arasında top oynadım diyelim. Sporla ilişkim burada başladı; ama profesyonel veya amatör bir uğraş değildi. Sonrasında bir dönem tenis oynadım. Son olarak lisanslı su topu oynadım. Birkaç sene sonra, üniversite hayatımla beraber su topundan uzaklaşmak zorunda kaldım. Su topu çok keyifli bir spor ama Türkiye’de maalesef çok fazla yapılmıyor.” ifadeleriyle spor kariyerini özetledi.

Babamla anlaşamadığım tek konu Fenerbahçe - Beşiktaş

Babası ile anlaşamadığı tek konunun Fenerbahçe – Beşiktaş maçlarındaki hakem kararları olduğunu söyleyen Sıdalı, “Ben Fenerbahçeliyim. Fakat siyasetten dolayı kendime vakit ayırmakta zorlanırken sporları seyretmeye hiç vakit ayıramıyorum. Mümkün olduğunca, Fenerbahçe’yi yakından takip etmeye çalışıyorum.” derken, Sarı Lacivertliler’in son durumu ile ilgili, “İkinci sıradaysanız ve yarıştaysanız, işler iyi gidiyor demektir. Biliyorsunuz, büyük kulüplerin taraftarları, haksız bir duygu içerisindedir. Kazandıkları puanlar yerine kaybettikleri puanlara bakarlar. Dolayısıyla, Fenerbahçe maç fazlasıyla ikinci sırada; Alanyaspor’un bir maç eksiği var ama Fenerbahçe umarım bu seneyi şampiyon bitirir. Çünkü çok uzun zamandır şampiyon olamıyor. Özellikle Fenerbahçeli arkadaşlarımda bir mutsuzluk yaratıyor. Bunu bu sene değiştireceklerini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Sıkıntılı dönemde devralmak irade ve cesaret ister

Ali Koç’un Fenerbahçe’yi zor bir dönemde devraldığını söyleyen Sıdalı, “Biliyorsunuz, Fenerbahçe oldukça sıkıntılı bir dönem geçirdi. Fenerbahçe’yi bu sıkıntılı dönemde devralmak, irade ve cesaret istiyordu. Ali Koç bunu gösterdi ve Fenerbahçeli taraftarlar tarafından takdir ediliyor. Ali Koç, Fenerbahçe taraftarında karşılığı olan birisidir. Taraftar onu hep kendinden görür. Çok önemli bir holdingin yöneticisi. Kurumsal birikimi var, spor birikimi var. Tüm bunları üst üste koyduğunuzda ideal bir başkan.” ifadelerini kullandı.  

Böyle olsun istemezdik

Milletvekili olarak temsil ettiği şehirde, Türkiye’nin köklü kulüplerinden Mersin İdman Yurdu’nun amatör kümeye kadar düşmesi ve daha sonra İçel Spor ile birleşip İçel İdman Yurdu olarak mücadele etmesi ile ilgili de konuşan Sıdalı, “Biz bu konuda kırgınız. Böyle olsun istemezdik.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler