Ali Koç imzayı attı: 25 yıllık yeni transferimiz! Seçenekler tükendi...

09.08.2021 - 11:53 | Son Güncellenme: 09.08.2021 - 20:01

Son dakika haberleri... Fenerbahçe ve Paribu arasında Fenerbahçe Token uygulamasının ilk imzaları atıldı. İkinci seçenekten satışa sunulan 500 bin token tükendi. İşte detaylar...

Ali Koç imzayı attı: 25 yıllık yeni transferimiz! Seçenekler tükendi...

AJANSSPOR - HABER

 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Paribu CEO'su Yasin Oral'ın katılımıyla bugün Fenerbahçe'nin basın odasında "25 yıllık transfer"in ilk imzaları atıldı. İki farklı seçenek olarak satışa sunulan tokenların ilki 15 Türk Lirası'ndan, ikincisi 30 Türk Lirası'ndan satışa sunuldu. Sınırlı sayıda gerçekleşen arz işlemleri, basın toplantısının akabinde başladı. Öte yandan, Seçenek 2'deki 500 bin token, 30 saniye içinde tükendi. Toplantı sırasında 500 bin tokenın tükenmesi hem Başkan Ali Koç'u hem de Paribu CEO'su Yasin Oral'a şaşırttı. Devam eden bölümde 30 TL'den satılan 1. seçenek tokenlarında da sona gelindi. İşte, Fenerbahçe ile Paribu arasında düzenlenen Fenerbahçe Token uygulamasının basın toplantısından kesitler... 

Ali Koç: "Hepimizin içi yanıyor..."

Hepimizin içi yanıyor. Ülkemizin doğal ormanları yandıkça, bunları televizyonlarda izledikçe, üzüntümüzü artıyor; çaresizliğimiz artıyor… Çaresizlik insanı kahrediyor… Bir yere kadar destek sağlayabiliyorsunuz ama sonuçta ormanlar cayır cayır yanarken devletimiz imkanlarıyla, bölge halkı müthiş bir dayanışmayla yangınlara müdahale ediyor. Çok fazla bir şey yapamamak insanı parçalıyor. İnşallah her karışı cennet olan memleketimizin bu tahribat sonucunda en kısa zamanda yaralarını sarmasına, yeni ormanların kazanmasına ve bu bölgelerin ormanlık vasfında tutmakta hepimiz mücadele etmeliyiz.

"300 bini geçti..."

Fenerbahçe olarak hassasiyetimizi daha önce de paylaşmıştık. 250 bin ağaç demiştik ama bu rakam 300 bini geçti belki de zaman içinde 500 binleri hedefleyeceğiz. En kısa vadede en önemli öncelik, fidandan önce yangınların söndürülmesi ve yaraların sarılması… Bunun için Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sadece fidanlarla yetinmeyeceğiz, devletimizin göstereceği alanlarda aktif rol alacağız. Fidan dikimi dışında da bölge halkına yapabileceğimiz yardımları tespit edip, kararlaştırdıktan sonra sizlerle paylaşacağız.

"Gelirler maksimuma gelmiş durumda..."

Bize göre tarihi bir imzaya tanıklık edeceksiniz. Bildiğiniz gibi her şeyin dijitale dahil olduğu bir dünyada dijital paralar da yoğun bir şekilde hayatımıza giriyor. Pek çok değişik markalar, kurumlar kendi tokenlarını çıkartıyor. Bu niye önemli? Zaten halihazırda çok kötü olan futbol sektörü yeni gelir kalemleri yaratmak zorunda. Sadece Türkiye’deki futbol kulüpleri değil, dünyadaki futbol kulüplerine baktığımızda artık kombine, forma ve yayıncı gelirleri maksimuma gelmiş durumda. Dolayısıyla yepyeni gelir alanlarını herkes yaratmak durumunda.

"Geç kalmadınız mı?"

Bunun için de dijital gelirlerin çok önemli olduğunu ve bu konuda Fenerbahçe olarak yoğun çalışma yaptığımızı sizlere belirtmiştim. Şöyle diyebilirsiniz… Geç kalmadınız mı? Kesinlikle geç kalmadık. İyiki de bekledik. Dijital dünyaya geç girenler genelde büyük avantajlar sağlamıştır. Dijital dünya öyle bir dünya ki bazen geriden gelmek büyük avantaj sağlamaktadır. Bunu yaşayarak gördük. Nasıl gördük? 1.5 yıl önce aldığımız tekliflerle bugün aldığımız teklifleri karşılaştırdığımız da kat ve kat… Yani 1-2 kattan fark etmiyorum… Pek çok kat olduğunu görüyoruz. Bununla beraber bu alan geliştikçe, bir sürü yeni unsurlar da ortaya çıktıkça geç geldiğimiz zaman bunları daha sağlıklı bir şekilde listeliyoruz.

"Trafiği 7 misli artmış durumda..."

Bizim iş birliğimizin duyurulmasından sonra bugüne kadar Paribu sitesinin trafiği 7 misli artmış. Ben bu dünyanın yabancısıyım ama bunun önemli bir veri olduğunu arkadaşlar söylüyorlar. Dolayısıyla Fenerbahçe Token’da inşallah kulübümüze ciddi bir katma değer yaratacaktır.

Toplam 190 milyon 700 bin token...

Toplam 190 milyon 700 bin adet tokenın 28 milyonu önümüzdeki iki gün içerisinde, birkaç gün içinde arz edilecek. Ön satışımız, kilitli ve kilitsiz model olmak üzere iki ayrı model olarak kurgulandı. Kilitli token 15 TL olacak kilitsiz olan 30 TL’den olacak. Bütün bunların detayını biraz sonra Paribu’nun kurucusu Yasin Bey sizlerle paylaşacak 

Yasin Oral: "Çok iyi izah ettiğini düşünüyorum..."

Paribu CEO’su Yasin Oral: An itibariye 4.5 milyon kullanıcı, zaman zaman 2 milyar dolarlık işlem hacmiyle dünya devleriyle yarışan, en çok ziyaret edilen ilk 20 platform arasında olduğumuzu ve Ali Bey’in Fenerbahçe ve Paribu firmasının neden yan yana geldiğini çok iyi izah ettiğini düşünüyorum.

190 milyon 700 bin adet bir token arzı söz konusu olacak. “Çok fazla değil mi?” sorularına cevap vereceğim. 25 yıllık planda bu tokenların 100 milyona düşmesi bekleniyor. Yakma sistemiyle. 28 milyon tokenın dolaşımda olması, 20 milyonun 9 ay boyunca dolaşıma giremeyecek olması aslında en ince ayrıntısına kadar hesaplanmış bir formül olarak söylenebilir.

"Bu kötü bir şey değil..."

Fenerbahçe’nin diğer fan tokenlardan ayrı bir şekilde token üretmesinin en önemli sebeplerinden birisi de bunu Ethereum ağında, ERC-20 olarak üretiyor olması ki bu kuruluşlardan bağımsız yine yönetimsel düşünmemek adına, kulübün geleceğini düşünmek adına alınmış bir karar. Yarın, başa yabancı platformlarda da listelenecek. Bu kötü bir şey değil. 

"Onların kısa sürede tükeneceğini öngörüyoruz..."

Paribu’ya üye olmak çok kolay. Basit bir kimlik doğrulama sürecinden sonra üye olabiliyorsunuz. Paribu’ya kayıtlı 6 bankayla paranızı transfer ederek Fenerbahçe için oluşturulmuş özel sayfadan token alabilir ve satabilirsiniz. 20 milyon kilitli token arz edilecek. Bunlar 9 ay boyunca satılamayacak. 9 aydan sonra 15 ay boyunca satışa sunulacak. Fiyatları 15 TL. İkinci seçenek ise, market açıldıktan sonra hemen satılacak olan 30 TL’lik tokenlar. Onların kısa sürede tükeneceğini öngörüyoruz.

Yurt dışından alım yapılabiliyor mu?

Sadece Türk bankalarında hesabı olan ve Türk telefon numarasına sahip olan vatandaşlar hızlı bir şekilde üye olup alabilirler. Bunun dışında alım yapılmıyor.

 

Başkan Ali Koç: Evet... 25 yıllık yeni transferimiz...

Oral: "Seçenek 1, 30 saniyede bitmiş..."

Fenerbahçe Token satışa sunulduktan dakikalar sonra 15 TL'lik Seçenek 1 tokenı tükendi. 500 bin token satışından sonra Yasin Oral: "Seçenek 1, 30 saniyede bitmiş. 15 TL'lik bölüm..." dedi. 

Harcama limitlerine yansıyacak mı?

Başkan Ali Koç: Buradan elde edeceğimiz gelirlerin 1/3'ü mevzuat gereği harcama limitlerine pozitif etki yapacaktır.

SORU: Paribu’ya nasıl inandınız?



Başkan Ali Koç: Kapımda yattı günlerce. (Yasin Oral gülüyor) Bu kaçınılmaz bir realite olduğu için buna gireceğimiz net bir şekilde belliydi. Belli olmayan nasıl bir şekilde gireceğimizdi.

KAP'a bildirim

Fenerbahçe, Paribu ile yapılan anlaşma kapsamında asgari 175 milyon TL hasılar tahsil edildiğini KAP'a bildirdi. 

Fenerbahçe, tokendan ne kadar kazandı?

Basın toplantısının akabinde gerçekleştirilen satışlar sonucunda elde edilen son rakamlar şu şekilde:

 

Fenerbahçe Token’dan 1 saatte elde edilen gelir:

  • 1. Seçenek: 20 milyon Token (15 TL) = 300 milyon TL
  • 2. Seçenek: 500 bin Token (30 TL) =- 15 milyon TL


Toplam: 315 milyon TL

Sarı lacivertliler elde edilen 315 milyon TL'nin üzerinden kurumla yapılan anlaşmaya göre yüzdelik pay alacak. Fenerbahçe'nin alacağı pay belirtilmediği için kasaya girecek paranın miktarı bilinmiyor.

Senin için hazırladığımız haberler