Fenerbahçe, Galatasaray'ın Abdülkerim Bardakcı Transferinin İntikamını Aldı

Akın Ungan
16.07.2022 - 12:27 | Son Güncellenme: 16.07.2022 - 15:19

Fenerbahçe, Galatasaray'ın anlaşma aşamasına geldiği Cagliari oyuncusu Joao Pedro'yu transfer emek için son ayrıntıları konuşuyor. Başkan Ali Koç'un Abdülkerim Bardakcı ve William Carvalho konusunda Galatasaray'ın tavrına sinirlendiği için teklif verdiği belirtiliyor.

Fenerbahçe, Galatasaray'ın Abdülkerim Bardakcı Transferinin İntikamını Aldı

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Transfer sezonunun hızlı takımı Fenerbahçe, Cagliari'den Joao Pedro'yu kadrosuna katmaya çok yakın. Cagliari ile anlaşma sağlayan sarı lacivertliler detayları görüşmek üzere futbolcunun menajerlerini İstanbul'a davet etti. Son ayrıtıların konuşulmasından sonra imzalar atılacak.

Joao Pedro transferinin perde arkası

Fenerbahçe'nin Joao Pedro transferinde Başkan Ali Koç'un büyük etkisi bulunuyor. Burak Elmas yönetimiyle dostane ilişkiler içinde bulunan Ali Koç, Dursun Özbek'in iki transferde sarı lacivertli takımın da hedefi olan futbolculara teklif yapmasına sinirlendi.

Galatasaray, William Carvalho'ya teklif verdi

Teknik direktör Jorge Jesus'un çok istediği William Carvalho için Real Betis'le görüşmelerini sürdüren Fenerbahçe, Galatasaray'ın da aynı oyuncuya talip olmasıyla şok oldu. Eski Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile aralarında fiyatları yükseltmemek için yazılmamış bir anlaşma bulunan Koç, bu harekete sinirlendi.

Abdülkerim Bardakçı bardağı taşırdı!

Fenerbahçe'nin bonservisi için Konyaspor ile anlaştığı Abdülkerim Bardakçı için Galatasaray'ın devreye girmesi ve sarı lacivertlilerin futbolcuya verdiği tekliften çok daha yüksek bir para verilmesi ise bardağı taşırdı. Galatasaray'ın transfer tanıtımında Fenerbahçe'ye kağıttan uçak göndermesi yapması Ali Koç'u daha da sinirlendirdi. 

Galatasaray Joao Pedro için masaya oturdu

Abdülkerim Bardakçı transferi yapıldığı zaman Galatasaray, İtalya'da küme düşen Cagliari'nin Brezilya asillı İtalyan oyuncusu Joao Pedro transferinde önemli bir mesafe kaydetmişti. Kulüp ve futbolcuyla anlaşma aşamasına gelinmişti. Ancak menajer yetkisi krizinden dolayı resmi imzalar atılmadı.

Jorge Jesus'un listesinde Joao Pedro var

Fenerbahçe, Jorge Jesus'un Estoril günlerinden tanıdığı ve Cagliari formasıyla Serie A'da çok etkili bir performans gösteren oyuncu için devreye girdi. Jesus'un onayıyla transfer için girişimlere başlandı. 

Cagliari ile anlaşma sağlandı

Galatasaray'ın bitiremediği transfer için Fenerbahçe kısa zamanda çok yol aldı. Çok gizli yürütülen operasyon sonrasında Cagliari takımıyla anlaşma sağlandı. İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio'nun anlaşmayı duyurmasıyla yürütülen operasyon açığa çıktı.

Galatasaray menajer oyunu sandı

Galatasaray tarafı, başta Fenerbahçe'nin Joao Pedro'ya talip olma haberlerinin menajer kaynaklı olduğunu ve fiyatı yükseltmek için yapıldığını düşündü. Cagliari ile temasa geçen Galatasaraylı yöneticilere Fenerbahçe'nin ilgi kağıdı gösterildi.

Galatasaray teklifi yükseltti ama...

Bu aşamada Galatasaray tarafı bir hamlede daha bulundu. Sarı kırmızılılar, Cagliari'ye önerdikleri bonservis ücretini yükseltti. Ancak İtalyan takımı Fenerbahçe'nin daha cazip bir teklifte bulunduğunu belirterek Galatasaray'a 'Hayır' dedi.

Menajerleri geliyor

Fenerbahçe'nin Cagliari ile anlaşmasının ardından Joao Pedro'nun menajerleri İstanbul'a davet edildi. Bu gece İstanbul'a gelecek menajerlerle yarın masaya oturulacak ve son ayrıntılar konuşulacak. Bunun sonrasında Joao Pedro İstanbul'a gelecek ve gireceği sağlık kontrolünde bir sorun bulunmazsa imzalar atılacak.

İlgini Çekebilir
G.Saray ve F.Bahçe'nin listesindeydi! Lyon devreye girdi...
Habere Git

Joao Pedro'nun performansı

Brezilya asıllı olan İtalya Milli Takımı'nda 1 kez forma giyen Joao Pedro, kariyerinde daha önce Atlético Mineiro, Vitoria Guimares, Palermo, Penarol, Santos, Estoril gibi takımların formasını giydi. Joao pedro, 2014 yılında Estoril'den Cagliari'ye 1,3 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

8 yıl Cagliari forması giyen 30 yaşındaki futbolcu Serie A'da 217 maça çıktı. 71 kez topu ağlara yollayan futbolcu, 20 gol pası verdi. Pedro'nun Serie B'de de 38 maçta 17 gol, 7 asisti bulunuyor. Joao Pedro, geçen sezon Cagliari'de 39 maçta 13 gol attı, 4 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler