Ali Koç, 'Kral çıplak' dedi Aziz Yıldırım harekete geçti

Eren Tuncay
02.06.2021 - 11:27 | Son Güncellenme: 02.06.2021 - 11:58

Başkanlığa 1 yıl erken geldiğini söyleyen Ali Koç, "Yoksa 6 ay sonra kral çıplaktı" dedi. Koç'un eleştirisinden sonra Aziz Yıldırım da basın toplantısı kararı aldı.

Ali Koç, 'Kral çıplak' dedi Aziz Yıldırım harekete geçti

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün gazetecilerle yaklaşık 3.5 saat süren uzun bir toplantı yapdı. Toplantıda öne çıkan manşette elbette yeni sezonda Emre Belözoğlu ile devam etmeyeceklerini açıklaması oldu. Ancak Koç'un satır aralarında kalan bazı önemli sözleri de oldu.

Belözoğlu'nu zorlukla açıkladı

Fenerbahçe Başkanı'nın en sıkıntılı anı Belözoğlu ile devam etmeyeceklerini açıkladığı anlar oldu. Bazen sesi tonu düşen ve zaman zaman terleyen Koç, uzun bir konuşmanın ardından ama yavaş yavaş devam edilmeyeceğinin işaretlerini vererek, Belözoğlu kararını açıkladı.

Metin Tokat'ın adını anınca masaya vurdu

Bunun dışında Koç, uzun basın toplantısında genelde sakindi. Zaman zaman da gazetecilere takılarak espriler yaptı. Koç, toplantı esnasında iki defa sertleşti. Bunun ilki Türkiye Futbol Federasyonu kurullarına dair gelen soruya yanıt verirken oldu.  Koç, Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyesi Metin Tokat'ın adını anmadan masaya vurarak "Tokat hakem atamalarda o-la-maz!" dedi.

Biz 1 yıl erken geldik

Koç'un kızdığı anlardan biri de toplantının sonlarına doğru gerçekleşti. Kulübün borçlarının azalmadığı yönündeki soruyu yanıt verirken Koç, Aziz Yıldırım dönemine göndermede bulunarak, "Borçlarda benim elimdeki rakam, 612’den 516’ya inmiş. Bizim koyduğumuz kaynak gemiyi yüzdürdü, bir nebze de borçları düşürdü. Biz yanlış zamanda geldik! Bizim açımızdan biz göreve 1 yıl erken geldik. 6 ay içinde kral çıplaktı. Neyin ne olduğunu görecektiniz. Biz kazanırken kaybettik, kaybeden de kazandı. Genel kurulda mali işlere gireceğim" dedi.

Aziz Yıldırım'dan yıldırım hamle

Koç, bu açıklamasıyla kendileri göreve gelmeden önce kulübün iflas noktasında olduğunu üstü kapalı dile getirmiş oldu. Koç'un bu değerlendirmesinden sonra bugün medyaya bir haber düştü. Eski başkan Aziz Yıldırım'ın kongre öncesi bir basın toplantısı düzenleyecek. Yıldırım'ın Koç'un "Kral çıplaktı" sözlerinden sonra basın toplantısı yapma kararı alması, "Cevap hakkını kullanacak" şeklinde yorumlandı.

Senin için hazırladığımız haberler