Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç: "Küçük dilimizi yuttuk"

25.09.2024 - 20:29 | Son Güncellenme: 25.09.2024 - 20:33

Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklama yapan Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'nin sunumu hakkında konuştu. İşte detaylar.

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç: "Küçük dilimizi yuttuk"

AJANSSPOR HABER

Kulüpler Birliği Vakfı, Türk futbolunun gündemini konuşmak üzere bir araya geldi. Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanları ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri toplantıda yer aldı. Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"5 yıllık yol haritasını federasyonumuzla paylaştık"

Ali Koç, "Ekonomik sağlığa kavuşmak adına kulüplerin hazırladığı bundan sonraki 5 yıllık yol haritasını federasyonumuzla paylaştık. Bu bir taslak çalışma ama bunun önemlisi federasyonla beraber çalışacağız. Bunun için ekim ayında bir ekip oluşturacağız. Yıl sonuna kadar ilk tespitlerimizi yapmak üzere bir çalışma grubu başlatacağız" ifadelerini kullandı.

"Türk futbolu açısından çok faydalı bir toplantı oldu"

Koç, "Federasyonun bize yaptığı sunumlar vardı. Detaya girmem doğru olmaz ama kısacası bu sunumda küçük dilimizi yuttuk diyebiliriz. Finansal fair-play ile ilgili konuları konuştuk. Türk futbolu açısından çok faydalı bir toplantı olduğunu size söyleyebilirim" açıklamasını yaptı.

"Türk takımları inşallah Avrupa'da gidebildiği yere kadar giderler"

Türk takımlarının Avrupa'daki mücadelesi hakkında konuşan Koç şunları kaydetti: "Öncelikle Allah yolumuzu açık etsin. Yaz aylarındaki play-off maçlarında geçen seneki kadar puan kazanamamıştık. Ama şimdi 4 takımız. Şansımız bol olsun. İnşallah alabildiğimiz kadar puan alırız. Yepyeni bir sisteme ilk defa adım atıyoruz. Bizler de nasıl olacağını tam bilmiyoruz. Çok değişik bir sistem ama Türk takımları inşallah gidebildiği yere kadar giderler"

Senin için hazırladığımız haberler