Ali Koç ligden çekilme kararına son noktayı koydu! İşte karar...

Cem Ergün
02.04.2024 - 21:07 | Son Güncellenme: 02.04.2024 - 21:21

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli ekibin olağanüstü genel kurulunda ligden çekilme düşünceleri hakkındaki kararlarını açıkladı. İşte detaylar...

Ali Koç ligden çekilme kararına son noktayı koydu! İşte karar...

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün olağanüstü genel kurulunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ali Koç, sarı-lacivertli ekibin ligden çekilip çekilmeyeceği kararına da son noktayı koydu. İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamaları...

Ligden çekilme kararı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, çok konuşulan "Fenerbahçe ligden çekilecek mi?" sorusunu şu sözleriyle cevapladı: "Yaptığımız bütün görüşmelerde en az tercih edilen, tercih edenler tarafından da en son opsiyon olarak değerlendirilen opsiyonumuz ligden çekilme olarak değerlendirildi. Niye burada muhattap olmadığım adamlarla bir alt ligde muhattap olayım? Esas istenmeyen sebep bu. Dolayısıyla bu opsiyonu 3 ay sonraki genel kurulumuza kadar masadan kalırıyoruz."

"Dzeko'ya, Tadic'e, Mert Hakan'a sesleniyorum"

Ali Koç sözlerine şöyle devam etti: "Devam edeceksek maçlara U-19'la çıkmanın da anlamı yok. Dzeko'ya, Tadic'e, Mert Hakan'a sesleniyorum: Çıkın ne yapacaksanız yapın, o şampiyonluğu bize getirin."

"TFF, 'Avrupa'ya yollamıyoruz' diyebilir"

Ali Koç, Fenerbahçe'nin ligden çekildiği takdirde yaşayacağı olumsuzlukları ise şu sözlerle ifade etti: "Tabii önümüzdeki sezon TFF siz 2'inci oldunuz ama ligden düştünüz seni Avrupa'ya yollamıyoruz diyebilir. Asıl önemli konu SPK. Onlar doğal olarak halka açık bir şirket olduğumuz için işin o tarafına bakıyorlar. Belki bir çağrı yapmamız gerekebilir. Çağrı yapmak küçük hissedarın arzu ettiği takdirde hissesini satın almak demektir. Şu an Fenerbahçe'nin 80-85 milyon Euro arası borsada işlem gören hissesi var. Bu hisselerin ne kadarı evladiyelik olarak her zaman tutacak, ne kadarı yatırıım için girmiş bilmiyoruz. Ama çağrı yapıldığı takdirde hepsinin gelmeyeceği net. 80 küsür milyon olmaz ama yarısı mı olur hesaplamak imkansız."

Senin için hazırladığımız haberler