Ali Koç resmen açıkladı: Fenerbahçe Atatürk Stadı!

Cüneyt Muharremoğlu
25.11.2022 - 10:57 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 11:03

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Stadı'nın adının Atatürk olarak değiştirilme önerisine destek vererek "100.yılda en önemli görevlerimizden biri bu olsun" dedi.

Ali Koç resmen açıkladı: Fenerbahçe Atatürk Stadı!

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nun adı Atatürk Stadyumu olarak değiştiriliyor. 

Ali Koç'tan Fenerbahçe Stadı sözleri

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin 30. yılını kutladığı etkinlikte yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya’dan stadın isminin Atatürk Stadyumu olması önerisini aldıklarını belirten Koç, "100.yılda en önemli görevlerimizden biri bu olsun" dedi.

Yönetim kurulu kararıyla değişiyor

Mevzuata göre stat isminin yönetim kurulu karaıyla değiştiniği belirten Koç konuşmasına şöyle devam etti: "Bu konu aslında birkaç yıldır Yüksek Divan Kurulu’nda gündeme getirilir. Takibinde bununla ilgili Kongre Üyelerimizden mektuplar da almaya başladık.  Bunun bir camia arzusu olarak gerçekleşmesi bence her şeyden önemlidir."

İlgini Çekebilir
Ali Koç açıkladı: 6 yabancı hakem istiyoruz
Habere Git

Saracoğlu ve Ülker aileleriyle görüşülecek

Başkan Koç, stadın isim değişikliği için Saraçoğlu ve Ülker aileleriyle görüşeleceğini de söyledi. Fenerbahçe Başkanı, "Bu arzu ve isteği Saracoğlu ve Ülker aileleriyle de görüşüp 100. yılımız tamamlanmadan, 29 Ekim 2023 yılında gerçekleştirebilmek için değerlendireceğiz. Bu akşam itibarıyla 100. yılımızın en önemli vazifesi olarak bunu not edelim” diye konuştu.

"Hiç bir şey altın tepside Fenerbahçe'ye sunulmadı"

Fenerbahçe Başkanı Koç, Süper lig'de devam eden yarışa da değindi.  Fenerbahçe Başkanı şunları söyledi: "Bu sezon her konuda, her başlıkta omuz omuza olmamız önemli. Her konuda omuz omuza olmak durumundayız. Fenerbahçe bugüne kadar ne kazandıysa hep zorluklar, topyekûn karşısında mücadele edenlere karşı kazandı. Hiçbir şey altın tepside Fenerbahçe’ye sunulmadı."

Galatasaray'a gönderme: Fenerbahçe'ye adaletsizlik istediler

Koç, Galatasaray Sportif Aş Başkanvekili Erden Timur'un lig devam ederken yaptığı "Herkes için adalet" çıkışına da göndermede bulundu. Koç, "Adalet isteyenler Fenerbahçe’ye adaletsizlik istediler. Bir nebze de başarılı oldular bu çıkışlarında. Bunlara izin vermeyelim" dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç açıkladı: 6 yabancı hakem istiyoruz
Habere Git

"Her konuda çok uyanık olmalıyız"

Fenerbahçe Başkanı sözlerini şöyle sürdürdüdü: "Bu sezon, sokaktaki taraftarımızdan esnafımıza, 7’den 70’e Anadolu’daki dernek üyemizden dünyanın bir diğer ucundaki Fenerbahçeliye hepimizin aynı bilinç ve sorumlulukla, her konuda çok uyanık, çok proaktif, kenetlenmiş olmamız ve kulübümüzü sıkı sıkı sahiplenmemiz gerekiyor. Bu mücadelede camiamızın kenetlenmiş olması hedeflediğimiz başarılara ulaşmamızdaki en önemli etkendir."

"Her başarı şampiyonluk değildir"

Ali Koç sözlerini şöyle tamamladı: "Fenerbahçe elde ettiği her başarıyı, her şeyi, her şampiyonluğu… Her başarı şampiyonluk değil. 3 Temmuz’dan alnımızın akıyla çıkmamız da bir başarıdır. Formamızı taşıyan sporcularımıza bu sezon hayatınızda vermediğiniz kadar destek vermenizi sizden önemle rica ediyorum. Ulu Önder Atatürk’ün takdirine mazhar olmuş Kulübümüze Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında kazanılacak şampiyonluk en çok bize yakışacaktır.”

Senin için hazırladığımız haberler