Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "Sadettin Saran'a haksızlık yapılıyor"

Özgür Koç
03.02.2024 - 15:04 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 15:53

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, başkan adaylığı için imza toplayan Sadettin Saran'a haksızlık yapıldığını söyledi. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "Sadettin Saran'a haksızlık yapılıyor"

AJANSSPOR - HABER

Yüksek Divan Kurulu Şubat ayı olağan toplantısında konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, haziran ayında yapılacak olan başkanlık seçiminde aday olmayacağını açıklarken, Sadettin Saran'ın başkan adaylığı için imza toplamasının, sarı lacivertli camiada çok yanlış anlaşıldığını söyledi.

"Sadettin Saran'a haksızlık yapılıyor"

Yüksek Divan Kurulu üyelerine yaptığı konuşmada, Sadettin Saran konusuna değinmek istiyorum diyen Ali Koç, "Çok ciddi bir yanlış algılama, anlama var. Sadettin Bey ile 21 Kasım günü yemek yemişiz. 19 Ocak günü kulübü ziyaret etmiş. 30 Ocak günü de yanılmıyorsam Yüksek Divan Kuruluna imza teslimatını yapmış. Burada bir haksızlık yapılıyor. 'Şampiyonluğa giderken imza toplamak neyin nesi' diye bir söylem var. Hayır ben bunu söylemiyorum. Yapılan haksızlıktan bahsediyorum. Sayın Saran, benim bir dönem daha devam etmem gerektiğini, bu konuda kendisinin aday olmak istemediğini, doğru olanın benim devam etmem olduğunu söyledi. Ben de asla, asla dememeyi öğrendiğimi ama kesinlikle devam etmeyi düşünmediğimi söyledim. O yüzden aday olarak çıkmasının iyi olacağını söyledim. Kendisi her görüşmemizde aday olduğum takdirde kendisinin aday olmayacağını, aday olursa da çekileceğini ifade ediyor. Bence bu Fenerbahçe'nin menfaatleri açısından son derece mert, şeffaf ve düzgün bir yaklaşımdır." dedi.

"Şu ana kadar çıkan tek adayımız Sayın Sadettin Saran'dır"

Kendisinin, Sadettin Saran'dan imza toplamasını istediğini aktaran Koç, "Biz ona dedik ki, 'İmzayı toplaman lazım ki biz seninle bilgileri paylaşım. Başka bir aday çıkacaksa da çıkmalıdır. Bilgileri biz imza toplayanlarla paylaşacağız. Çünkü biliyorsunuz; hem bizim kulübümüzde hem diğer kulüplerde başkan olacağım diye ortay çıkıp reklam yapıp, hiçbir zaman başkan adayı olmayan çok insan oldu. O yüzden imza şartını koştuk. Eskiden 200 imzaydı, şimdi 500 imza... Ve hukuken sakıncası olmayan verebileceğimiz her türlü bilgiyi adaylarımızla paylaşacağımızı daha evvel de söylemiştim. Bu doğrultuda şu ana kadar çıkan tek adayımız Sayın Sadettin Saran'dır. O da imzasını topladığı için bilgi alış verişine yakın zamanda başlayacağız. 

"İmza toplandıysa bizim bilgimizle yapılmıştır"

Başka bir yanlış algılama daha olduğunun altını çizen Fenerbahçe Başkanı, "Bir diğer yanlış algılama ise, benim Ali Koç olarak ya da başkan olarak ve bu yönetimin, Sadettin Bey'i desteklediği veya herhangi bir adayı desteklediği. Böyle bir durum söz konusu değildir. Biz, bizim yaşadıklarımızı başkası yaşamasın diye bu teklifte bulunduk. Bir an evvel adaylar çıksın. Demokrasi şöleni olacak ortam da hiçbir şekilde şampiyonluk yarışını etkilemez. Çünkü burada önemli konu Fenerbahçe'nin menfaatleridir. Dolayısıyla hem şampiyonluğa da koşabiliriz hem de diğer kulüplerin örnek alacağı şekilde demokrasi şölenini de yaşatabiliriz. Bu doğrultuda tüm camiamıza sesleniyorum; imza toplandıysa bizim bilgimiz çerçevesinde, bizim uygun gördüğümüz bir süreç içerisinde yapılmıştır. Dolayısıyla bu haksızlığı yapmayın. 'Şampiyonluğa giderken imza mı toplanır?' demeyin. Bu tamamen bizim bilgimiz çerçevesinde olmuştur. Ama dediğim gibi bizim hiçbir adayı ne destekleme lüksümüz vardır, ne de tavrımız ve tarzımız vardır." şeklinde konuştu.

Ali Koç'un başkan adaylığı ve Sadettin Saran hakkında yaptığı açıklamalarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz...

Senin için hazırladığımız haberler