Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şampiyon boksörlerle bir araya geldi!

İsa Kethüda
30.04.2024 - 17:39 | Son Güncellenme: 30.04.2024 - 17:50

Trendyol Süper Lig takımlarından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Avrupa şampiyonu olan Fenerbahçeli boksörler ile bir araya geldi. İşte haber ile ilgili detaylar.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şampiyon boksörlerle bir araya geldi!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç, Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nda ülkemize 3 altın ve 1 bronz madalya kazandırarak sarı-lacivertli camiaya büyük gurur yaşatan boksörler, Buse Naz Çakıroğlu, Busenaz Sürmeneli, Samet Gümüş ve Büşra Işıldar ile bir araya geldi.

Ali Koç: "Boks Şubemizin başarıları yıllardır devam ediyor"

Burada kısa bir konuşma yapan ve kazanılan başarılardan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren Başkan Ali Y. Koç, “Bizi olağanüstü gururlandıran, şeref duyduğumuz başarılar sağlayan boksörlerimizle beraberiz. Bugün iki Busemiz var, Büşra var, Samet var. Bu dörtlüden 3 Avrupa Şampiyonluğu bir de bronz madalya çıktı. Sağ olsunlar ziyarete geldiler, madalyalarını takdim ettiler. Boks Şubemizin başarıları yıllardır devam ediyor. İnşallah bu sene de olimpiyatlarda üstüne koyarak devam edecek. Kotalar tek tek geliyor. Selahattin Bey’e, Fikret Bey’e, hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tabii takım sporları gibi değil, her boksörümüzün ayrı hocaları var, ayrı emekleri var, ayrı ter var. İnşallah Allah yolumuzu açık eder, şansımız bol olur. Şans da çok önemli. İnşallah bayrağımız en yüksekte havalandırılır. Sadece boksörlerimiz değil, Türkiye’yi temsil eden tüm atletlerimiz. Hem ülkemiz için hem Fenerbahçemiz için olağanüstü başarılarla geçen bir olimpiyat diliyoruz. Bu ülkedeki herkesin dileyeceği, hemfikir olacağı konulardan bir tanesi. 

"İnşallah bu şekilde temsil etmeye devam edersiniz"

Ülkede herhalde hemfikir olunabilecek yegâne konulardan biri uluslararası başarılar. Allah yolumuzu açık etsin, şansımız da bol olsun. Rakiplerimizi tek tek devirerek bayrağımızı en yüksekte dalgalandıralım, o kürsüde de en iyi madalyaları alalım. Ben hepinize teşekkür ediyorum çünkü hem ülkemizi hem de Kulübümüzü layıkıyla temsil ediyorsunuz. İnşallah bu şekilde temsil etmeye devam edersiniz. ‘Altın madalya getirirseniz ne dilerseniz dileyin bizden’ dedik. Bu çok riskli ve iddialı bir söylem. Ama inandığımız için söylüyoruz. Dua edeceğiz. Sözümüz yerde kalmasın. Ağustos ayı sonunda madalyalar geldiği zaman nice başarıları kutlayacağız. Hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Siz sadece hoca değilsiniz, aile gibisiniz. Kolay değil. Çok sabır isteyen, saatlerce çalışma isteyen, yeri geldiği zaman acıları yönetmeyi bilmeniz gereken bir spordan bahsediyoruz. Bu sefer özellikle Boks Şubemizde birden fazla başarıyı burada kutlayacağımıza inanıyorum. Sizinle iftihar ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçe’desiniz. İnşallah daha nice yıllar Türk boksuna ve Fenerbahçe’ye hizmet etmeye devam edersiniz. İnşallah siz bize biz de size şans getiririz, beraber nice şampiyonlukları kutlarız.” dedi.

İlker Dinçay: "Şimdi önümüzde en büyük hedef olan olimpiyatlar var"

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi İlker Dinçay, “Boksörlerimizle bir arada olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Fenerbahçemizin büyüklüğünün bir göstergesini daha yaşıyoruz bugün. Bizim için kıymetli bir haftaydı. Tekerlekli Sandalye Basketbolunda Avrupa Şampiyonu olduk, Espor’da Türkiye Şampiyonu olduk. Şimdi boksör kızlarımız Avrupa Şampiyonu oldular. Samet de ilk katıldığı Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyasını aldı ve bizlere getirdi. Şimdi önümüzde en büyük hedef olan olimpiyatlar var. Ülkemizi ve bizi gururla temsil edecekler. Biz de onların başarılarıyla gururlanacağız, inşallah madalyalarıyla bize geldikleri zaman birlikte sevineceğiz. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Ayrıca bizi destekleyen Başkanımıza, değerli sponsorumuz Tüpraş’a çok teşekkür ediyorum. Branşımızda hizmet veren herkese, başta Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Bey’e, Boks Şube Sorumlumuz Selahattin Bey’e, değerli hocalarımıza, sporcularımızın ailelerine, hepsine canıgönülden teşekkür ediyorum. Bize inanmaya devam edin. İnşallah bu ülke için en büyük başarıları yine Fenerbahçe getirecek.” şeklinde konuştu.

Fikret Çetinkaya: "Sporcularımızın teri kurumadan bizi kabul ettiniz"

Fenerbahçe Kulübü'nün amatör sporlara olan katkısına değinen Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya, “Başkanım öncelikle size teşekkür ediyorum. Altın ve bronz madalya kazanan sporcularımızın teri kurumadan bizi kabul ettiniz. Türkiye’de amatör spora bakış açısı olarak yıllardır hiçbir karşılık beklemeden, bu branşların geliri olmadan gelir yaratan Fenerbahçe Spor Kulübü’ndeki bu geleneği 2018’de başkan olduktan sonra devam ettirdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Kolay değil. Özellikle bu branşlar ciddi bütçeler istiyor. Türk sporunda da Fenerbahçe’nin dışında devam ettiren maalesef spor kulübü yok. Bizim karşımızda her zaman belediye kulüpleri, şirket kulüpleri var. ‘2020 olimpiyatlarına en az 22 kota’ demiştik, onu gerçekleştirdik. Bu olimpiyatlara da ‘en az 25 kota’ demiştik. 

"Tüm Türkiye 1 hafta boyunca sizleri gururla izledi"

Bu yolda ilerliyoruz. Mayıs ayı içerisinde, haziran sonunda yüzücülerimizden, boksörlerimizden, atletlerimizden gelecek kotalar var. İnşallah size verdiğimiz sözde mahçup olmayız. 25’in üstünde olursa da mutlu olacağız. Sizin 2020 Olimpiyatlarından sonra verdiğimiz olimpiyat yemeğinde söylediğiniz sözü unutmuyorum. Katılımın iyi ama bundan sonra bu katılımın madalyaya dönmesi gerektiğini söylemiştiniz. Boksörlerimizin bu başarısı bize olimpiyatlar için de büyük umut vermiştir. Tüm Türkiye 1 hafta boyunca sizleri gururla izledi. İnşallah bu olimpiyatlarda madalyalar bekliyoruz.

"İyi ki Türk sporunda Fenerbahçe var"

Fenerbahçeli olmak bazen takibi zorlaştırıyor. Her gün, her hafta sonu bir şubemizin bir yerde müsabakası var. Biz bile bunlara zor yetişiyoruz. İyi ki Fenerbahçe Spor Kulübü var, iyi ki Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sahip olduğu 9 branşta hizmet var. İnşallah bu ekonomik şartlarda Fenerbahçe Spor Kulübü bunu götürebildiği yere kadar götürebilir. Böyle bir kulübe mensup olduğumuz için gururluyum. İyi ki Türk sporunda Fenerbahçe var.” ifadelerine değindi.

Selahattin Atasever: "Gurur duyuyoruz. 3 altın, 1 bronz"

Fenerbahçe Boks Şube Sorumlusu Selahattin Atasever ise, “Gurur duyuyoruz. 3 altın, 1 bronz. Bronzda bir hatırlatma yapmak istiyorum. Büşra’nın daha önce gençlerde Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu var. İki Buse’ye, Büşra’ya ve Samet’e teşekkür ediyorum. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Böyle bir kulüpte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ciddi maliyetler, emek isteyen ve sadece parayla da olmayan emeklerin sonuçları. Geçen olimpiyatlar benim ilk olimpiyatlarımda, acemiliğimize geldi. Bu olimpiyatlara hocalarımızla, yöneticilerimizle çok çalıştık. Fikret Bey’in dediği gibi altınlarla dönmemiz lazım. Başkanımızın karşısına madalyalarla geleceğimize inanıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle sponsorumuz Tüpraş’a teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Sırbistan'ın ev sahipliğinde 18-28 tarihleri arasında düzenlenen Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nda millî boksörlerimiz Buse Naz Çakıroğlu üçüncü kez Avrupa’nın zirvesinde yer alırken, Avrupa şampiyonalarında iki bronz madalyası bulunan boksörümüz Busenaz Sürmeneli kariyerindeki ilk Avrupa Şampiyonluğuna ulaşmıştı. Büyükler kategorisinde katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi olan bir diğer millî boksörümüz Samet Gümüş ise ülkemize bu seviyede erkeklerde 13 yıl aranın ardından ilk altın madalyayı kazanan boksör olarak tarihe geçmişti. Bir diğer boksörümüz Büşra Işıldar ise Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler