Ali Koç: "Saran Group'un teklifine sıcak bakıyoruz"

07.04.2022 - 13:30 | Son Güncellenme: 07.04.2022 - 16:04

Kulüpler kördüğüm haline gelen yayın ihalesi hakkında karar verilmesini beklerken Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, ihale için Saran Group'un teklifini tercih ettiğini söyledi.

Ali Koç: "Saran Group'un teklifine sıcak bakıyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig ve TFF 1. Lig'in önümüzdeki üç sezonuna dair açtığı yayın ihalesiyle ilgili kararını henüz açıklamadı. Nihat Özdemir'in istifasıyla yeni bir kriz yaşanan ihale için, Kulüpler Birliği ile Servet Yardımcı başkanlığındaki TFF yönetimi pazartesi ve salı günü bir araya gelecek.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kongre üyeleriyle bir araya geldiği iftar yemeğinde yayın ihalesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İlgini Çekebilir
beINSport yine fiyat kırdı, Saran teklifinin arkasında
Habere Git

"Saran'ın teklifine sıcak bakıyoruz" 

Sözcü'de yer alan habere göre; Ali Koç, ihalede 5 paket için teklif veren ve TFF'nin gönderdiği sözleşmeyi imzalayarak kararın açıklanmasını bekleyen Saran Group'un teklifini daha cazip bulduğunu belirterek, "Saran Grubu daha az para veriyor ancak yayın gelirinden ortaklık sunuyor. Digiturk'ün ücreti yüksek gözüküyor ama enflasyon farkı vermiyorlar. Üç yılda beİN'in verdiği para çöpe dönecek. Saran'ın teklifine sıcak bakıyoruz." dedi.

Saran Group'un imza attığı paketler

Saran Group, daha önce yaptığı açıklamada 5 paketi imzalayıp TFF'ye gönderdiğini açıklamıştı. Bu paketler şöyle:

Paket 1-B: Saran Group: 324 milyon TL
Paket 1-C: Saran Group: 30 milyon TL
Paket 1-E: Saran Group: 16 milyon 200 bin TL
Paket 2: Saran Group: 5 milyon dolar
Paket 3: Saran Group: 6 milyon dolar

Süper Lig TV projesi nedir?

Süper Lig TV projesine göre sahibinin Kulüpler Birliği olduğu bir kanal kurulacak. Projeye göre Saran Group, kulüplere 125 milyon dolar garanti para ve gelir paylaşımı teklif ediyor. Süper Lig TV kanalını ott ve uydu yayını yapan tüm yerler ücret karşılığı yayınlayabilecek. Kanalın satışıyla belirlenen rakamın üzerine çıkılması durumunda elde edilecek gelirin büyük oranı kulüplere aktarılacak.

Saran Group'un TRT'nin çekildiği Paket 1-D teklifi

Saran Group'un TRT'nin imzasını çektikten sonra kendisine hak doğduğunu belirttiği Paket 1-D, TFF 1. Lig maçlarının canlı yayın hakları ve özetleriyle Süper Lig maçlarının geniş özetleri ve haber amaçlı görüntü haklarını içeriyor.  Saran Group'un teklifi, 168 milyon 750 bin TL + KDV.

Senin için hazırladığımız haberler