Ali Koç: "Sonuna kadar takımımıza ve hocamıza inanıyoruz"

22.12.2019 - 21:49 | Son Güncellenme: 22.12.2019 - 21:49

Fenerbahçe, Süper Lig'in 16. haftasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ali Koç'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Üstün oynadık. Tebrik ediyorum oyuncularımı. Hem iyi oynadılar hem oynatmadılar. 3 puan aldık, bu 3 puanın kıymetli olması için haftaya kazanmamız lazım. Sonuna kadar takımımıza ve hocamıza inanıyoruz. Şans da biraz yanımızda olursa, maçlar da böyle iyi yönetilirse takımımızın önünün açık olduğunu düşünüyoruz.

"Hele ki söz konusu Fenerbahçe ise iddialar daha da artıyor"

Ersun Hoca ile Emre'nin kavga ettiği iddialarını şimdi duydum. İki ayrı kanalda iddia atılmış sanırım. Biri kavga ettikleri diğeri istifa edeceği yönünde. Yani çok uğraşılıyor ama bir türlü karıştıramıyorsunuz bizi. Ama şunu bilin ne futbol tarafında ne basketbol tarafında hayal ürünü olan her iddiaya biz yanıt veremeyiz. Hele ki söz konusu Fenerbahçe ise iddialar daha da artıyor. Biz bunların hepsine cevap veremeyiz.

Lisans talimatı hakkında...

Başta finansal problemler olmak üzere bir yığın sorunla uğraşıyoruz. Dün gece bir televizyon programında gördüm utandım. O kişiler adına mı utanayım, Türk futbolu adına mı utanayım bilemedim. Bir açıklama yaptım cuma günü yüzde 30-40 meselesi ile ilgili. Bunun bizimle bir alakası olmadığını anlattım. Ama yeni talimatnamelerle ilgili önerileri kamuoyuna getirdik. Bunları kimse gündeme getirmedi. Adam çıkıp 'Bizi geri zekalı mı zannediyorsunuz? Fenerbahçe çıkıp TFF ile görüştü oran değişti' diyor. Buradan TFF'ye sesleniyorum varsa böyle bir şey çıkıp açıklasınlar.

"Her şeyi açık yapıyoruz"

Derbinin keyfine varmamız gerekirken ya öyle ya böyle bir şekilde Fenerbahçe'yi karıştırmaya çalışıyorsunuz. Hocamızın canı sıkkın olur, olabilir böyle şeyler. Ersun Hoca'yı tebrik ederim, bu baskılara rağmen hafta boyu çalışabildi. Bakın arkadaşlar biz bir şey yapıyorsak açık yapıyoruz her şeyi, dolap çevirmiyoruz.

 TFF ile yapılan toplantı hakkında...

Bizim ciddi rahatsızlıklarımız vardı. 6 maçı kazanmışsın 6'sının hakemi bir sonraki hafta yok. 6 maçı kaybetmişsin önümüzdeki hafta maçlar var. Bunu gerekli merciilere iletmek istedik. Toplantı Riva'da olacaktı, zaman kısıtlı olduğu için Zorlu'da oldu. Bunda gizli, saklı bir şey yok.

"Küfürlerden dolayı mahcup oldum"

Bugün tribünlerdeki yaşanan küfür olayı... Herhalde tarihin en kötü senelerinden birini geçirmiş bir başkan olarak, en zor günümüzdeki bizi ayağa kaldıran taraftarımıza en son laf edecek kişi ben olmalıyım. Onlar olmasaydı biz bu günlerde dayanamazdık. Onlara ne kadar teşekkür etsem onlara haklarını veremem. Ama bugün mahcup olduk. Bugün tribünlerimizde edilen küfürler, zaman zaman derbilerde olur içimizi boşaltırız, maçtan önce belki olabilir ama maç içinde öndeyken bize hiç yakışmadı. Konuyla ilgili sayın Çebi'ye de mahcubiyetimi bildirdim. Şimdi hem ceza yiyeceğiz, 20 TL 20 TL para toplamaya çalıştığımız bir dönemde hiç hoş olmadı.

Senin için hazırladığımız haberler