Ali Koç, Süper Kupa için tarih verdi TFF'yi eleştirdi: "Külliyen yalan!"

İsa Kethüda
15.02.2024 - 11:21 | Son Güncellenme: 15.02.2024 - 11:27

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da aralık ayının sonunda oynanması planlanan ancak ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili konuştu. İşte detaylar.

Ali Koç, Süper Kupa için tarih verdi TFF'yi eleştirdi: "Külliyen yalan!"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da aralık ayının sonunda oynanması planlanan ancak yaşanan tartışmalar üzerine ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili Halk TV'ye açıklamalarda bulundu. Yaşanan krizin sorumlusu olarak Fenerbahçe'nin gösterildiğini ancak bunun doğru olmadığını belirten Ali Koç, TFF'yi eleştirdi.

"DMM dezenformasyona hizmet etti"

Devletin bu olayı soruşturması gerektiğini söyleyen Koç, "Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Süper Kupa ile ilgili açıklama yapıyor ama paydaşlar doğru bilgi vermiyorlar. DMM dezenformasyona hizmet etti. Biz bıktık, sebep olarak bizim gösterilmemiz... Orada bakanımız var, 2 kulüp başkanı var, federasyon var ama bir şekilde cımbızla bizi çektiler ve bizi gösterdiler. 

"Federasyon bu işi Ankara'ya rapor ederken bizi işaretlemiş"

Yeni aldığım bilgiler de beni çok endişelendirdi. Federasyon da bu işi Ankara'ya rapor ederken bizi işaretlemiş. Biz bunun dibine ineceğiz. O yüzden devletimizden rica ediyorum, bu konu soruşturulsun, kim doğru söylüyor, kim yalan söylüyor ortaya çıkması lazım çünkü bu bizim üstümüze kalacak bir mesele değil, çok ciddi bir mesele.

İlgini Çekebilir
Ali Koç canlı yayında ayrılık sinyalini verdi! Yıldız futbolcu...
Habere Git

"Bize verilen bir sözleşme yok, bizimle federasyon arasında bir sözleşme yok"

Kendine güvenen bunu söyleyebilir. Neymiş son dakika sözleşmeye uymamışız. Bize verilen bir sözleşme yok, bizimle federasyon arasında bir sözleşme yok, federasyon ile Suudi Arabistan arasındaki sözleşmede bizim hiçbir bilgimiz yok, biz son dakika sözleşmeye uymayıp maç iptal olmuş ve oynanmamış... Bu külliyen yalan. Ya ben yalan söylüyorum Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak yahutta sizi bilgilendiren yalan söylüyor. Bunun dibine inmeniz sizin sorumluluğunuzda. Burada da en az suçlu Suudiler. Adamlar başından sınırlarını koymuşlar" şeklinde konuştu.

"Süper Kupa'nın Nisan ayında oynanacağı kesin"

Süper Kupa maçının yerel seçimden sonra oynanacağını açıklayan Koç, "Bize bir 28 Şubat dendi, o tarihten vazgeçildi. Seçimlerden sonra oynanacağı kesin, nisan ayının içinde oynanacağı kesin. Takvim çok yoğun hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin. Avrupa'da da ne kadar gideceğimiz önemli. Ama bizler de tez zamanda planlama bekliyoruz. Federasyon bir türlü bu tarihi belirleyemedi. Ama nisan ayında olacağını söyleyebilirim" dedi.

İlgini Çekebilir
Scout ekibi keşfetti! Fenerbahçe'ye 23'lük sambacı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler