Ali Koç: "TFF'nin Yanında Olduğumuzu Göstermek İstedik"

İsa Kethüda
06.09.2022 - 15:22 | Son Güncellenme: 06.09.2022 - 17:57

Kulüp başkanları ile bazı teknik adam ve futbolcular, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yapılan ziyaret sonrası açıklamalarda bulunuyor. İşte detaylar.

Ali Koç: "TFF'nin Yanında Olduğumuzu Göstermek İstedik"

AJANSSPOR-HABER

Kulüpler Birliği, bazı kulüp başkanları ile teknik adamlar ve futbolcular, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) binasına yapılan silahlı saldırıdan dolayı TFF yönetimine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ali Koç: "TFF'nin yanında olduğumuzu göstermek istedik"

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, "Bu saatte buraya gelebilecek tüm kulüplerimiz, hocalarımız, kaptanlarımız, başkanlarımız ve bazı yöneticilerimiz burada. Bir geçmiş olsun ziyareti için TFF'ye geldik. Bu olağanüstü durumda TFF'nin yanında olduğumuzu göstermek istedik.

 

Arka arkaya yaşanan bu iki olay, meczup işidir. Halkımızı rahatsız eden bir konuyla karşı karşıyayız. 5. haftadayız aslında çok da iyi başladık. Belki yeri değil ancak ekonomik olarak zor durumdayız, hiçbir kulüp sezon sonunu getiremeyecek, nefesimiz kesilecek.

 

Hangi kulübün oyuncusuna yapılırsa yapılsın, Beşiktaşlı futbolcuya yapılan saldırı, tüm takımlara yapılmıştır. Doğru önlemler alınmazsa, bu olayların daha sık yaşanmasıyla ilgili risklerin olduğunu düşünüyorum. Sosyal medya; kulüplerin taraftarıyla arasını bozmak için çok kötü bir iklim.

Kulüpler Birliği olarak burada önemli bir toplantı yaptık. Olağanüstü durumlarda da tek vücut olmamız çok önemli. Biz, Kulüpler Birliği olarak Ankaragücü-Beşiktaş maçında yaşananları, hakem sebep olduğu söyleniyor ancak sebebi ne olursa olsun bu tarz olayları istemiyoruz. Bir kişinin kabul edilemez yaptığı durumu tüm camiaya mal edemeyiz. Her iki başkan da kendi aralarında konuştular" dedi. 

Ahmet Nur Çebi: "Sadece dışardan tartıştığımız görüntüler gösteriliyor"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Biz bir aileyiz. Sadece dışardan tartıştığımız görüntüler gösteriliyor ama biz bir aileyiz ve birbirimizi çok seviyoruz. Kol kırılır yen içinde kalır. Türk futboluna hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Dursun Özbek: "TFF'ye yapılan saldırıyı kınıyoruz"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray camiası olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na yapılan saldırıyı noktasız, virgülsüz kınıyoruz. Bu sıkıntılı durumun birçok sebebi var; bunun önüne geçmek için herkes vazife almalı. Gereken işlemlerin yapılacağından son derece eminiz. Bu saldırıların birçok sebebi var. Bunun tespitlerini yaptık. Sosyolojik, ekonomik sebepleri var. Galatasaray'a yapılan saldırının da bu manada yapıldığını düşünüyorum, bunun tesadüf olup olmadığı tartışılabilir, inşallah öyledir" ifadelerini kullandı.

Berna Gözbaşı: "İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaz"

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, "Ülkemizde maalesef sporda şiddetin arttığını daha önce de söylemiştim. İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaz. İnşallah bu tür olaylarda çabuk serbest bırakmalar olmaz" diye konuştu.

Murat Sancak: "Futbolda şiddete hayır"

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak: "Türkiye Futbol Federasyonu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, Galatasaray camiasına da geçmiş olsun. Ankaragücü - Beşiktaş maçında yaşanan nahoş olayların olmamasını diliyoruz. Futbolda şiddete hayır, hayır, hayır"

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma: Geçen hafta TFF'ye yapılan ve Galatasaray'a yapılan saldırıyı tüm futbol ailesine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz.

İlgini Çekebilir
Marsilya gözden çıkardı, Fenerbahçe devreye girdi!
Habere Git

Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet: Giresunspor olarak TFF'ye ve Galatasaray camiasına geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz.

İlgini Çekebilir
Flaş | Aslan, yıldız oyuncuyu bitirdi! İstanbul'a geliyor...
Habere Git

Faruk Koca: "Futbolda bu tarz olayların olmaması için buradayız"

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca: "Futbolda bu tarz olayların olmaması için buradayız. Ankaragücü - Beşiktaş maçında yaşanan olaylardan dolayı da üzgünüz. Birazdan bu konuyla ilgili de açıklama yapacağım."

Mehmet Büyükekşi: "Bizi kimse yıkamaz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Perşembe günkü elim olaydan sonra başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımız bizleri yalnız bırakmadı. Bugün de kulüp başkanlarımız, teknik direktörlerimiz ve futbolcu arkadaşlarımız ziyarete geldi. Az önce fotoğraf çektirirken kol kola girdik, biz her zaman kol kola girersek bizi kimse yıkamaz. Ali Başkanımızın da dediği gibi; büyük sorunlar var, uzun yıllardır devam eden sorunlar var, hep birlikte hareket edersek sorunları aşabiliriz.


TFF'de Fair Play Kurulu oluşturduk; Fair Play Kurulu olarak ayın başkanı, ayın futbolcusu, ayın takımı, ayın taraftarını seçeceğiz ve bu kişilere ödül vereceğiz, bu ödülü de kulüplere kestiğimiz cezadan vereceğiz. Kötüden örnek olmaz hep iyiye yöneleceğiz. Bu sezon Cumhuriyetimizin 100. yılı, inşallah bu sezon çok güzel geçer. Birlikte başaracağız, birlikte her şeyi aşacağız."

Faruk Koca ve Ahmet Nur Çebi'den ortak açıklama

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Ankaragücü-Beşiktaş maçında yaşanan olaylar ile ilgili ortak bir açıklama yaptı.


Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, "Her iki başkanımıza da teşekkür ediyorum. Ev sahibi olarak yaşananlardan sorumluyuz. Az önce Ali Başkanımızın da dediği gibi; bir kişinin kabul edilemez yaptığı durumu tüm camiaya mal edemeyiz. Az önce Ali Başkanımız da dedi; bu olayı büyütenlere karşı olmalıyız. Hem maçtan önce hem de maçtan sonra yaşanan olaylardan dolayı Beşiktaş başkanından özür diledim. Beşiktaş tribün gruplarıyla da görüşeceğim. Dün mahkeme vardı, biz bu sürece karışmadık. Bunu da söylemek isterim. Ali Koç'a da bu fotoğrafı verdiğimiz için teşekkürler" dedi. 

Ahmet Nur Çebi: "Gerginliğin yükseltilmemesi ricasında bulunuyorum"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Öncelikle Faruk Koca başkanıma ve Ankaragücü camiasına bu hassasiyeti ve nezaketi için çok teşekkür ediyorum. Camiama da gerginliğin yükseltilmemesi ricasında bulunuyorum. 

Senin için hazırladığımız haberler